Bu fuar herkese kazandıracak
Türkiye’nin tarım ve hayvancılıkta en önemli üretim merkezi Burdur, 25-28 Nisan 2019 tarihleri arasında düzenlenecek fuar ile sektör zirvesine ev sahipliği yapacak. Burdur 5. Teke Yöresi Tarım ve Hayvancılık Fuarı, hem üretici hem tüketici açısından kazanç kapısı olacak.
GL Platform tarafından gerçekleştirilen Teke Yöresi Tarım ve Hayvancılık Fuarı, tarımdaki son yenilikler ile teknolojik gelişmeleri görücüye çıkaracak. Dört gün sürecek fuar, konser ve bilgi yarışmalarıyla renkli görüntülere de sahne olacak.
Renkli fuar
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı’nın müzik dinletisiyle başlayacak fuarın ikinci gününe 4. Honamlı Teke, Oğlak, Koç ve Kuzu Güzellik Yarışması damga vuracak. Aynı gün ise Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği eğitimi ile de üreteci bilgilendirilecek. Fuarın üçüncü günü ise bu kez büyükbaş hayvanlarda verimlilik mercek altına alınacak. Burdur Tarım ve Orman İl Müdürlüğü “Ben Bilirim” isimli kadın çifti yarışması ise heyacanlı anlar yaşatacak. Fuar boyunca ziyaretçilere yönelik düzenlenecek hediye çekilişlerinin talihlileri ise son gün armağanlarını törenle alacak.
Burdur günde bin ton süt üretiyor
Burdur Valisi Hasan Şıldak, tarım ve hayvancılıkta sahip oldukları yüksek potansiyeli daha yukarıya taşımak, üreticiler açısından da yeni pazarlar oluşması için fuarların en uygun araçların başında geldiğini söyledi. Burdur’un yüzde 98’i kültür ırkı olan büyükbaş hayvan varlığına sahip olduğunu ve günde bin tonun üzerinde çiğ süt üretimi yaptığını hatırlatan Vali Şıldak “Altınyayla’da Türkiye’de üretilen kültür mantarının yüzde 16’sı, Tefenni, Karamanlı’da ülkemizde üretilen rezenenin yüzde 90’ı, anasonun yüzde 41’ini üreten bir Burdur var” dedi.
Burdur’un haşhaş, ceviz, taze fasulye ile de ön planda olduğunu, Çavdır Söğüt beldesinde başlayan ve Gölhisar, Tefenni, Karamanlı, Merkez İnsuyu bölgesinde kümelenmelerin devam ettiği seracılık da ise oldukça iyi bir noktaya geldiklerini belirten Vali Şıldak “Ağlasun Yeşilbaşköy’de kiraz, Tefenni Yeşilköy’de elma, Bucak Kocaaliler’de Melli İnciri, Yeşilova ve merkeze bağlı Yassıgüme ve Hacılar köylerinde üzüm, son yıllarda lavanta başta olmak üzere aromatik bitkilerle ilgili yapılan çalışmalar ile Burdur giderek üretim potansiyelini artırıyor” diye konuştu.
Çözüm üreten fuar
Teke Yöresi Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın modern tarım süreçlerinin gözler önüne serileceği bir fuar olacağını ifade eden Vali Şıldak “İnanıyorum ki ‘tarım ve hayvancılık şehri’ Burdur’umuza yakışır, ilginin, katılımın yoğun olduğu, sektörün sorunlarının dile getirilerek, çözüm üretilecek hususların ortaya konulduğu, bütün kesimlerin memnun kaldığı bir fuar sürecini hep birlikte yaşarız” dedi.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)