Bu illerden fay hattı geçiyor? Fay yasası ve detaylar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, fay yasasını anlattı, fay mesafesi hakkında bilgi verdi. Fay yasası nedir? Fay hatları hangi illerden geçiyor? İstanbul'da faya yakın ilçeler hangileri?

Bu illerden fay hattı geçiyor? Fay yasası ve detaylar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman'da gündeme ilişkin soruları yanıtladı, Deprem bölgelerine yapılacak evlerle ilgili fay yasasının gündemde tutulduğunu ve buna yönelik olarak çalışmaların yapılacağını aktardı. Peki, Fay yasası nedir? Fay hatları hangi illerden geçiyor? İstanbul'da faya yakın ilçeler hangileri?

Afet riskini en aza indirmek ve fay hattı geçen kentlerde, insanların can ve mal güvenliğinin sağlanması için gündeme gelen 'Fay Yasası' konuşuluyor. Peki, Fay yasası nedir? Fay hatları hangi illerden geçiyor? İstanbul'da faya yakın ilçeler hangileri? İşte detaylar haberimizde...

FAY YASASI NEDİR?

Afet riskini en aza indirmek ve fay hattı geçen kentlerde, insanların can ve mal güvenliğinin sağlanması için gündeme gelen 'Fay Yasası' ile fay hatları üzerinde gerçekleşen yapılaşmaların önüne geçilmesi, mevcutta var olanların ise kentsel dönüşümle yıkılarak vatandaşların daha güvenli bölgelere taşınması planlanıyor.

FAY HATLARI HANGİ İLLERDEN GEÇİYOR?

Fay hatlarının geçtiği 18 il ise Aksaray, Bolu, Sakarya, Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Denizli, Erzurum, Kahramanmaraş, Hatay, Hakkari, Muğla, Eskişehir, Kütahya, Bingöl olarak öne çıkıyor.

İSTANBUL'DA FAYA YAKIN İLÇELER

İstanbul Risk Haritası'ndaki fay hatlarına yakınlığa göre birinci derece riskli ilçeler ise; Avrupa yakasında Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy, Beylikdüzü, Güngören, Zeytinburnu, Bahçelievler ve Fatih, Anadolu yakasında Kadıköy, Üsküdar, Ataşehir, Ümraniye, Maltepe, Kartal, Pendik, Sultanbeyli, Sancaktepe, Tuzla ve Adalar olarak öne çıkıyor.

FAY YASASI NEDİR? BAKAN KURUM AÇIKLADI!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde yapılacak yeni konutların fay hattına mesafesine yönelik bir soruya "Şu an 'fay yasası' ile ilgili bildiğim kadarıyla AFAD Başkanlığımız çalışıyor. Burada belki radikal başka kararları da içine koyacağımız bir süreci yönetiyor olacağız. Bilim insanlarımız bunun daha kısa mesafesinde yapılabileceğini de söylüyorlar ama biz 500-600 metreden aşağı yaklaşmayacağız" dedi.

FAY HATTI MESAFESİ NASIL BELİRLENECEK?

Konutların fay hattına mesafesine yönelik soru üzerine Kurum, şu bilgileri verdi; "Şu an 'fay yasası'yla ilgili bildiğim kadarıyla AFAD Başkanlığımız çalışıyor. Burada belki radikal başka kararları da içine koyacağımız bir süreci yönetiyor olacağız. Hocalarımızdan, bilim insanlarımızdan dünyadaki literatürleri de dikkate almak suretiyle bu mesafenin maksimum ne kadar olması gerektiğini istişare ettik. Oradan da emniyet payı almak suretiyle daha uzak mesafelere yerleşeceğiz. Bilim insanlarımız bunun daha kısa mesafesinde yapılabileceğini de söylüyorlar ama biz 500-600 metreden aşağı yaklaşmayacağız. O mesafede emniyetli alan nereyse, sağlam zemin nereyse oralara inşasını gerçekleştireceğiz."

haberler

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Murat Kurum: Sen malını İstanbul'dan niye saklıyorsun? - Haberler
Bölgesel

Murat Kurum: Sen malını İstanbul'dan niye saklıyorsun? - Haberler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Sultangazi'de vatandaşlara seslendi

Murat Kurum; ''İstanbul’a vefası olmayanlarla yönetilemez”
Bölgesel

Murat Kurum; ''İstanbul’a vefası olmayanlarla yönetilemez”

İBB Başkan Adayı Murat Kurum Beşiktaş’ta düzenlenen Üreten İstanbul Büyüten Türkiye programında iş, sanat ve spor camiası ile bir araya geldi. Programda konuşan Kurum “Vefa, millete verdiğin sözünde sonuna kadar durmaktır.

Murat Kurum'dan Fetret Devri göndermesi
Bölgesel

Murat Kurum'dan Fetret Devri göndermesi

Pendik’te düzenlenen mitingde vatandaşlarla buluşan Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, "Sizlerle birlikte el ele, omuz omuza vereceğiz ve 31 Mart akşamı Fetret Devri'ni bitireceğiz.

Murat Kurum'la görüştüler! Burdur'da selam gönderdi
Bölgesel

Murat Kurum'la görüştüler! Burdur'da selam gönderdi

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Burdur Belediye Başkan Adayı Mehmet Şimşek ve İl Başkanı Mustafa Özboyacı, Ankara'da gerçekleşen 'Seçim Beyannamesi Tanıtım Toplantısı' öncesi bir araya geldi. İşte detaylar!

Uğraştıran değil ulaştıran İstanbul! İstanbul İçin Yepyeni Projeler Yolda!
Bölgesel

Uğraştıran değil ulaştıran İstanbul! İstanbul İçin Yepyeni Projeler Yolda!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, "Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu" toplantısında şehrin geleceğine dair heyecan verici projelerini duyurdu. Uğraştıran değil, ulaştıran bir İstanbul vaadiyle, kentsel dönüşümden ulaşım projelerine kadar pek çok alanda yenilikçi adımlar atılacak. Projelerin detayları için tıklayın.

İstanbul'da trafik ve deprem riskini azaltacağız
Bölgesel

İstanbul'da trafik ve deprem riskini azaltacağız

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul'da trafik sorununu çözmek için yeni lojistik merkezler kuracaklarını ve deprem riskini azaltacak adımlar atacaklarını söyledi.