Black friday'e geri sayım! Black friday ne zaman başlıyor?

Şahane Cuma ya da Efsane Cuma olarak da bilinen Black Friday için geri sayım başladı. 2023 black friday ne zaman, işte beklenen tarih...

Black friday'e geri sayım!  Black friday ne zaman başlıyor?

Black Friday tarihi 2023 indirimli, fırsat alışverişi yapmak isteyen kişiler tarafından heyecanla bekleniyor. Şahane Cuma ya da Efsane Cuma olarak da bilinen bugünde elektronik, teknoloji, tekstil gibi pek çok farklı kategorideki mağazalar müşterilerini memnun edecek büyük indirimler yapıyor. Kasım ayının yaklaşmasıyla birlikte Efsane Cuma tarihi gündemde en çok araştırılan konular arasında yerini aldı. Peki, 2023 Black Friday ne zaman? Black Friday indirimleri ne zaman başlıyor? İşte, tüm merak edilenler…

2023 BLACK FRİDAY NE ZAMAN?

Black Friday olarak bilinen indirim günleri her sene Şükran Günü'nden sonra gelen ilk Cuma gününe denk geliyor.

Buna göre; Bu yıl Black Friday indirimleri, 24 Kasım Cuma gününe denk geliyor. Bu tarihin yer aldığı hafta ve sonrasında indirim kampanyaları olacak.

BLACK FRİDAY İNDİRİMLERİ KAÇ GÜN SÜRÜYOR?

Black friday indirimleri genellikle 24 saat sürmektedir. Ancak yaşanan yoğunluklar ve artan talep nedeniyle birçok mağaza da kampanya süresi uzuyor ve indirimler 3-4 gün boyunca devam edebiliyor.

ŞAHANE CUMA İNDİRİMLERİ NE ZAMAN SONA ERECEK?

Her firma, bu alışveriş çılgınlığı kapsamında farklı tarihlerde ve farklı şekillerde çeşitli kampanyalar uyguluyor. Bazı firmalar Muhteşem Cuma indirimlerini 24 Kasım tarihinden 1 hafta önce başlarken, bazı firmaların ise yalnızca 24 Kasım tarihinde kampanya uygulamasına gitmesi bekleniyor. Kasım ayı sonu itibari ile indirimler sona erecek.

EFSANE CUMA İNDİRİMİ YAPAN MAĞAZALAR VE ÜRÜNLER

Efsane Cuma indirimleri hem internet üzerinden ürün satışı gerçekleştiren e-ticaret sitelerinde hem de AVM veya cadde mağazalarında geçerli olacak. Kampanyalardan faydalanarak satın alınabilecek fırsat grubu ise teknoloji ürünleri olarak tanımlanıyor. Markalar tarafından paylaşılan indirim oranlarına bakıldığında, Efsane Cuma indirimleri kapsamında teknoloji kategorisinde yapılacak alışverişleri çok daha uyguna getirmek mümkün. Bununla beraber giyim, ev ekonomisi, bahçe malzemeleri, kişisel kozmetik ürün gruplarında da indirim yapılıyor

BLACK FRİDAY NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Black Friday terimi, şimdi olduğundan daha farklı bir anlama sahipti. History.com'a göre, 1800'lerin sonlarında terimin ilk kaydedilen kullanımı finansal krizlere uygulandı.

Hikâye devam ederken, yatırımcılar Jay Gould ve Jim Fisk birlikte olabildiğince çok altın almak için birlikte çalıştılar, böylece fiyatı yükseltip inanılmaz karlarla satabildiler. 24 Eylül 1869'da, arsa çözüldü ve altın fiyatını ve borsa serbest düşüşe yol açtı.

Wall Street firmaları iflas etti, dış ticaret durdu ve buğday ve mısır hasadı fiyatları düştü.1980'lerde, perakendeciler, terimi tarihe çok daha olumlu bir yansımasının yolunu buldu. Bir yıl boyunca zararda faaliyette bulunduktan sonra, dükkânlar Şükran Günü'nü takip eden günde nihayet kâr elde edebilir. Senaryonun ne kadar gerçek olduğu belli değil, ama en popüler inanış bu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Varşova'da Alışveriş Merkezinde Dev Yangın: Binlerce İşyerinde Zarar!
Dünya

Varşova'da Alışveriş Merkezinde Dev Yangın: Binlerce İşyerinde Zarar!

Polonya’nın başkenti Varşova'da Marywilska 44 adlı alışveriş merkezinde çıkan yangının kısa sürede yayılması sonucu bin 348 dükkan küle dönerken ölü ve yaralı olmadığı bildirildi.

Suat Kılıç; Vatandaşlar ‘refah marketler’de ücret ödemeden alışveriş yapacak
Bölgesel

Suat Kılıç; Vatandaşlar ‘refah marketler’de ücret ödemeden alışveriş yapacak

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partisinin kazandığı belediyelerde kurulacak ‘refah marketler’e ilişkin, “Vatandaşımız ‘refah kart’ın limiti kadar olan alışverişi herhangi bir ödeme yapmaksızın ‘refah marketler’den almış olacak” dedi.

Erzurum'da Bayram Öncesi Alışveriş Coşkusu: Mahallebaşı Pazarı Canlanıyor - Haberler
Yaşam

Erzurum'da Bayram Öncesi Alışveriş Coşkusu: Mahallebaşı Pazarı Canlanıyor - Haberler

Erzurum’da yaklaşan bayram öncesi pazarlarda alışveriş yoğunluğu yaşanıyor.

Diyarbakır'da MÜSİAD, Bin 700 Aileye Market Alışveriş Kartı Dağıttı - Haberler
Yaşam

Diyarbakır'da MÜSİAD, Bin 700 Aileye Market Alışveriş Kartı Dağıttı - Haberler

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Diyarbakır Şube Başkanlığı her yıl Ramazan ayında düzenlediği yardımlaşma geleneğini bu yılda sürdürerek, bin 700 aileye market alışveriş kartı hediye etti.

Safa Sönmez bir projeyi daha açıkladı! Bucak Alışveriş ve Yaşam Merkezi Projesi
Bölgesel

Safa Sönmez bir projeyi daha açıkladı! Bucak Alışveriş ve Yaşam Merkezi Projesi

İYİ Parti Bucak Belediye Başkan Adayı Safa Sönmez, Bucak'ın sosyal ve ekonomik hayatını canlandırmak amacıyla "Bucak Alışveriş ve Yaşam Merkezi Projesi"ni açıkladı.

Ramazan Sofralarının Vazgeçilmezleri Hurma ve Zeytinler Tezgahlarda: Fiyatlarda Büyük Artış
Yaşam

Ramazan Sofralarının Vazgeçilmezleri Hurma ve Zeytinler Tezgahlarda: Fiyatlarda Büyük Artış

Ramazan sofralarının vazgeçilmezleri hurma ve zeytinler tezgahlara indi. Hurma ve zeytin fiyatlarındaki artış geçen seneye göre yaklaşık yüzde 50’yi buldu.