Bu faydasını biliyor muydunuz? Sakın bu kısmını çöpe atmayın

Vücuda olan faydalarıyla sıklıkla tüketilen elma, özellikle cilde faydalarıyla da dikkat çekiyor. Elma yaşlanma karşıtı olarak bilinen en güçlü antioksidanlardan...

Bu faydasını biliyor muydunuz? Sakın bu kısmını çöpe atmayın

Elma severek tüketilen besinler arasında yer alıyor. Elma sadece tadı sebebiyle değil vücuda olan faydalarıyla da sıklıkla tüketilen bir meyve. Özelliklede cilde faydalarıyla dikkat çeken elma, yaşlanma karşıtı olarak bilinen en güçlü antioksidanlardan. Elma gibi elmanın kabuğu da cilde pek çok fayda sağlıyor. Erken yaşlanmayı istemiyorsanız bu yazıya mutlaka bir göz atın.

Elmayı soyduktan sonra kabuğunu çöpe atmayın. Elma kabuğunun vücuda sayısız faydası olduğu ortaya çıktı. Severek tüketilen meyveler arasında yer alan elmanın kabuğu, sindirim sistemini düzenleyerek bağırsakları çalıştırıyor.

Bağırsakların en büyük dostu olan elma kabuğu vücutta biriken ödem ve toksinleri de atıyor, şişkinliği gideriyor. Aynı zamanda metabolimzayı harekete geçirerek vücutta depolanan yağları parçalıyor.

Hem fazla kilolarınızdan kurtulmak hem de sağlığınızı korumak istiyorsanız elma kabuğu tam size göre. Elmanın kabuğunda yüksek miktarda antioksidan bulunur.

Bol posa içeriği ile iştahı dengeler ve açlık krizlerini engeller. Bu özellikleri sayesinde bağırsakları çalıştırır ve metabolizmanın harekete geçmesini sağlayarak zayıflamanıza yardımcı olur.

Elma kabuğu obezite ile mücadelede en iyi kaynaktır. Elma kabuğu kaslar üzerinde de çok etkilidir. Kasların erimesini engellediği için vücudun daha iyi görünmesine yardımcı olur. Elma ayrıca cilt sağlığına da iyi gelir.

ELMANIN VİTAMİNİ KABUĞUNDA

Elmanın en fazla besin maddesi kabuğunda yoğunlaşıyor. Elmanın kabuğunda en fazla flavonoidler konsantredir ve karaciğer tarafından salgılanan salgıları emen ve bu sayede kandaki kötü kolesterolü ortadan kaldırmaya yardımcı olan pektin olarak bilinen bir lif türü bulunuyor.

Elma kabuğu aynı zamanda doğal bir antiinflamatuar (iltihap önleyici) ursolik asit içerir ve bu madde aynı zamanda, kas güçlenmesini ve kilo kaybını destekler. İyi miktarda antioksidan içeren elma kabuğunu tüketmek, serbest radikallerin neden olduğu erken yaşlanmayı önlemeye yardımcı olur.

Elma kabuğunun cilde faydaları birçok açıdan değerlendirilebilir.

İşte bazı önemli faydaları:

  • Antioksidan İçeriği: Elma kabuğu, cildi serbest radikallerin zararlı etkilerinden koruyan yüksek miktarda antioksidan içerir. Bu, cilt sağlığını korumaya ve yaşlanma belirtilerini yavaşlatmaya yardımcı olabilir.
  • Vitaminler ve Mineraller: Elma kabukları, cilt sağlığı için önemli olan C vitamini ve çeşitli mineraller açısından zengindir. Bu vitamin ve mineraller, cildin canlılığını ve genel sağlığını iyileştirebilir.
  • Doğal Nemlendirici: Elma kabuğu doğal bir nemlendirici olarak da işlev görebilir. Cildin nem dengesini korumaya yardımcı olur ve kuruluğu önleyebilir.
  • Cilt Tonunu Eşitleme: Elma kabuğunda bulunan bazı bileşikler, cilt tonunu eşitlemeye ve koyu lekelerin görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir.
  • Akne ve Sivilce Tedavisi: Anti-inflamatuar özelliklere sahip olması nedeniyle, elma kabuğu akne ve sivilcelerin tedavisinde de etkili olabilir.
  • Güneş Koruması: Elma kabuğunun bazı bileşenleri, UV ışınlarına karşı koruma sağlayarak cildi güneşin zararlı etkilerinden koruyabilir.

Bu faydaların yanı sıra, herhangi bir cilt bakım uygulamasında olduğu gibi, elma kabuğunu cilt üzerinde kullanmadan önce alerji veya hassasiyet durumlarına karşı dikkatli olmak önemlidir. Cilt tipine ve bireysel reaksiyonlara bağlı olarak, herkes için farklı sonuçlar gösterebilir.

ELMA KABUĞUNUN VÜCUT SAĞLIĞINA FAYDALARI

Elma kabuğu hazımsızlık, kabızlık gibi sorunları çözer. Bağırsakları çalıştırarak sindirim sistemini düzene sokar.

