Birleşmiş Milletlerden Eskişehir’e milyonluk yatırım hibesi

Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün İklim değişikliği ile mücadele kapsamında 2020 yılında hazırlayıp Birleşmiş Milletler Çevre Fonuna sunduğu projenin hibe sözleşmesi imzalandı.

Birleşmiş Milletlerden Eskişehir’e milyonluk yatırım hibesi

Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün İklim değişikliği ile mücadele kapsamında 2020 yılında hazırlayıp Birleşmiş Milletler Çevre Fonuna sunduğu projenin hibe sözleşmesi imzalandı.
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Avrupa Birliği Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünde yapılan proje sözleşmesi imza törenine İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Proje Koordinatörü Yurdal Çetinkaya ve proje sorumlusu Mutlu Subaşı katıldı. Proje çerçevesinde Birleşmiş Milletler Çevre Fonu, Eskişehir’in Çifteler ve Sivrihisar ilçelerinde gerçekleştirilecek iklim faaliyetleri projesi için 4,5 milyon lira hibede bulundu.
İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş proje ile ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti;
“Pandemi öncesi oluşturduğumuz ‘İklim Değişikliğine Dirençli Tarımsal Üretim Modelinin Eskişehir İlinde Uygulama ve Yaygınlaştırılması Projemiz’ ön inceleme aşamasında çok yüksek puan aldı. UNDP (Birleşmiş Milletler Çevre Fonu) bunun üzerine detaylandırdığımız projemizi hibe almaya layık gördü. Projemiz sadece Eskişehir tarımı için değil ülke tarımı için oluşturulacak projelere model olma özelliği taşıdığı için çok heyecanlıyız. Türkiye haricindeki hibe fonları genelde Erasmus+ gibi gezerek öğrenme aktivitelerini içerirken projemizde araştırma, geliştirme ve yatırım odaklı bir yaklaşım yer almaktadır. Projemizde yer altı sularının zenginleştirilmesi, ani yağışlarda oluşan sel sularının toprak tarafından emilmesi ve faydalı hale getirilmesi, toprakların su tutma kapasitelerinin iyileştirilmesi, meraların ot veriminin arttırılması, kuru tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması gibi faaliyetler yer almaktadır. Bu faaliyetler Sakarya nehrimizin doğduğu ve beslendiği Çifteler ve Sivrihisar İlçelerimizde yoğunluk gösterecektir. Projemize destek veren Tarım ve Orman Bakanlığımız ile ortak olan paydaşlarımız: Odunpazarı Ziraat Odası Başkanlığı ve Sakaryabaşı Sulama Birliği Başkanlığı’na şükranlarımı sunuyorum. Projemizin Eskişehir tarımı başta olmak üzere ülkemiz tarımına hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”
Sözleşme töreni karşılıklı iyi dilek temennilerinde bulunulması ve hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu.

İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

60 yıllık gazete mühürlendi! BİK Yönetim Kurulu Başkanı Erkılıç tepki gösterdi!
Bölgesel

60 yıllık gazete mühürlendi! BİK Yönetim Kurulu Başkanı Erkılıç tepki gösterdi!

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından 60 yıllık yerel Kocatepe Gazetesi’nin binası mühürlendi. BİK Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Erkılıç uygulamaya tepki gösterdi.

20 Haziran Denizli elektrik kesintisi! Nerelerde etkili olacak
Kesintiler

20 Haziran Denizli elektrik kesintisi! Nerelerde etkili olacak

Denizli'de 20 Haziran 2025 Cuma günü elektrik kesintisi var mı? Denizli'de yarın elektrikler kesilecek mi? Denizli'de yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde

20 Haziran İzmir elektrik kesintisi! İşte etkilenecek yerler
Kesintiler

20 Haziran İzmir elektrik kesintisi! İşte etkilenecek yerler

İzmir'de 20 Haziran 2025 Cuma günü elektrik kesintisi var mı? İzmir ve ilçelerinde elektrikler kesilecek mi? İzmir'de yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde...

20 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! Nerelerde etkili olacak
Kesintiler

20 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! Nerelerde etkili olacak

İstanbul'da 20 Haziran 2025 Cuma günü elektrik kesintisi var mı? İstanbul'da yarın elektrikler kesilecek mi? İstanbul'da bugün yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde.

Atık Yağı getir hediye çekini al
Yerel Yönetim

Atık Yağı getir hediye çekini al

Muğla Fethiye Belediyesi, doğayı koruma çalışmaları kapsamında önemli bir protokole daha imza attı.

20 Haziran Ankara elektrik kesintisi! İşte etkilenecek yerler
Kesintiler

20 Haziran Ankara elektrik kesintisi! İşte etkilenecek yerler

Ankara'da 20 Haziran 2025 Cuma günü elektrik kesintisi var mı? Ankara'da yarın elektrikler kesilecek mi? Ankara'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..