Bu özellik Instagram etkileşimini coşturur!

META şirketi, bir süredir kullanıcıların talep ettiği Youtube benzeri bazı özellikleri Instagram'a getiriyor. Şu an kısıtlı ülkede denenen özellikler yakın zamanda tüm kullanıcılara açılacak. İşte, Instagram'ın yeni özelliği...

Bu özellik Instagram  etkileşimini coşturur!

Sosyal medyanın en büyük markalarından Instagram'ın fotoğraf içeriklerinden videoya nasıl evrildiğine geçmiş yıllarda şahit olduk. META şirketi, bir süredir kullanıcıların talep ettiği Youtube benzeri bazı özellikleri Instagram'a getiriyor. Şu an kısıtlı ülkede denenen özellikler yakın zamanda tüm kullanıcılara açılacak. İşte, Instagram'ın yeni özelliği...

Instagram'ın canlı yayınlar için yeni sohbet özelliği Broadcast Channels'ı duyurdu. Özellik, içerik üreticilerinin takipçilerine birden fazla mesaj göndermesini sağlıyor.

İçerik üreticileri, 'Broadcast Channels' üzerinden mesaj, görsel gönderiminin yanı sıra anket de gerçekleştirebiliyor. Takipçiler ise emoji tepkiler ile içerik üreticilerle etkileşime girebiliyor.

SAHNE ARKASINDAN KESİTLERİ PAYLAŞABİLİRLER

Broadcast Channels özelliğiyle içerik üreticiler, takipçilerinin kendileri hakkında güncel gelişmelerden haberdar olmalarını sağlayabilir. Bununla beraber, içerik üreticiler sahne arkasından kesitleri de takipçileriyle paylaşabilir.

Fakat takipçiler, mesajları yanıtlayamayacak. Yazının girişinde de bahsettiğimiz üzere takipçiler yalnızca emoji tepkiler aracılığıyla iletişim kurabiliyor.

'KANALA KATIL' BİLDİRİMİ

Instagram şu an için özelliği yalnızca ABD'deki sınırlı sayıda içerik üretici ile test etmeye başladı. Şu anda özelliği kullanabilen içerik üreticileri arasında Austin Sprinz Chloe Kim, David Allen , FaZe Rug, Flau’jae Johnson, Gilbert Burns Josh Richards, Karen Cheng , Katie Feeney , Lonnie IIV , Mackenzie Dern, Mikaela Shiffrin, Tank Sinatra ve Valkyrae yer alıyor.

Broadcast Channels'a erişim sağlayan İçerik üreticiler, Instagram gelen kutusu üzerinden gönderdikleri mesajları görüntüleyebilecekç İlk mesajlarını göndermenin ardından, takipçiler, kanala katılmak için bir bildirim alacak. Kanal aktif olduktan sonra içerik üreticiler Hikayelerinde 'Kanala Katıl' çıkartmasını kullanabilecek.

YENİ ÖZELLİKLER EKLENMEYE DEVAM EDECEK

Platformdaki tüm kullanıcılar, Broadcast Channels'a erişebilecek ve içerikleri görüntüleyebilecek. Ancak yalnızca kanala katılan kullanıcılar, kanal ile ilgili bildirimler alabilecek.

Önümüzdeki aylarda özelliğin daha geniş kitlelerle test edilmesi planlanıyor. Daha geniş kitlelere açılmanın yanı sıra ilerleyen dönemde Instagram'ın Broadcast Channels'a yeni özellikler ekleyeceğini belirtelim.

FACEBOOK'A DA GELECEK

Eklenmesi beklenen yeni özellikler kapsamında yeni iş ortaklarının kanalda konuşulabilmesi adına başka bir içerik üreticinin de kanala eklenmesi mümkün olacak. Aynı şekilde takipçilerden soru alınması da eklencek özellikler arasında yer almakta. Yakın zamanda içerik üreticilerin kanalı Instagram profillerine ekleyebileceğini de belirtelim.

Özelliği ilk olarak kendi hesabında kullanan Meta CEO'su Mark Zuckerberg'ün aktardıklarına göre, Broadcast Channels önümüzdeki aylarda Messenger ve Facebook da da kendini gösterecek.

Karar

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Facebook ve Instagram Bakım Nedeniyle Kapalı!
Yaşam

Facebook ve Instagram Bakım Nedeniyle Kapalı!

Popüler sosyal medya platformları Facebook ve Instagram'a 15 Kasım 2023 tarihinde erişilemiyor. Facebook'ta "Facebook Kısa Bir Süre Sonra Geri Dönecek" uyarısı yer alıyor.

Facebook ve Instagram'da Sorun! Ulaşım Sağlanamıyor
Bölgesel

Facebook ve Instagram'da Sorun! Ulaşım Sağlanamıyor

Popüler sosyal medya platformları Facebook ve Instagram'da 5 Mart 2024 tarihinde bir kesinti meydana geldi. Detaylar haberimizde...

Antalya'da Korku Dolu Anlar! Instagram Hikayesi İçin Duvara Tırmanan Genç Mahsur Kaldı
Bölgesel

Antalya'da Korku Dolu Anlar! Instagram Hikayesi İçin Duvara Tırmanan Genç Mahsur Kaldı

Antalya'da Instagram'a story çekmek için kapalı basketbol sahasının duvarlarına tırmanan bir genç, yaklaşık 8 metre yükseklikte mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan gencin arkadaşı, diğer gençleri "Böyle olmayın" diyerek uyardı.

Güzel Instagram Not Sözleri
Yaşam

Güzel Instagram Not Sözleri

Sosyal medya platformları arasındaki en popüler fotoğraf ve video paylaşım uygulaması olan Instagram sürekli olarak güncelleniyor. Yeni eklenen özellikler sayesinde takipçilerinizle daha fazla etkileşime girmenize imkan veren Instagram'ın son gözdesi ise notlar bölümü.

Facebook ve Instagram'da da mavi tik ücretli olacak. Fiyatı açıklandı
Yaşam

Facebook ve Instagram'da da mavi tik ücretli olacak. Fiyatı açıklandı

Twitter'ın 'mavi tik'i ücretli hale getirmesinin ardından Facebook ve Instagram da harekete geçti.

Facebook ve Instagram çöktü mü ? Neden gönderiler öne çıkmıyor...
Yaşam

Facebook ve Instagram çöktü mü ? Neden gönderiler öne çıkmıyor...

Facebook ve Instagram çöktü mü, neden açılmıyor, İnternet neden yavaşladı soruları yanıt arıyor. İşte detaylar...