Burdur

BTB Başkanı Gündüzalp açıkladı Kırsal ve Üretici Yok Sayılamaz!

Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp, "Kırsal ve Üretici Yok Sayılamaz!" dedi.

BTB Başkanı Gündüzalp açıkladı Kırsal ve Üretici Yok Sayılamaz!

Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp, yüce Türk milletinin 14 Mayıs 2023 tarihinde, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem milletvekili genel seçimleri için sandığa gideceğini ancak, Burdur ekonomisi için hayati derecede önemli bir yere sahip olan hayvancılık ve tarım alanında, Burdur milletvekili adaylarının bir çoğunun şuana kadar herhangi bir tarım/hayvancılık projesini kamuoyuyla paylaşmadığının altını çizdi.

Ekonomisinin %70’i tarım ve hayvancılık faaliyetine dayalı, kültür mantarı, Rezene, Anason, Haşhaş, sera, balık ve süt üretimiyle Türkiye’de ilk 10 içerisinde olan Burdur’un bu başarısının yadsınamaz bir gerçek olduğunu, bu başarıyı daha da artırmak için tarım ve hayvancılık projelerinin ön plana çıktığını ifade eden Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, yaklaşık 1 hafta önce 1 milletvekili adayı haricinde, diğer milletvekili adaylarından, Burdur tarım ve hayvancılığına yönelik şuana kadar herhangi bir proje açıklamasında bulunmadıklarını ifade etti.

Türkiye’de ekonomik girdi maliyetlerinden ve ayağı yere basan politikaların uygulanamamasından dolayı, tarım ve hayvancılığın arzulanan düzeye ulaşamadığını, hayvancılığın küçük aile işletmelerinden oluştuğunu, arazilerin dağınık ve parçalanmış olmaları, gerek tarımı gerekse hayvancılığa olumsuz yönde etkilediğini aktaran Gündüzalp, “Teknolojik gelişmelerin tam olarak yaygınlaştırılamaması nedeniyle tarım ve hayvansal üretimde verim düşmekte, maliyetler giderek yükselmektedir. Ayrıca doğal kaynağımız olan toprak, yeterince korunamamakta, tarım arazileri yapılaşmaya açılmaktadır” dedi.

Günümüzde gıdanın, önemli bir sermaye birikim yolu haline geldiğini vurgulayan Gündüzalp, “İnsanların yaşamlarını devam ettirebilmeleri için gerekli olan gıda ve tarım stratejik öneme sahip. Bu nedenle yerli ve milli üretimi artırmak ve dışa bağımlılıktan ülkemizin önceliğidir. Tarımda sektörel sorunların çözülmesi, kırsalda yaşam standardının yükseltilmesi, kadın ve genç nüfusun üretime teşvik edilmesi zorunluluk haline gelmiştir.” şeklinde konuştu.

Tüm bu gıda, tarım gerçeğinin çok net bir şekilde bütün çıplaklığıyla göz önünde bulunduğunu aktaran Gündüzalp, şu şekilde konuştu: “Gerek küresel gerek ülke geneli, bölgemiz ve Burdur'umuzda ortada iken, partilerin ve milletvekili adaylarının yürüttükleri seçim kampanyasında tarım ve hayvancılık konularını yeterince dile getirmemeleri, yoğunlaşmamaları üyelerimizi, üreticilerimizi üzmektedir. Borsa üyelerimiz, ilimizdeki sektör dinamikleri asıl sorunların, üretimin konuşulmamasından bir hayli rahatsızlar. Bu durumu, nedenlerini bize sormaktalar. Bu açıklamanın çıkış noktası, üyelerimizin duyduğu rahatsızlığı yansıtmak, kamuoyunun dikkatine sunmaktır. Hiç kimsenin kırsalı, üreticileri yok saymaya hakkı yoktur."

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Enflasyonun Sebebi Üretimden Kaçmak! Enflasyonu Düşürmenin Tek Yolu Üretim!
İş Dünyası

Enflasyonun Sebebi Üretimden Kaçmak! Enflasyonu Düşürmenin Tek Yolu Üretim!

BTB Başkanı Gündüzalp, enflasyonun para politikalarıyla değil, üretim politikalarıyla düşürülebileceğini vurguladı. Gündüzalp, "2023 yılında gıda fiyatları dünyada %10,4 düşerken, Türkiye'de %69,6 arttı. Enflasyonu düşürmek için üretmeliyiz!" dedi

Küresel Isınmaya Karşı Sürdürülebilir Dönüşümlere İhtiyaç Var
İş Dünyası

Küresel Isınmaya Karşı Sürdürülebilir Dönüşümlere İhtiyaç Var

Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, Dünya Meteoroloji Örgütü'nün 2023'ü "en sıcak yıl" olarak kaydetmesi üzerine küresel ısınmaya dikkat çekerek, sürdürülebilir yaşam için Avrupa Yeşil Mutabakatına uygun planlı, yenilikçi ve verimli dönüşümlere ihtiyaç olduğunu belirtti.

Çiğ süt fiyatı karmaşası! Çiğ süt fiyatları ihmal mi ediliyor?
Bölgesel

Çiğ süt fiyatı karmaşası! Çiğ süt fiyatları ihmal mi ediliyor?

Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, çiğ süt fiyatlarının açıklanmamasına tepki gösterdi. Gündüzalp, "Üretimin devamlılığı ve üreticinin desteklenmesi milli bir görevdir." dedi.

Başkan Gündüzalp'ten fedakar basın emekçilerine teşekkür
Bölgesel

Başkan Gündüzalp'ten fedakar basın emekçilerine teşekkür

Burdur Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Gündüzalp, mesajında gazetecilerin önemine vurgu yaparak, fedakar basın emekçilerine teşekkür etti.

Gıda enflasyonu tabloyu bozdu! Bu yaraların iyileşmesi zor olur
Bölgesel

Gıda enflasyonu tabloyu bozdu! Bu yaraların iyileşmesi zor olur

Burdur Ticaret Borsası (BTB) Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2023 enflasyon rakamlarını değerlendirerek, gıda enflasyonunun dünya genelinde %11 düşerken Türkiye'de %72 artmasının zor bir yılı gösterdiğini belirtti.

Tarım ve hayvancılıkta işler kritik! 'Dibe vuruyoruz'
Bölgesel

Tarım ve hayvancılıkta işler kritik! 'Dibe vuruyoruz'

Türkiye'nin 2023'ün 10 aylık döneminde 18.26 Milyar Dolar gıda ve içecek ithalatı yapması, tarım ve hayvancılıkta dibe vurma tehlikesini gündeme getirdi.