Siirt

Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt Valiliğine Atandı

Resmi Gazete 'de yayımlanan atama kararıyla Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt Valiliğine atandı. İşte Dr. Kemal Kızılkaya'nın kariyeri ve atama detayları.

Bilecik  Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt Valiliğine Atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararıyla, Bilecik  Valisi Dr. Kemal Kızılkaya'nın Siirt  Valiliği'ne atanması resmiyet kazandı. 10 Ağustos tarihli Resmi Gazete' de yayımlanan kararnameyle birlikte toplam 57 ilin valisi değişti. Bu değişiklikle Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt Valiliği görevine atandı. Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ise Zonguldak Valiliği'ne atandı.

Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya kimdir?

Kemal Kızılkaya, Eskişehir nüfusuna kayıtlı olup, 1975 yılında Sakarya’nın Akyazı ilçesinde dünyaya gelmiştir. 1997 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. Ankara Barosunda Avukatlık Stajını tamamlamıştır. Noterlik Belgesi sahibidir. Ayrıca Hukuk Uyuşmazlıkları alanında Uzman Arabuluculuk unvanı bulunmaktadır. İngiltere’nin Exeter Üniversitesinde Yabancı dil eğitiminin ardından Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Yönetim Bilimleri Ana Bilim dalında Yüksek Lisans ( Master ) eğitimini tamamlamıştır.  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi alanında Doktora ( PhD ) eğitimini tamamlamıştır. Yurtiçi ve yurtdışında birçok eğitim, konferans ve çalışma ziyaretlerine katılmıştır. Yükseköğretim düzeyinde Hukuk, Kamu Yönetimi ve Yönetim Bilimleri alanında Misafir Öğretim Görevlisi olarak konferans ve dersler vermiştir.

İçişleri Bakanlığı bünyesindeki görevine 1999 yılında Nevşehir Valiliğinde Kaymakam Adayı olarak başlamıştır. Sırası ile;

2002 -  2002 Kırıkkale Balışeyh Kaymakamı,

2002 -  2004 Kars Akyaka Kaymakamı,

2004 -  2007 Mardin Vali Yardımcısı,

2007 -  2010 Kastamonu Araç Kaymakamı,

2010 -  2013 Konya Cihanbeyli Kaymakamı,

2013 -  2016 Çanakkale Bayramiç Kaymakamı,

2016 - 2021 İzmir Kemalpaşa Kaymakamı,

2021 - 2021 İstanbul Sultanbeyli Kaymakamı olarak görev yapmıştır.

01.10.2021 tarih 2021/467 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile Bilecik Valisi olarak atanmıştır.

Görev yaptığı yerlerdeki başarılı çalışmalarından dolayı Bakan, Vali, Belediye Meclisi, Sivil Toplum ve Meslek Örgütleri tarafından birçok defa Üstün Başarı, Başarı, Takdir, Teşekkür, Fahri Hemşerilik belgeleri ile taltif edilmiştir.  İçişleri Bakanlığı Müdürler Encümeninin 2014/05 kararı ile Birinci Sınıf Mülki İdare Amirliğine yükseltilen KIZILKAYA, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Siirt Valisi Kızılkaya maden göçüğüne maruz kalanları açıkladı
3. Sayfa

Siirt Valisi Kızılkaya maden göçüğüne maruz kalanları açıkladı

Siirt Valisi Kızılkaya: “Maalesef bu göçüğe maruz kalan 5 işçi kardeşimiz olmuştur”

19 Eylül Gaziler Günü Siirt'te törenlerle kutlandı
Bölgesel

19 Eylül Gaziler Günü Siirt'te törenlerle kutlandı

Siirt’te 19 Eylül Gaziler Günü törenlerle kutlandı

Milletvekili Oğuz'dan Burdurlulara Müjde! Burdur'a 14 Yeni Doktor Atandı
Bölgesel

Milletvekili Oğuz'dan Burdurlulara Müjde! Burdur'a 14 Yeni Doktor Atandı

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, 116. Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası sonucunda Burdur'a 5 Pratisyen Hekim ve 9 Uzman Hekim olmak üzere toplam 14 hekimin atandığını duyurdu.

 Gölbaşı Devlet Hastanesi'nde Tıbbi Biyokimya Uzmanı göreve başladı
Sağlık

Gölbaşı Devlet Hastanesi'nde Tıbbi Biyokimya Uzmanı göreve başladı

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde, Gölbaşı Devlet Hastanesi'nde Tıbbi Biyokimya Uzmanı Dr. Esma Özdemir Anayurt göreve başladı.

20 Bin Öğretmen Atanacak!
Bölgesel

20 Bin Öğretmen Atanacak!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "İçinde bulunduğumuz konjonktürde Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bahsettiğim parametreler ışığında Hazine ve Maliye Bakanlığımızla 20 bin öğretmen ataması konusunda uzlaştık" dedi.

Düzce'de Sağlık Bakanlığı tarafından doktor atamaları devam ediyor
Bölgesel

Düzce'de Sağlık Bakanlığı tarafından doktor atamaları devam ediyor

Düzce'de bir yandan sağlık yatırımları devam ederken bir yandan da Sağlık Bakanlığı tarafından doktor atamaları devam ediyor. Devlet Hizmet Yükümlülüğü kuraları sonucu Düzce’ye 9 hekim daha atandı.