Bayrampaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Bilim ve Teknoloji Festivali başladı. Bilim ve teknoloji meraklılarını ağırlayan festivale gelen öğrenciler atölyelerde bilgi alarak, uygulamalara katıldı.
Bayrampaşa Belediyesinin ev sahipliğinde 4. Bilim ve Teknoloji Festivali Bayrampaşa Pazartesi Kapalı Pazar alanında başladı. Festivalde robotik kodlama, 3D tasarım, biyoteknoloji, kimya, fizik, biyoloji, havacılık, uzay ve astronomi gibi çok sayıda atölye yer aldı. Festivale Bayrampaşa Kaymakamı Soner Şenel, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, okullardan gelen öğretmenler ile öğrencileri katıldı. Öğrenciler biyoloji atölyesinde vücudun kasları ve işleyişleriyle ilgili bilgiler alıp gözlemlerken, robotik araba simülasyonunda sürüş deneyimi kazandı. Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner de araba simülasyonunu deneyerek atölyede sistemi gerçekleştiren gence emekleri için teşekkür etti. Öte yandan festival 22 Ekim’e kadar bilim meraklılarını ağırlayacak.
TEKNOFEST’te yarışacak Bayrampaşalı gençlerin birinci, ikinci ve üçüncü olacağına dair inancının tam olduğunu ifade eden Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Bayrampaşa Bilim ve Teknoloji Merkezimizin bir etkinliğinde birlikteyiz. Burada Özellikle bütün okullardaki bilim ve teknolojiyle ilgilenen yavrularımızın tüm projelerini burada sergiliyoruz. Bu projelerin içerisinde TÜBİTAK ödüllü olanlar var. TÜBİTAK’ın yeniden müracaat etmiş olan yavrularımız var ve bütün bu projelerin tamamen önünü açarak bu yavruların geleceğe doğru emin adımlarla yürümesini sağlıyoruz. Bilim merkezi olarak da bildiğiniz gibi TEKNOFEST’in bütün yarışmalarına katılan bir bilim merkeziyiz. Bu vesileyle de TÜBİTAK’a yavrularının yapmış olduğu bütün projelerin tamamını gönderiyoruz ve tüm bu yarışmalar sonucunda da her yıl olduğu gibi yine bu yıl da birinci, ikinci, üçüncüler Bayrampaşa Belediyemizin bilim merkezinden çıkacaktır. Bugün burada bu etkinliği tüm okullarımızla birlikte yapıyoruz. Özellikle bilim merkezimizde bulunan 6 tane proje sınıfımızın da bugün burada yeni projeleriyle beraber özellikle öğrencilerimize bu projeler hakkında geniş, kapsamlı, arkada görmüş olduğunuz stantlarda da belirtildiği gibi bilgiler verecekler. Böylece teknolojiyi ve bilimi özendirmek ve yüksek teknolojinin neşesinde olacağı hakkında da bilgi sunmak üzere yavrularımız tüm çalışmalarını, hünerlerini, bilgi birikimlerini inşallah okullardan gelecek olan yavrularımıza sunacaklar. Her yıl olduğu gibi bu yıl da başarılı bir şekilde Bayrampaşa 4. Bilim ve Teknoloji Festivali’mizin açılışını sizlerle beraber yapma şerefine de nail olduk. Katılan tüm okuldaki evlatlarımızı, yavrularımızı ben burada teşekkür ediyorum" dedi.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)