Antalya

Bitkin halde bulduğu köpek arama kurtarma görevi yapacak

Antalya’da yaşayan fotoğrafçı Serkan Gökkaya, bitkin halde bulduğu sokak köpeklerini kendine ait küçük barınakta besleyerek, sahiplendiriyor.

Bitkin halde bulduğu köpek arama kurtarma görevi yapacak

Antalya’da yaşayan fotoğrafçı Serkan Gökkaya, bitkin halde bulduğu sokak köpeklerini kendine ait küçük barınakta besleyerek, sahiplendiriyor. Gökkaya, en son bulduğu bir köpeği 16 ay baktıktan sonra doğal afetlerde arama kurtarma görevi eğitimi almak üzere eğitmene teslim etti.

Antalya’da yaşayan fotoğrafçı Serkan Gökkaya, sokakta açlığa terk edilen köpekleri işyerinin yakınında park içerisinde oluşturduğu barınağa getiriyor. Burada köpeklere aylarca bakan Gökkaya, köpeklerin sağlığına kavuşmasının ardından sahiplendiriyor. Zaman zaman ise talep gelmesi durumunda doğal afetlerde arama kurtarmada görev almaları için deneyimli köpek eğitmenlerine teslim ediyor. Son olarak Gökkaya, Burdur’un Bucak ilçesinde ormanlık alanda bulduğu bir sokak köpeğini 16 ay besledi. Daha sonra ise Konya Bozkır’da köpekleri doğal afetlere karşı eğiten K9 Eğitmeni Birol Meki’ye ulaşarak köpeği verebileceğini söyledi. Olumlu talep karşısında teslim edilen köpeğin eğitimine başlandı.

“Şuanda arama kurtarma köpeği olarak eğitilecek”

Sokak köpeklerine bakmaya 5 yıl önce başladığını belirten Serkan Gökkaya, “İçimizde hayvan sevgisi vardı ama yaşadığım bazı sosyal sıkıntıların ardından daha aktif oldu. Gönüllü olarak evcil hayvan fotoğrafları çekiyorum, kazanırsam da onlara harcıyorum. Küçük barınak yaptım. Şimdiye kadar 17 köpeğe bakarak sahiplendirdim. En son Bucak ilçesinde ormanlık alanda bitkin halde bir köpek buldum. Ölmek üzereydi, bir hafta biberonla besledim. 16 ay baktım. Güzel yetiştirdim, güzel bir yere sahiplendirmek istedim. Sosyal medyadan K9 Eğitmeni Birol Meki’ye ulaştım. Depremde bu kişinin yetiştirdiği köpekler görev yaptı. Benim köpeğim de onlar gibi olabilirdi. Ben de götürüp teslim ettim, şuanda arama kurtarma köpeği olarak eğitilecek” dedi.

Sokaklarda kazanılabilecek çok fazla köpek olduğunu belirten Gökkaya, “Bunu bir tek ben değil gönüllü olarak herkesin yapması gerekir. Ben daha çok kötü durumdaki köpekleri alıyorum. Allah rızası için yapıyorum. Sahiplendirdiğim köpekler şuanda çok güzel yerlerde bulunuyorlar. Daha önce de maalesef bir köpeğimi kaybettim. Her köpeğin farklı görevleri olabilir” sözlerine yer verdi.

Bitkin halde bulduğu köpek arama kurtarma görevi yapacakBitkin halde bulduğu köpek arama kurtarma görevi yapacakBitkin halde bulduğu köpek arama kurtarma görevi yapacakBitkin halde bulduğu köpek arama kurtarma görevi yapacakBitkin halde bulduğu köpek arama kurtarma görevi yapacak

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 2
    BEĞENDİM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Yusuf Erdoğdu sözü verdi! Sokak hayvanları sorunu çözülecek
Bölgesel

Yusuf Erdoğdu sözü verdi! Sokak hayvanları sorunu çözülecek

Yusuf Erdoğdu sözü verdi! Sokak hayvanları sorunu çözülecek - MHP Bucak Belediye Başkan Adayı Yusuf Erdoğdu, Bucak'ta 5000 civarında sokak hayvanı olduğunu ve refahları için önemli adımlar atacaklarını açıkladı.

Sokak Hayvanlarına Destek: Atış Grup ve HAÇİKO'dan Örnek İş Birliği - Haberler
Bölgesel

Sokak Hayvanlarına Destek: Atış Grup ve HAÇİKO'dan Örnek İş Birliği - Haberler

Atış Vakfı ve HAÇİKO iş birliğiyle geri dönüşüm atıkları doğaya kazandırılarak elde edilen gelirle kırsalda yaşayan sokak hayvanlarına mama dağıtıldı. Ayrıca zor şartlarda yaşayan sahipsiz hayvanların HAÇİKO gönüllüleri veteriner hekimler tarafından tedavileri yapıldı.

Bucak'ta can dostlar için modern bir barınak! Sokak Hayvanlarına yuva olacak
Bölgesel

Bucak'ta can dostlar için modern bir barınak! Sokak Hayvanlarına yuva olacak

Bucak Belediyesi Ebru Başarır Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi törenle hizmete açıldı. 10 dönüm arazi üzerine kurulu modern barınak, farklı bölümleri ve imkanlarıyla sokak hayvanlarına yuva olacak.

Bucak'ta sokak hayvanları için müjde!  Çarşamba günü açılıyor
Yerel Yönetim

Bucak'ta sokak hayvanları için müjde! Çarşamba günü açılıyor

Bucak Belediyesi tarafından kuyucak mevkiinde 10 dönüm arazi üzerine kurulu, Türkiye'nin en modern hayvan barınaklarından biri olan Ebru Başarır Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi 13 Mart Çarşamba günü saat 14:30'da açılıyor.

Safa Sönmez'den Bucak'ta Sokak Hayvanları İçin Kapsamlı Çözüm
Bölgesel

Safa Sönmez'den Bucak'ta Sokak Hayvanları İçin Kapsamlı Çözüm

Bucak Belediye Başkan adayı Safa Sönmez, sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek ve toplumda farkındalık oluşturmak için kapsamlı bir projeye imza atıyor.

Antalya'da Sokak Hayvanları İçin Konser: 400 Kilo Mama Bağışı!
Etkinlik

Antalya'da Sokak Hayvanları İçin Konser: 400 Kilo Mama Bağışı!

Antalya'da Muratpaşa Belediyesi'nin destekleriyle düzenlenen konserde sokak hayvanları için 400 kilo mama bağışı toplandı. Konserde Ersan Tay ve orkestrası sahne aldı, Sencan Köymen, Çişil Gürün ve Caner Efe de konuk solist olarak katıldı.