Nevşehir / Gülşehir

Bu ilde Günlük 500 ton Kaya tuzu çıkarılıyor

800 yıllık Selçuklu döneminde açılmış madeni hala işletiliyor çıkan kaya tuzu ihraç ediliyor

Bu ilde Günlük 500 ton Kaya tuzu çıkarılıyor

Nevşehir ili Tuzköy mahallesinde 
800 yıl önce Hacı Bektaş-ı Veli tarafından bulunduğu rivayet edilen ve Anadolu Selçuklu Devleti'nin son döneminden beri faaliyette olan Tuzköy Mahallesi'ndeki tuz madeninde üretilen minerali yüksek kaya tuzu, yaklaşık bin metre uzunluğundaki tünelden yerin 110 metre altına inilerek çıkarılıyor. Günlük çıkarılan 500 ton tuz yurt içi ve yurt dışına gönderiliyor. Maden Yüksek Mühendisi Tahsin Açıkgöz çıkarılan tuzların tamamen elektrik enerjisi kullanılarak çıkarıldığını söyledi. Açıkgöz yaptığı açıklamada; “Çıkarttığımız ürünler tamamen temizdir. Üretim aşamasında her hangi bir aşamada her hangi bir patlayıcı kimyasal kullanılmamaktadır. Ürettiğimiz tuzların büyük bir bölümü gıda olarak tüketilirken, geriye kalanları da sanayide kullanılmaktadır” dedi.

İşletme sahibi Suat Bilgin de açıklamasında, üretilen tuzları Hollanda ve Ukrayna başta olmak üzere bir çok ülkeye ihraç ettiğini söyledi. Bilgin; "Şu anda Romanya’dan da talep var. Daha önce göndermiştik. Tekrar istiyorlar. Bulgaristan’a gönderiyoruz. Devletimize katma değer ile birlikte 2 milyon TL nakit para girişi sağlıyoruz. Ürünlerimizi Türk lirası üzerinden satıyoruz. Yabancı firmalar da ürünleri Türk Lirası üzerinden alarak, ülkemizde paketliyor ve satışa hazır olarak ülkelerine götürüyor" ifadelerini kullandı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.