Bu hibe kaçmaz! Şartları sağlayanlar 750 Bin TL hibe alacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deprem bölgesinde başlatılan ‘yerinde dönüşüm’ kampanyası ile verilecek hibe ve kredi tutarlarını artırdı. Yıkılan veya hasar gören konutlar için 750 bin lira karşılıksız hibe desteği ve 750 bin lira faizsiz kredi desteği verilecek.

Bu hibe kaçmaz! Şartları sağlayanlar 750 Bin TL hibe alacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deprem bölgesinde başlatılan ‘yerinde dönüşüm’ kampanyası ile verilecek hibe ve kredi tutarlarını artırdığını açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, yıkılan veya hasar gören evinin yerine ev yaptıracak depremzedeye 750 bin lira karşılıksız hibe desteği verilecek. Söz konusu kişilere ayrıca 3 bağımsız bölüme kadar da 750’şer bin lira faizsiz 2 yıl ödemesiz 10 yıl vadeli kredi sağlanacak. Konut yaptıracaklara yapı denetim ve jeoloji raporları için 40 bin lira hibe verilecek.

Yıkılan evinin yerine yenisini yaptırması mümkün olmayıp aynı kent sınırları içerisinde konut yaptıracak depremzedeler de desteklerden yararlandırılacak. Konutla birlikte ahırı yıkılanlara verilecek kredi miktarı da 1 milyon liraya çıktı.

Hibe ve kredi tutarları arttırıldı

Bakanlık, konutlar için verilecek 500 bin TL hibe desteğini 750 bin TL’ye, 500 bin TL kredi desteğini de 750 bin TL’ye çıkardığını duyurdu. İşyerleri için verilecek 250 bin TL hibe ve 250 bin TL kredi tutarları da 400 biner TL’ye yükseltildi. Köy evleri için de 750 bin TL hibe, 1 milyon TL kredi sağlanacak. Bu kapsamda konut için toplamda 1.5 milyon TL, işyerleri için 800 bin lira hibe ve kredi desteği sağlanacak. Hasarlı ev satın alanlar da desteklerden yararlanabilecek.

Nakit yerine inşaat malzemesi seçeneği

Hibe ve kredilerden ev, ahır ve işyeri yıkılanlar ile orta ve üzeri hasar alanlar, yapıların bulunduğu yerde yaptırılması halinde yararlanacak. Ölen hak sahibinin hibe ve kredi desteğini mirasçılar kullanacak. Hibe tek konut, kredi en fazla 3 konut için olacak. Hibe desteği inşaat malzemesi şeklinde ayni yardım olarak da alabilecek. Başvurular inşaat ruhsatı alımından itibaren bir yıl içinde yapılabilecek. Hibenin yüzde 10’u peşin, kalanı inşaat ilerleme seviyesine göre ödenecek, ödemeler de müteahhide yapılacak.

Depremzedelerin başvuru şartları

Depremzedeler, hibe ve kredi desteğinden yararlanabilmeleri için bazı şartları yerine getirmeleri gerekiyor. Bu şartlar şöyle:

  • Deprem tarihi itibarıyla tapuda kayıtlı olmak
  • Deprem tarihi itibarıyla konutun veya işyerinin sahibi olmak
  • Deprem tarihi itibarıyla konutun veya işyerinin kullanıcısı olmak
  • Deprem tarihi itibarıyla konutun veya işyerinin vergi mükellefi olmak
  • Deprem tarihi itibarıyla konutun veya işyerinin sigortalı olmak
  • Deprem tarihi itibarıyla konutun veya işyerinin imar planına uygun olmak
  • Deprem tarihi itibarıyla konutun veya işyerinin ruhsatlı olmak
  • Deprem tarihi itibarıyla konutun veya işyerinin deprem risk raporu almak

Bakanlık, depremzedelere hibe ve kredi desteği vermek için bölgede kurulan ofislerde başvuruları kabul ediyor. Başvuru için gerekli belgeler ise şunlar:

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Tapu fotokopisi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • Sigorta poliçesi fotokopisi
  • İmar planı fotokopisi
  • Yapı ruhsatı fotokopisi
  • Deprem risk raporu fotokopisi

Bu habere göre, 2023 yılında deprem bölgesinde başlatılan ‘yerinde dönüşüm’ kampanyası kapsamında, yıkılan veya hasar gören konutlar için 750 bin lira karşılıksız hibe desteği ve 750 bin lira faizsiz kredi desteği verilecek. Bu destekten, yıkılan evinin yerine yenisini yaptırması mümkün olmayıp aynı kent sınırları içerisinde konut yaptıracak depremzedeler de yararlanabilecek. Ayrıca, konutla birlikte ahırı yıkılanlara verilecek kredi miktarı da 1 milyon liraya çıktı.

Hibe ve kredilerden yararlanmak isteyen depremzedeler, bölgeye kurulan ofislere başvuruda bulunabilecek. Başvuru için gerekli belgeler ise yukarıda belirtilmiştir.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

"Mera Islah ve Amenajman Projesi" çerçevesinde çiftçiye destek
Yaşam

"Mera Islah ve Amenajman Projesi" çerçevesinde çiftçiye destek

Muş Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından başlatılan "Mera Islah ve Amenajman Projesi" çerçevesinde 150 çiftçiye yüzde 100 hibe desteğiyle 100 ton korunga tohumu dağıtıldı.

Bakan Yumaklı; Proje sayısı 379’a, hibe tutarı  ise 1.2 milyar TL’ye ulaştı
Yaşam

Bakan Yumaklı; Proje sayısı 379’a, hibe tutarı ise 1.2 milyar TL’ye ulaştı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, IPARD-II programı 13. başvuru çağrısı kapsamında; desteklenen proje sayısının 379’a, hibe tutarının ise 1.2 milyar TL’ye ulaştığını açıkladı.

Bucak'a 500 Çöp Konteyneri Hibesi! Her Şey Daha Temiz Bir Bucak İçin
Bölgesel

Bucak'a 500 Çöp Konteyneri Hibesi! Her Şey Daha Temiz Bir Bucak İçin

Bucak Belediyesi, Çevre Bakanlığı'ndan 500 adet çöp konteyneri hibesi aldı. Eskiyen konteynerler yenileriyle değiştirilecek ve ihtiyaç duyulan bölgelere yeni konteynerler yerleştirilecek.

Kocaeli'de Çiftçilere Modern Sera Kurulum Desteği Başlıyor - Haberler
Yaşam

Kocaeli'de Çiftçilere Modern Sera Kurulum Desteği Başlıyor - Haberler

Kocaeli'de kaliteli mahsul ve yüksek verim elde edilmesi amacıyla çiftçilere yüzde 50 hibeli modern sera desteği verilecek.

Bucak'ta üreticilere hibe destekli zeytin fidanı dağıtıldı
Bölgesel

Bucak'ta üreticilere hibe destekli zeytin fidanı dağıtıldı

Bucak İlçe Tarım Müdürlüğü, 200 üreticiye %50 hibe destekli 14.500 adet zeytin fidesi dağıttı. Bucak'ın iklimine ve toprak yapısına uygun seçilen fidanlar ile bölgedeki zeytin üretiminin artırılması ve tarımsal çeşitliliğin gelişmesi hedefleniyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Küçükbaş Hayvancılıkta Kaliteyi Artırıyor
Yaşam

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Küçükbaş Hayvancılıkta Kaliteyi Artırıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin artması amacıyla sürdürdüğü proje ile bu yıl 321 yetiştiriciye 600 adet damızlık koç ve teke hibe desteği veriliyor.