Denizli Büyükşehir Belediyesi, Babadağ, Beyağaç, Buldan, Çameli, Güney, Honaz, Kale, Merkezefendi, Pamukkale, Sarayköy ve Tavas ilçelerindeki 1.000 üreticiye 80 bin Gemlik zeytin fidanı desteği verecek. Yüzde 50 hibe ile verilecek zeytin fidanı için üreticiler müracaatlarını bağlı bulundukları ilçe tarım müdürlüklerine yapacak.
Denizli Büyükşehir Belediyesi tarım ve hayvancılık desteklerine 2024 yılında da tüm hızıyla devam edecek. Bu kapsamda, Denizli Büyükşehir Belediyesinin yeni yılın ilk 8 kırsal destek projesi arasında olan “Yeni Zeytin Bahçesi Projesi” için müracaatlar başladı. Denizli’de zeytin yetiştiriciliğinin yoğun olarak yapıldığı Babadağ, Beyağaç, Buldan, Çameli, Güney, Honaz, Kale, Merkezefendi, Pamukkale, Sarayköy ve Tavas ilçelerindeki atıl tarım alanlarında zeytin bahçesi tesis edilerek zeytin yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması, üreticilere sertifikalı fidan kullanma alışkanlığının kazandırılması ve ailelere katma değer sağlanması hedeflenen proje ile 1.000 üreticiye 80 bin adet Gemlik zeytin fidanı desteği verilecek. Yüzde 50 hibe ile verilecek zeytin fidanları için üreticiler müracaatlarını bağlı bulundukları ilçe tarım müdürlüklerine 22 Aralık 2023 tarihine kadar yapabilecek.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, zeytinin çok önemli ve stratejik bir tarım ürünü olduğunu belirterek, son yıllarda Denizli’deki zeytin ağacı sayısı ve üretiminin arttığına dikkati çekti. Geçen Nisan 7 ilçede 40 bin zeytin fidanı dağıttıklarını, kısa süre önce ise günlük 60 ton zeytin işleme kapasiteli Denizli Büyükşehir Belediyesi Zeytinyağı Üretim Tesisi’ni hizmete aldıklarını işaret eden Başkan Zolan, Kale ilçesinde üreticilere 3 adet zeytin eleme makinesi verdiklerini, zeytin sineği ile mücadelede de çiftçilere biyoteknik mücadele desteği verdiklerini hatırlattı.
Başkan Osman Zolan, şunları kaydetti: “Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz projelerimizle inşallah şehrimizde zeytin üretimi daha da artacak. Atıl durumdaki tarım alanları dağıtacağımız zeytin fidanları ile üretime kazandırılacak. Çiftçimiz daha çok üretecek ve daha çok kazanacak. Tabi ki bundan da Denizli’miz ve ülkemiz kazanacak. Bizlerde üreten insanlarımıza destek olmaya, onların işlerini kolaylaştırmaya devam edeceğiz. Projemizin şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını temenni eder, üreticilerimize bol ve bereketli ürünler dilerim. Allah’ım birlik ve beraberliğimiz daim eylesin.”
İHA
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)