Bu mucize besin B12 ihtiyacınızın 5 katını karşılıyor

B12 vitamini eksikliği, halsizlik, yorgunluk, eklem ağrıları gibi birçok sağlık sorununa yol açabilir. Bu eksikliği gidermek için B12 vitamini açısından zengin besinler tüketmek gerekir.

Bu mucize besin B12 ihtiyacınızın 5 katını karşılıyor

B12 vitamin ihtiyacının yeterli düzeyde karşılanmaması durumunda, halsizlik, yorgunluk, eklem ağrıları gibi birçok sağlık sorunu ortaya çıkıyor. Uzmanlar, B12 vitamin ihtiyacının vücut tarafından karşılanamadığını, hayati bir besin olduğunu bu nedenle düzenli olarak B12 içeren besinlerin tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. Peki, hangi besinler B12 vitamini içeriyor? İşte B12 vitamin eksikliğini bitiren besinler...

SOYA ÜRÜNLERİ:

Omega 3 bakımından oldukça zengin olan soya fasulyesi, B grubu vitaminler yönünden oldukça zengindir. Günlük içtiğiniz kahvenize soya sütü ekleyerek ihtiyaç duyduğunuz B12 vitaminin büyük ölçüde karşılayabilirsiniz.

MANTARLAR:

Mantar, en güçlü B12 kaynaklarından biridir. Bir porsiyon mantar tükettiğinizde günlük ihtiyaç duyulan B12 vitaminini fazlasıyla karşılamış olursunuz.

İŞLENMEMİŞ TAHILLAR:

Bazı tahıl ürünleri, özellikle tahıllar ve tahıl gevrekleri, B12 vitamini ile takviye edilebilir. Kahvaltıda tüketeceğiniz tahıl gevrekleri güne B12 deponuz dolu bir şekilde başlamanızı sağlar.

TAVUK:

Tavuk eti, B12 vitamini içeriği bakımından iyi bir kaynaktır.

YUMURTA:

B12 vitamini içeriği bakımından oldukça zengin olan yumurta, beyin sağlığını da koruyor.

SÜT ÜRÜNLERİ:

Süt, yoğurt ve peynir gibi süt ürünleri B12 vitamini içerir. Güçlü kalsiyum içermesi nedeniyle kemik sağlığını da koruyor. Yaşlılığa bağlı kemik erimesini önlüyor.

KIRMIZI ET:

B12 vitamini yönünden en zengin besinlerden biri kırmızı ettir. Güçlü bir protein kaynağı olan kırmızı et, birçok kronik hastalığı önlüyor.

DENİZ ÜRÜNLERİ:

Kış mevsimi yaklaşınca balık sezonu da açılıyor. Özellikle haftada bir tüketilen somon, sardalya, ton balığı gibi tüketilen yağlı balıklar B12 vitamini yönünden oldukça zengindir.

KARACİĞER:

Karaciğer, B12 yönünden en zengin besinler arasındadır. 100 gram karaciğer tüketimi günlük ihtiyaç duyulan B12 vitaminin %570'ini karşılar.

kaynak: Sabah

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Kolesterolü Hızla Düşüren 18 Mucize Besin! Doğal Yoldan Kolesterol Kontrolü
Bölgesel

Kolesterolü Hızla Düşüren 18 Mucize Besin! Doğal Yoldan Kolesterol Kontrolü

Yüksek kolesterolünüz mü var? Panik yapmayın! Bu 18 mucize besini diyetinize ekleyerek kolesterolünüzü doğal yollardan hızla düşürebilirsiniz. Zeytinyağı, yulaf, avokado, bitter çikolata ve daha fazlası...

Kolorektal Kanserden Korunmak için 5 Önemli İpucu
Sağlık

Kolorektal Kanserden Korunmak için 5 Önemli İpucu

Dünyada her 5 kişiden biri kansere yakalanıyor. Türkiye'de en sık görülen kanser türlerinden biri olan kolorektal kansere karşı korunmak için neler yapabilirsiniz? Uzman Diyetisyen Hande Güngör'den risk faktörleri ve korunma yolları hakkında bilgiler.

Uzman isim popüler besine değindi! Çok yararlı kaşık kaşık tüketin
Yaşam

Uzman isim popüler besine değindi! Çok yararlı kaşık kaşık tüketin

Uzman isim popüler besine değindi! Çok yararlı kaşık kaşık tüketin. Canan Karatay her defasında çörek otu yağının faydalarına değinip, en sağlıklı besin olarak adlandırıyor. İşte çörek otunun faydaları

Soğuk havalarda hastalıklar arttı, çaresi beslenme şekli
Sağlık

Soğuk havalarda hastalıklar arttı, çaresi beslenme şekli

Soğuk havalarda bağışıklık sistemini güçlendirmek vücut direncini artırarak bu hastalıklara yakalanma riskini düşürüyor. Diyetisyen Bengi, bağışıklık sistemini güçlendirmek için beslenme alışkanlığında dikkat etmek gereken 10 kuralı anlattı

Selçuklu Belediyesi Bitki Besinleri Günü’ne katıldı
Bölgesel

Selçuklu Belediyesi Bitki Besinleri Günü’ne katıldı

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, Konya Bilim Merkezi’nde düzenlenen “Bitki Besinleri Günü” etkinliğine katıldı.

Sonbaharın 10 şifalı besini
Sağlık

Sonbaharın 10 şifalı besini

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Selva Oturakçıibogil, bal kabağının bağışıklık sisteminin en önemli parçalarından biri olan beta karoten sayesinde gribe karşı koruyucu etki gösterdiğini söyledi.