Besin atıkları nedeniyle artan bağırsak parazitlerinin birikmesini önler. Elma kabuğu ile hem kilo kontrolü sağlayabilir hem de fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.

Elma kabuğu kan yapıcı hücrelerin sayısını artırır. Üst solunum yolu hastalıkları üzerinde çok etkilidir. Kuru öksürüğü kısa vadede keser. Elma kabuğu güçlü bir yağ yakıcıdır. Egzersiz ve sağlıklı beslenmeyle beraber ideal kiloya ulaşmayı hedefler. Vücuttaki toksinleri elma kabuğu sayesinde daha kısa sürede atabilirsiniz.

ELMA KABUĞU METABOLİZMAYI HIZLANDIRIYOR

Elma da yüksek oranda lif bulunur. Bol lif barındıran bir meyve olduğu için diyet listelerinde çok sık yer alır. Ayrıca elma çok düşük bir kaloriye sahip olduğu için kilo almanıza sebep olmaz.

Elmanın kabuğua da aynı elma gibi zayıflama süreçlerini destekler. Elma kabuğu ile hazırlayacağınız bir bitki çayı ile metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz. Böylece vücudunuzda depolanan yağların parçalanmasına yardımcı olursunuz.

ZAYIFLATAN ELMA KABUĞU ÇAYI

Hem sağlığa hem de zayıflamaya çok katkısı olan elma kabuğu çayının yapmıcı oldukça basit. Sadece birkaç malzeme kullanarak elma kabuğu çayını kolaylıkla yapabilirsini.

Bir adet kurutulmuş elmanın kabuklarının üzerine iki su bardağı su ekleyip içine bir çay kaşığı karanfil ve bir tarçın çubuğu ekleyin.

Kısık ateşte 15 dakika kaynadıktan sonra bir bardağa süzerek boşaltın içine 4 5 damla limon sıkıp tüketin. Günde bir bardak tüketilmesi yeterli olacaktır.

kaynak: Posta

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Neredeyse yetişmediği yer yok, saymakla bitmeyen faydalarını ise bilen yok
Yaşam

Neredeyse yetişmediği yer yok, saymakla bitmeyen faydalarını ise bilen yok

Karahindiba bitkisinin sağlık üzerindeki olumlu etkileri gün geçtikçe daha fazla araştırılıp ve ilgi çekerken, doğada neredeyse her yerde bulunabilen şifalı bitkinin faydaları saymakla bitmiyor.

11 Şaşırtıcı Faydası ile dikkat çekiyor! Bağışıklık Sisteminden Kanser Önlemeye
Yaşam

11 Şaşırtıcı Faydası ile dikkat çekiyor! Bağışıklık Sisteminden Kanser Önlemeye

Zerdeçal sadece lezzetli bir baharat değil, aynı zamanda birçok sağlık sorununun tedavisinde ve önlenmesinde de etkili bir doğal ilaçtır. Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, zerdeçalın 11 önemli faydasını açıklıyor.

Mide Ülserine Doğal Çözüm! Potansiyel faydalar sunuyor
Yaşam

Mide Ülserine Doğal Çözüm! Potansiyel faydalar sunuyor

Gıda Yüksek Mühendisi Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı, sağlık faydaları bilimsel çalışmalarla ortaya koyulan arı ekmeğinin, mide ülserinin önlenmesi ve tedavisinde potansiyel faydalar sunabilecek doğal bir arı ürünü olduğu belirtti.

Seve seve tüketiyoruz, peki faydalarını biliyor musunuz? İşte 6 faydası
Yaşam

Seve seve tüketiyoruz, peki faydalarını biliyor musunuz? İşte 6 faydası

Ceviz, kalp hastalıklarından beyin hastalıklarına, hafıza sorunlarından diyabete kadar birçok fayda sağlıyor. Peki cevizin 6 mucizevi faydası nedir?

Kış Aylarına Karşı Muhteşem Bitki! Doğal Antibiyotik Gücüyle Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirin!
Yaşam

Kış Aylarına Karşı Muhteşem Bitki! Doğal Antibiyotik Gücüyle Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirin!

Udu Hindi, kış aylarında hastalıklara karşı korunmak için kullanabileceğiniz doğal bir antibiyotiktir. Bağışıklık sistemini güçlendirir, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı korur.

Faydaları Saymakla Bitmiyor! Bağışıklık Sistemini Güçlendirir, Kabızlığı Giderir ve Daha Fazlası!
Yaşam

Faydaları Saymakla Bitmiyor! Bağışıklık Sistemini Güçlendirir, Kabızlığı Giderir ve Daha Fazlası!

Kuruyemişçi, kuru incirin faydalarını öve öve bitiremedi. Kuru incir, bağışıklık sistemini güçlendirir, kabızlığı giderir, kansızlığa iyi gelir ve enerji verir. Detaylar haberimizde...