Antalya

Bisiklet yolu 11 mahalleden geçiyor

Kepez Belediyesinin, ‘hareketli ve sağlıklı bir yaşam’ sloganıyla başlattığı bisiklet yolu projesinin güzergahı 30 kilometreye ulaştı.

Bisiklet yolu 11 mahalleden geçiyor

Kepez Belediyesinin, ‘hareketli ve sağlıklı bir yaşam’ sloganıyla başlattığı bisiklet yolu projesinin güzergahı 30 kilometreye ulaştı. Belediye hizmet binasıyla Antalya Bulvarı arasında oluşturulan ve 11 mahalleden geçen güzergahla ilçe sakinlerine güvenli bisiklet sürme imkanı sunuluyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, ilçe sakinlerine sözü olan bisiklet yolu projesinin bu dönem için planlanan güzergahı tamamlanma aşamasına geldi. Kepez Belediyesi binasının bulunduğu Teomanpaşa Mahallesi ile Antalya Bulvarı arasında planlanan bisiklet yolu, 11 mahalleden geçiyor. Bisikletin kent içinde ulaşım aracı olarak benimsenmesini ve güvenli bisiklet sürme ortamı oluşturulmasını amaçlayan projenin Zeytin Dalı Şehitleri Caddesi’ndeki bölümünün de yapımı devam ediyor.
“Zeytin dalı şehitleri Caddesi’ne de bisiklet yolu”
Göçerler Mahallesi’ndeki Antalya Şehir Hastanesi ile Antalya Bulvarı arasında ulaşımı sağlayan caddede, 3 bin 450 metre uzunluğunda bisiklet yolu oluşturuluyor. Fen işleri müdürlüğü tarafından bisiklet yolu güzergahı, gidiş yönünde yolun sağ tarafında yol platformu ile yaya kaldırımı arasında çift yönlü olarak planlandı. Zeytin Dalı Şehitleri Caddesi’ndeki bisiklet yolunun 2 bin metrelik bölümü tamamlanırken, bin 450 metrelik kısmı ise önümüzdeki günlerde bitirilecek.
“Bisiklet yolu 11 mahalleden geçiyor”
Kepez bisiklet yolu, Santral Mahallesi 3281 Sokak ve Kepez Mahallesi 5 Temmuz Kurtuluş Caddesi bölümleri yapıldıktan sonra Antalya Bulvarı’ndaki Büyükşehir Belediyesinin bisiklet yolu ağına bağlanacak. Böylelikle Kepez Belediyesi ile Antalya Bulvarı arasında 11 mahalleden geçen 24 bin 410 metre uzunluğunda bisiklet yolu inşa edilmiş olacak. İlçe sakinlerine güvenli ortamda spor yapma imkanı sunan bisiklet yolu projesi, Teomanpaşa, Düdenbaşı, Mehmet Akif Ersoy, Hüsnü Karakaş, Gazi, Çankaya, Duacı, Göçerler, Santral ve Kepez mahallerini kapsıyor.
Daha önce de Baraj, Beşkonaklılar, Gündoğdu mahalleleri ile Dokuma bölgesindeki Ziya Gökalp Caddesi’ne 5950 metre uzunluğunda bisiklet yolu kazandırılmıştı. Böylece Kepez ilçesinde bisiklet yolu ağı 30 bin 360 metreye ulaşmış oldu.
Tütüncü, “hareketli yaşam için bisiklet yolu”
Projeyle ilgili açıklama yapan Başkan Hakan Tütüncü, sağlıklı yaşamı ve kent içinde bisiklet kullanımı teşvik etmek amacıyla bisiklet yolu projesine özel bir önem verdiklerini söyledi.
Başkan Tütüncü, ilçede bisiklet yolu ağını 30 kilometreye çıkarmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Kepez’de daha çok kişi bisiklet kullansın, daha çok kişi hareket etsin istiyoruz. Asrımızın en önemli problemlerinden birisi olan hareketsizliğe dayalı sağlık sorunları hepimizi tehdit ediyor. Dolayısıyla bisiklet yolu, ulaşıma, sağlığa ve çevreye iyi gelecek muhteşem bir proje oluyor. Bisiklet yolu ağımız 30 km oldu. Yetmez. Bu sayıyı daha da yukarılara çıkaracağız” ifadesini kullandı.
“Güvenli bisiklet yolları”
Fen işleri müdürlüğü, bisiklet kullanıcılarının can güvenliğini korumak ve bisiklet yolunu araç yolundan ayırmak için bisiklet yolu güzergâhına dubalar yerleştirdi. Yine dubaların araç yolu tarafına 75 cm genişliğinde emniyet mesafesi oluşturuldu. Fark edilebilirliği artırmak amacıyla da bisiklet yolunun zemini maviye boyandı. Çift şeritli bisiklet yollarının genişliği 220 cm, tek yönlü bisiklet yollarının genişliği ise 110 cm olarak yapıldı. Fen İşleri Müdürlüğü, bisiklet yollarında güvenliği sağlayacak trafik işaret ve işaretlemeleri de gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yıl ilçedeki bisiklet yollarında, “Yavaş Bisiklet Sürme Yarışı” düzenlenmişti.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Aydın'da  bisiklet yolu kullanıcılarından tam not alıyor
Bölgesel

Aydın'da bisiklet yolu kullanıcılarından tam not alıyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Kuşadası'nda hayata geçirdiği sahil projesi, yerel halk ve bisiklet tutkunları tarafından büyük ilgi görüyor. Setur Marina’dan başlayan bisiklet yolu kullanıcılarından tam not alıyor.

Yusuf Erdoğdu projeyi açıkladı! Güvenli ve Işıklandırmalı Yürüyüş ve Bisiklet Yolu!
Bölgesel

Yusuf Erdoğdu projeyi açıkladı! Güvenli ve Işıklandırmalı Yürüyüş ve Bisiklet Yolu!

MHP Bucak Belediye Başkan Adayı Yusuf Erdoğdu, şehir merkezinden Onaç Barajı'na uzanan güvenli ve ışıklandırmalı bir yürüyüş ve bisiklet yolu yapacağını açıkladı.

Alanya-Gazipaşa arasına yeni yatırım: Bisiklet yolu yapılıyor
Bölgesel

Alanya-Gazipaşa arasına yeni yatırım: Bisiklet yolu yapılıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya-Yeşilöz ile Gazipaşa Kahyalar arasında kalan ve sahili takip eden güzergahta yaklaşık 13 kilometrelik yeni bir bisiklet yolu projesini hayata geçiriyor.

Hastane yoluna yeni bisiklet yolu yapılıyor
Bölgesel

Hastane yoluna yeni bisiklet yolu yapılıyor

Bozüyük Devlet Hastanesi yolu üzerine yapılan kaldırım çalışmasının ardından hemen yanında başlatılan bisiklet yolu yapım çalışmaları devam ediyor.

Iğdır Belediyesi'nin Bisiklet ve Yürüyüş yollarında sona gelindi
Etkinlik

Iğdır Belediyesi'nin Bisiklet ve Yürüyüş yollarında sona gelindi

Iğdır Belediyesi tarafından şehrin farklı yerlerinde yapılan bisiklet ve yürüyüş yolu projelerinde sona gelindi.

Ova-Kınık Bisiklet Yolunda sona yaklaşıldı
Bölgesel

Ova-Kınık Bisiklet Yolunda sona yaklaşıldı

Antalya’nın Kaş ilçesinde yapılan Ova-Kınık Bisiklet Yolu 2. etap projesi çalışmalarında sona yaklaşıldı.