BİLECİK (İHA) - Bilecik’te Ramazan bayramı öncesi gıda işletmeleri denetlendi.
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü gıda kontrol ekiplerince halkın sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla, özellikle Ramazan Ayı içerisinde yoğun olarak tüketilen ramazan pidesi, ekmek ve ekmek çeşitleri, unlu mamuller ile pastacılık ürünleri üretimi yapan gıda işletmelerine denetimler düzenlendi.
Ayrıca ramazan kolisi adı altında satışı yapılan ürünlerin de kontrolleri gerçekleştirildi.
Yapılan resmi kontrollerde işletmelerin, ham maddeden başlamak üzere son ürüne kadar olan üretim aşamalarının Gıda Hijyeni Yönetmeliğinde belirtilen; hammadde kontrolü, üretim hijyeni, zararlı mücadelesi, son ürün kontrolü, personel hijyeni vb. konularında hususlara uygunluğu kontrol edildi. Uygunsuzluk tespit edilen işletmelere eksiklikleri gidermeleri için gerekli bilgilendirmeler yapılarak süre verildi.
Bilecik’te ki denetimler gerek 174 Alo Gıda Hattı, Cimer şikayetleri doğrultusunda, gerekse rutin olarak yapılan riske dayalı denetim kapsamında gerçekleştiriliyor.
Halkın huzurlu ve sağlıklı bir ramazan ayı ve bayramı geçirmesi amacıyla resmi kontroller tüm gıda üretim, satış ve toplu tüketim işletmelerinde devam ediyor.
Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)