Edirne

Beyaz önlükle terör, soykırım ve işgale karşı protesto

Edirne'de Tıp Fakültesi öğrencileri terör, soykırım ve işgale karşı tepki göstermek amacıyla sessiz yürüyüş gerçekleştirdi.

Beyaz önlükle terör, soykırım ve işgale karşı protesto

EDİRNE (İHA) - Edirne'de Tıp Fakültesi öğrencileri terör, soykırım ve işgale karşı tepki göstermek amacıyla sessiz yürüyüş gerçekleştirdi.
Geçtiğimiz hafta Irak'ın kuzeyindeki terör saldırıları ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepkiler çığ gibi büyüyor. Edirne'de sağlık çalışanları ve tıp fakültesi öğrencilerinin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstermek amacıyla düzenledikleri "sessiz yürüyüş", yedinci haftada da devam etti. Edirne'de Selimiye Meydanı'nda bir araya gelen Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, ellerinde taşıdıkları Türk ve Filistin bayraklarıyla yürüyüş gerçekleştirdi.
Tıp fakültesi öğrencileri Selimiye Camisi Arasta Çarşısı önünde toplanarak beyaz önlükleriyle yürüdü. Sessizce yürüyen grup ellerinde; 'Soykırım, İşgal ve Teröre Karşı Hekimlerden Sessiz Yürüyüş' pankartı ile ‘Beyaz önlükler kana bulanmasın’, ‘Hastaneye saldırı savaş suçudur’, ‘Savaş değil, soykırım’ yazılı dövizler taşıdı. Saldırılara tepki göstermek amacıyla Saraçlar Caddesi’ne kadar yürüyüş yapan öğrenciler, burada basın açıklamasında bulundu.
Öğrenciler adına basın açıklamasını Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Muammer Morkoç okudu.

"Gazze'deki katliamlar devam ediyor"

Gazze'deki katliamların devam ettiği belirten Morkoç, “Maalesef geçtiğimiz hafta Siyonizmin ve ABD'nin ülkemizdeki maşaları olan terör örgütleri, alçak saldırıları ile 12 kahraman askerimizi şehit ettiler. Öfkemize öfke, acımıza acı eklendi. Bu hain saldırılar Siyonist işgalcilerin uzun vadedeki emellerinin Anadolu topraklarımız olduğunu bir kez daha hatırlattı ve Kudüs davasının yalnızca Filistinlilerin değil her Müslüman’ın derdi olması gerektiğini tekrar ispat etti. Sözde İsrail devletinin bayrağındaki iki mavi çizgi Fırat ve Nil nehirlerini temsil etmekte, bu iki nehir arasındaki topraklarda kurulacak büyük bir devletin hayali ile yaşamaktadırlar. Vatanımıza yönelik terör faaliyetlerini de bu hayal ile desteklemektedirler. Buradan belirtiyoruz ki Fırat ve Nil zalimlere ve işgalcilere, boğuldukları mezardan başka bir şey olmayacaktır" ifadelerine yer verdi.
Hekimler ve sağlık çalışanları olarak “Terör, Soykırım ve İşgal”e karşı yürüyüşü 7. haftasında yaklaşık 40 ilde tek yürek olarak gerçekleştirdiklerini belirten Morkoç, "Gündemden düşürülmeye çalışılsa da, kimileri için sıradan hâle gelse de Gazze'de ambargo ve katliamlar hız kesmeden devam ediyor. Bizler de ilk günkü öfke ve acı ile sözün tükendiği yerde, sessiz yürüyüşümüz ile farkındalık oluşturmaya devam ediyoruz" dedi.
Morkoç, Dünya Sağlık Örgütü ve yetkililere seslenerek, tutuklu meslektaşlarının serbest bırakılmasını istediklerini ifade etti.
Yürüyüşe katılanlar, açıklamanın ardından dağıldı.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur'da 23 Nisan Coşkusu! Kortej yürüyüşünü kaçırmayın
Bölgesel

Burdur'da 23 Nisan Coşkusu! Kortej yürüyüşünü kaçırmayın

Burdur Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutlamak için bir kortej yürüyüşü düzenliyor. Yürüyüşe katılmak için 23 Nisan Salı günü saat 20:00'da Çatalpınarı Mevkii'nde olun!

Binlerce Kişi Filistin'e Destek İçin Yürüdü
Bölgesel

Binlerce Kişi Filistin'e Destek İçin Yürüdü

Fatih’te sivil toplum kuruşu temsilcileri tarafından binlerce kişinin katıldığı Filistin’e destek yürüyüşü düzenlendi.

İzmit'te 23 Nisan Etkinlikleri Doğa Yürüyüşü ile Başladı
Etkinlik

İzmit'te 23 Nisan Etkinlikleri Doğa Yürüyüşü ile Başladı

İzmit Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri çerçevesinde vatandaşları doğa ile buluşturdu.

Dünya Yürüyüş Şampiyonası, kadın ve erkekler 20 kilometre yarışlarıyla sürdü
Spor

Dünya Yürüyüş Şampiyonası, kadın ve erkekler 20 kilometre yarışlarıyla sürdü

Antalya'da düzenlenen Dünya Yürüyüş Şampiyonası kadınlar 20 kilometrede Perulu atlet Kimberly Garcia Leon, 1.27.12'lik derecesiyle altın madalyaya uzanırken, erkekler 20 kilometrede İsveçli Perseus Karlström, 1.18.49'la altın madalya kazandı.

Antalya'da Dünya Yürüyüş Şampiyonası heyecanı başlıyor
Bölgesel

Antalya'da Dünya Yürüyüş Şampiyonası heyecanı başlıyor

Antalya'da yarın yapılacak Dünya Yürüyüş Şampiyonası'nın basın toplantısı gerçekleştirildi.

 Böhürler, Hanım Temsilcileriyle Birlikte Koramaz Vadisi'nde Doğa Yürüyüşünde Buluştu
Etkinlik

Böhürler, Hanım Temsilcileriyle Birlikte Koramaz Vadisi'nde Doğa Yürüyüşünde Buluştu

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler Kayseri Sivil Toplum Kuruluşları hanım temsilcileriyle sabah yürüyüşüne katıldı.