İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Pek çok çalışmamız arasında özel bir yeri bulunan ücretsiz cenaze hizmetiyle vatandaşlarımızın zor ve acılı günlerinde de yanlarında olmaya çalışıyoruz" dedi.
İlkadım Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren cenaze hizmetleri ilçe halkının acılı günlerinde yanlarında oluyor. İlk olarak taziye evlerine giderek cenaze yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulunup, belediye tarafından hazırlanan içinde çay, şeker, gülsuyu pide, ayrandan oluşan taziye paketini cenaze evine teslim ediliyor. Ayrıca ekipler cenaze yakınlarını, cenaze sırasında vatandaşların mezarlıklara ulaşımını sağlamak için minibüs ve otobüs araçları ücretsiz olarak 7/24 esasıyla tahsis ediyor. Uygulama kapsamında belediye cenaze sahibine yapılan bu hizmetlerden dolayı tek kuruş bile talep etmiyor.
"Cenaze hizmetlerimiz için güzel geri dönüşler alıyoruz"
Vatandaşların iyi gününde olduğu kadar, acılı günlerinde de yanında olmayı sosyal belediyecilik anlayışının önemli bir gereği olarak değerlendirdiklerini belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ”Belediyecilik doğumdan ölüme kadar hizmet gerektiren bir konudur. Biz de vatandaşlarımızın doğum günlerinde yanlarında olduğumuz gibi, acılı günlerinde de onlarla beraber olmaya gayret gösteriyoruz. Vatandaşlarımızın o sıkıntılı günlerinde en azından fiziki ihtiyaçlarını giderebilmek adına taziye çadırı uygulamamızla ilgili güzel dönüşler alıyoruz. Yalnızca çadırla kalmıyor, cenaze evlerine çay ocağı, sandalye gibi hizmetler verirken, tüm cenaze evlerine ayrıca pide göndererek acılarını bir nebze olsun hafifletiyoruz" diye konuştu.
İHA
Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)