Konya’nın Beyşehir ilçesinde başlayan hasat dönemi dolayısıyla sahaya çıkan tarım görevlileri, tarım alanlarında mesai yapan biçerdöverleri denetime tabi tuttu.
Türkiye’nin hububat ambarı olarak nitelendirilen Konya’nın önemli arpa ve buğday ekilişi yapılan ilçelerinden Beyşehir’de hasat döneminin gelmesi ile birlikte biçerdöverler de tarım alanlarında mesai yapmaya başladı. Biçerdöverler ekipler tarafından titizlikle kontrol edilirken, üründe dane kaybının önüne geçilmesine çalışılıyor. Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen denetim ve kontrol faaliyetlerine ilişkin yapılan açıklamada, ilçe genelinde hububat hasadının başlamasıyla birlikte teknik personellerin de sahadaki mesaisini sürdürdüğü belirtildi. Açıklamada, bu kapsamda görevlilerin hasat ve biçerdöverlerin biçim faaliyetlerini kontrol ettiği ifade edilerek, "Çiftçilerimizin emeklerinin karşılığını alması, işleme yapılırken dane kaybı olmaması için kontroller hasat dönemi sonuna kadar devam edecektir. Hububat hasadı döneminde çiftçilerimizin herhangi bir mağduriyetle karşılaşmaması için biçerdöver operatörlerinin belgeli olup olmadığı, yangın söndürme ekipmanları, yardımcı eleman olup olmadığı, biçim yüksekliği, dane döküm durumu, elek ve elevatör, batör, kontrabatör gibi ayarlarının tam olup olmadığı denetlenmektedir. Hasat sürecinde ürün kaybı yaşanmaması için biçerdöver operatörlerinin gerekli kurallara titizlikle uymaları gerektiğini hatırlatır, tarım sektörünün tüm paydaşlarına bereketli bir hasat sezonu dileriz" denildi.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)