İstanbul

Binlerce genç merakla bekliyor! Evlilik kredisi başvuruları ne zaman başlayacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim beyannamesinde açıklanan 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi için başvuru tarihleri henüz açıklanmadı.

Binlerce genç merakla bekliyor! Evlilik kredisi başvuruları ne zaman başlayacak?

Evlilik kredisi şartları ve başvuru tarihleri gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz." ifadelerini kullanmıştı. Peki, "Evlilik kredisi şartları neler, başvurular ne zaman, yaş sınırı var mı?" İşte 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi veren bankalar...

EVLİLİK KREDİSİ KİMLERE VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz.

Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankasının faaliyetleri arasında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetler de desteklenebilecektir." açıklamasında bulundu.

EVLENME KREDİSİ İÇİN KAYNAK AİLE VE GENÇLİK BANKASI

Evlilik kredisinin kaynağını kurulacak olan Aile Ve Gençlik Bankası sağlayacak. Uluslararası standartlarda kurulacak bu sosyal amaçlı banka dijital ortamda hizmet verecek.

Banka para kaynağını Karadeniz gazı ve diğer petrol gelirlerinden oluşturulan fondan alacak. Böylelikle bu gelirler banka tarafından kontrol edilip sosyal desteklerde kullanılacak.

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ NE KADAR, KAÇ TL?

"Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz" Buna göre, yeni evlenen çiftlere faizsiz, 24 ay geri ödemesiz ve 48 ay (4 yıl) vadeli 150 bin TL devlet destekli evlilik kredisi sağlanacak.

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI NELER, YAŞ SINIRI VAR MI?

Yeni evlenecek çiftlere devlet destekli faizsiz evlilik kredisi başvuru şartları, vade sayısı ve tarihleri ile ilgili detaylar henüz açıklanmadı.

 

125 BİN TL EVLİLİK KREDİSİ GERİ ÖDEMESİ VE TAKSİTLERİ NASIL OLACAK?

125 bin TL evlilik desteği toplamda 72 aya yayılan bir ödeme planıyla gerçekleşecek. 48 ayda belirtilen ana para olarak ödenecek. İlk 24 ay yani iki yıl herhangi bir taksit ödemesi yapılmayacak.

VADESİZ EVLİLİK KREDİSİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından AK Parti seçim beyannamesinde açıklanan evlilik kredisi başvuru tarihine ilişkin henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

Habertürk

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Lagina Antik Kenti'nde Buluşma
Bölgesel

Lagina Antik Kenti'nde Buluşma

Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi, Yatağan Turgut Mahallesi'nde yer alan Lagina Antik Kenti'nde gönüllü gençlerle bir araya gelerek yazar buluşması düzenledi.

Genç Sadâ Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma 7. Bölge Final Yarışması Antalya'da yapıldı birinciler Konya ve Aksaray'dan
Bölgesel

Genç Sadâ Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma 7. Bölge Final Yarışması Antalya'da yapıldı birinciler Konya ve Aksaray'dan

Antalya’da düzenlenen “Genç Sâda Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması” 7. bölge finallerinde, 2023-2024 yılı Konya il birincisi olan Beyşehirli Süleyman Utku Tutal bölge birincisi oldu. İmam Hatip Ortaokulu kategorisindeki yarışmaya ise , Aksaray/ Cemaleddin Aksarayi Hafız İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Muhamed Erdoğan birinci olmuştur.

Adana'da gençlerin eğlencesi neşelendirdi
Bölgesel

Adana'da gençlerin eğlencesi neşelendirdi

Adana'nın Kozan ilçesinde bir grup genç yağmura aldırmadan köyde oynayarak eğlendi.

Gönüllü Gençler Gönüllerde
Bölgesel

Gönüllü Gençler Gönüllerde

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan "Damla Gönüllülük Hareketi" Projesi kapsamında, 22 farklı ilinden gelen 35 üniversite öğrencisi Manisa'yı ziyaret etti.

Başkan Şadi Özdemir’den gençlere mesaj
Bölgesel

Başkan Şadi Özdemir’den gençlere mesaj

Bursa Uludağ Üniversitesi Öğrenci Topluluklarını makamında kabul eden Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, gençlerin sorunlarını ve beklentilerini dinledi. Gençler ve kadınların öncelikleri arasında olduğunu vurgulayan Özdemir, “Her zaman gençlerin yanında olacağız” dedi.

Elazığ'da Gençlik Merkezi, Maden Atatürk Ortaokulu'nda Aktiviteler Düzenledi
Etkinlik

Elazığ'da Gençlik Merkezi, Maden Atatürk Ortaokulu'nda Aktiviteler Düzenledi

Elazığ’da gençlik merkezi çalışanları, öğrencilerle bir araya gelerek çeşitli aktiviteler yaptı.