Vali Hasan Şıldak ve eşi Fatma Nur Şıldak, Mehmet Yıldızlı İlkokulu’nda düzenlenen 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası kutlama programına katıldılar.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ve Vali Hasan Şıldak’ın konuşmalarıyla devam etti. Şiir okunması ve halk oyunları gösterisinin sunulmasının ardından, 4. Sınıf öğrencileri 1. Sınıfa başlayan öğrencilere çiçek takdim ettiler.
Mehmet Yıldızlı İlkokulu İngilizce Dersliği, Bilge Kütüphanesinin açılışı ve sınıfların ziyaret edilmesi ile program son buldu.
Programa başta Vali Hasan Şıldak ve eşi Fatma Nur Şıldak olmak üzere, Milletvekili Bayram Özçelik, Garnizon Komutanı P. Alb. Cenk Baburşah, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İl Jandarma Komutanı J. Alb Orhan Kılıç, İl Genel Meclis Başkanı Murat Akbıyık, MAKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve veliler katıldı.
Vali Hasan Şıldak, programda yapmış olduğu konuşmada;
“9 Eylül itibari ile eğitim öğretim yılı bütün okullarımızda son hızıyla başladı ve hazırlıklarımızı yaptık. Milli Eğitim teşkilatı olarak okullarımız eğitim öğretime hazır. En iyi şartlarda çocuklarımızın eğitimini öğretimini her yıl daha da arttırılan bir performansla onların seviyesini yükseltmeye ve topluma geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz.
2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI, İLİMİZ İÇİN BİR ATILIM YILI OLACAKTIR.
Milli Eğitim Bakanlığımızın ortaya koyduğu ve uygulamada olan “2023 Vizyonu Eğitim Belgesini” temel alan esasları İlimizde en hassas şekilde uygulamaya çalışıyoruz. Eğitime artık yeni bakışla, yeni ivme kazandırarak, yeni bir perspektifle eğilmek durumundayız. Çünkü burada gördüğümüz çocuklar bizim çok önümüzde ilerliyor. Bizim önümüzde yürüyorlar. Bizim onlara yetişebilmemiz, onları kavrayabilmemiz, onları eğitebilmemiz, onlarla bütünleşmemize, onları anlayabilmemize bağlı. Bu nedenle de ileri eğitim anlayışı, ileri bir paradikma gerekiyor ve Bakanlığımız inşallah bunu gerçekleştirme çabası içerisinde ve sizlerde değerli velilerimiz her geçen gün her yıl eğitimdeki yenilikleri değişiklikleri izliyor, takip ediyorsunuz. Bu yıl Burdur da eğitim yılı olsun istiyoruz. Bir eğitim rüzgarı essin istiyoruz. Çocuklarımızın bilhassa liseye yerleşme ve üniversiteye yerleşme sınavlarında göstermiş oldukları başarıların daha üst seviyelerde gerçekleşmesini ve gerçekten bir eğitim şehri olan Burdur da bir eğitim rüzgarı esmesini, bir farklılık oluşmasını arzuluyoruz. Bunun için bu eğitim yılı, 2019-2020 eğitim öğretim yılı, İlimiz için bir atılım yılı olacaktır.
SLOGANIMIZ “EĞİTİM ŞEHRİ OLAN BURDURDA EĞİTİM BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ”
Bu yıl bütün imkanlarımızla çok sistematik bir çalışmayla birinci olarak önceliklendirdiğimiz, bütün çalışmalarımızın önüne eğitimi koyuyoruz. Çünkü Burdur bunu hak ediyor. Burdurun geçmişine baktığımızda eğitimle özdeşleşmiş, eğitimle bütünleşmiş, eğitim için yürüyenlerin peşinden koşan bir halk var. Toplumumuz eğitimi çok iyi idrak ediyor ve gelişimin bu eğilimle olacağı noktasında da bütün özverileri fedakarlıkları gösteriyor. Bu manada bu yılın çok verimli ve bunun dalga dalga yayılan bir enerjiyle bütün İlimizde, bütün öğrencilerimizde, bütün öğretmenlerimizde, okul idarecilerimize yansıyan bir veri olmasını, hepimizin bunu iliklerinize kadar hissetmenizi arzu ediyoruz. Velilerimizden özellikle, ricamız bu yılın farklılığını, onların da hissetmeleri ve geliştirdiğimiz Ekim ayı başında kamuoyu ile de paylaşacağımız lansmanını yapacağımız yeni bir proje kapsamındaki sistematik çalışmamıza bütün halkımızın destek vermesidir. Neden bunu yapıyoruz. Çünkü az önce de ifade ettiğim gibi Burdur bunu hak ediyor. Bu başarıları yaşatmamız lazım. İlk 10’larda, ilk 1000’lerde, ilk 100’lerde öğrenciler istiyoruz ve temel eğitim tabi ki ilkokuldan başlıyor. İlkokullarımızda da bu rüzgar esecek. Her türlü etkinliklerimizle, her türlü öğretmenlerimizin geliştirdiği yeni metotlarla bu proje çatısı altında çok düzenli ve sistemik çalışmaları arzu ediyoruz. Bunları yapmayı da taahhüt ediyoruz. İnşallah ve haydi Burdur diyoruz. Başka şansımız yok.
Eğitimle gelişen toplumlar, ancak eğitimle hak ettikleri yere ulaşabiliyorlar. Ülkemizin her alandaki kazanımları ve güçlenmesi eğitimle daha da hızlanacaktır. Çünkü bizim eğitilmiş, iyi yetişmiş, devletine milletine bağlı, asla ihanet etmeyecek, başarılı, her alanda başarılı, bilimsel çalışmalar alanında, sosyal alanda, her türlü konuda, en iyiyi yakalamış bireylerimize vatandaşlarımıza ihtiyaç var. İşte bunun yolu da burada ki sınıflardan, buradaki öğretmenlerimizin vereceği destekten eğitimden geçiyor. Burdur’a yeni eğitim öğretim yılımızın hayırlı olmasını diliyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)