Bursa Çekirge Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen 36 yaşındaki vatandaş, organları ile 3 hastanın hayata tutunmasına ve 2 hastanın görmesine vesile oldu.
Beyin kanaması sebebiyle 4 gün önce Bursa Çekirge Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan A.Ç., yapılan tüm müdahalelere rağmen hayata tutunamadı. Çekirge Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Tamara Uzun Bal, A.Ç.’nin ailesiyle organ nakli konusunda görüşme yaptı. Ailenin olumlu yanıt vermesi sonrasında merhumun organları başarılı bir operasyonla alındı. Organ Nakil Koordinatörü Uzun Bal yaptığı açıklamada, "Hastanın sağ böbreği Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne, sol böbreği ve karaciğeri Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne, korneaları ise Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde nakil bekleyen hastalara umut oldu" dedi.
Hastane Başhekimi Op. Dr. Kemal Kaya ise, "Ailemizin bağışladığı organlar sayesinde organ bekleyen 3 hastamız yaşama tutunacak. Korneaları ile de iki vatandaşımızın görmesine vesile olacak. Merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum" şeklinde konuştu.
İHA
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)