İstanbul

Bayrampaşa’da Cumhuriyet coşkusu

Cumhuriyetin 100’üncü yılı tüm yurtta olduğu gibi Bayrampaşa’da da büyük bir coşkuyla kutlandı. Bayrampaşa’daki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan kutlamalar, tebriklerin kabulü, çeşitli etkinlikler ve Cumhuriyetin 100’üncü Yılı Yürüyüşü ile devam etti.

Bayrampaşa’da Cumhuriyet coşkusu

Cumhuriyetin 100’üncü yılı tüm yurtta olduğu gibi Bayrampaşa’da da büyük bir coşkuyla kutlandı. Bayrampaşa’daki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan kutlamalar, tebriklerin kabulü, çeşitli etkinlikler ve Cumhuriyetin 100’üncü Yılı Yürüyüşü ile devam etti. Binlerce Bayrampaşalı dev Türk bayrağı ile Cumhuriyet için kilometrelerce yürüdü. Yürüyüşü en önde tamamlayan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Cumhuriyetimizin 100. yılını neşeyle kutluyoruz. Acısıyla tatlısıyla 100 yıldır beraber yürüdük biz bu yolda. Bu sevda bizim, bu gurur bizim, Cumhuriyet hepimizin” dedi.
Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Bayrampaşa’da da Cumhuriyetin 100’üncü yılı büyük bir coşkuyla kutlandı. Bayrampaşa’nın cadde ve sokakları Türk bayraklarıyla süslendi. Bayrampaşa’daki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başlayan kutlamalar, kaymakamlık binasında tebriklerin kabulü ve Semih Erden Spor Salonu’nda çeşitli etkinliklerle devam etti. Ardından da yoğun bir katılımla Cumhuriyetin 100. Yılı Yürüyüşü gerçekleştirildi. Binlerce Bayrampaşalı dev Türk bayrağı ile Cumhuriyet için kilometrelerce yürüdü. Yürüyüşe ve kutlamalara Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’in yanı sıra Bayrampaşa Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Başkan Aydıner’in eşi Melahat Aydıner, Garnizon Komutanı Muhabere Albay Murat Çelen, Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürü Ömer Erhan Konanç, Bayrampaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Mamur, siyasi partilerin Bayrampaşa ilçe başkanları, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, belediye ve kaymakamlık birim müdürleri, mahalle muhtarları, gaziler ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. Cumhuriyetin ilanına atfen saat 19.23’te Şehit Kamil Balkan Caddesi’nde başlayan yürüyüş Adapark’ta sona ererken, kutlamalar burada gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.


“100 yıldır beraber yürüdük biz bu yolda”

Cumhuriyetin binbir emek ve büyük fedakarlıklarla ilan edildiğini söyleyen Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Cumhuriyetimizin 100. yılını neşeyle kutluyoruz. Acısıyla tatlısıyla 100 yıldır beraber yürüdük biz bu yolda. Bu sevda bizim, bu gurur bizim, Cumhuriyet hepimizin. Cumhuriyet bugün bize, yarın gençlerimize emanet. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve saygıyla yâd ediyorum. Devletimiz baki, Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun” dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Sağlık Hizmetlerinde Özveri ve Gayret: Denizli Valisi'nden Teşekkür -Haberler
Etkinlik

Sağlık Hizmetlerinde Özveri ve Gayret: Denizli Valisi'nden Teşekkür -Haberler

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Fikret Kileci: Gaziantep'in Kurtuluşunu Kutladı
Yaşam

Fikret Kileci: Gaziantep'in Kurtuluşunu Kutladı

TİM Başkanvekili ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, yayımladığı mesaj ile Gaziantep’in kurtuluş yıl dönümünü kutladı.

“Dünya Gönüllüler Günü programla kutlandı
Etkinlik

“Dünya Gönüllüler Günü programla kutlandı

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), “Dünya Gönüllüler Günü” olması sebebiyle TDV gönüllüleri ile bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Manisa'da Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı yıldönümü kutlandı
Yaşam

Manisa'da Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı yıldönümü kutlandı

Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilmesinin 89. yıldönümü ve Kadın Hakları Günü vesilesiyle dolayısıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Barosu iş birliğinde bir program düzenlendi. İl genelinde görev yapan kadın mahalle muhtarlarının katılımıyla gerçekleşen programda konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Genç Türkiye Cumhuriyeti, Dünyanın birçok medeniyetinden önce kadınını baş tacı etmiş, onlara seçme ve seçilme hakkı tanımıştır” dedi.

 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlandı
Etkinlik

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlandı

Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Antalya’da bulunan engelli dernekleri, spor kulüpleri ve Engelsiz Kafe'nin özel aileleriyle bir araya geldi.

3 Aralık farkındalık günleri kutlanıyor
Etkinlik

3 Aralık farkındalık günleri kutlanıyor

Van İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği (VİED) Yasal Temsilcisi Filiz Yörükoğlu, her yıl düzenlenen ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ kutlamalarına karşı olduklarını ifade ederek, “3 Aralık farkındalık günleridir” dedi.