Burdur

Bu program gençlere değer katıyor

Borusan Grubu'nun Meslek Lisesi Koçluk Programı, öğrencilere yönelik sürdürülebilirlik projeleriyle iklim değişikliği farkındalığı oluşturuyor.

Bu program gençlere değer katıyor

Borusan Grup şirketlerinden Borçelik'in Meslek Lisesi Koçluk Programı'na katılan lise öğrencileri, program kapsamında yer alan topluma değer katma hedefi doğrultusunda Yuvam Dünya Derneği'nin İklim Şampiyonları projesine katıldı. Programın katılımcısı olan 14 meslek lisesi öğrencisi, proje ile iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik konusunda farklı disiplinlerin dahil edildiği eğitimleri tamamladı. Türkiye'nin en büyük galvanizli çelik üreticisi Borçelik bünyesinde 2014 yılında kurulan Borçelik Teknik Akademi (BTA) metal, makine, ulaştırma, lojistik gibi farklı sektörlerde bireylerin mesleki gelişimini destekliyor. Herkesin eşit eğitim hakkına sahip olduğu ilkesiyle hareket ederek bireylere ve topluma fayda sağlayan projeler geliştiriyor. Bu doğrultuda meslek lisesi öğrencilerine yönelik Meslek Lisesi Koçluk Programı'nı düzenleyen BTA, kapsamlı programın bir parçası olan sorumlu vatandaşlık modülü ile öğrencileri sosyal sorumluluk projelerine dahil ediyor. Bu sene, program kapsamında 14 öğrenci, Yuvam Dünya Derneği'nin İklim Şampiyonları projesine katıldı. İklim değişikliği ve sürdürülebilirlik üzerine 3 haftalık eğitimi tamamlayarak birer "İklim Şampiyonu" olan öğrenciler ayrıca 1.5 günlük yoğun bir eğitimci eğitiminden geçerek birer eğitmen oldular. Öğrendikleri bilgileri Gemlik Borusan İlkokulu'nda yaklaşık 300 öğrenciyle paylaşarak, iklim değişikliği konusunda farkındalığın yayılmasına destek oldular.

Sürdürülebilir eğitim, sürdürülebilir iklim

Borusan'ın iklim, insan ve inovasyon odak alanlarında kapsayıcı bir şekilde ele aldığı sürdürülebilirlik çalışmalarını tamamen benimsediklerini ve Borçelik'te bu alanlara yönelik projeler geliştirdiklerini belirten Borçelik Yönetim Sistemleri Direktörü ve Sürdürülebilirlik Lideri Serkan Ürkmez meslek lisesi öğrencilerinin teknik ve kişisel gelişimlerine destek olan ve onlara istihdam olanakları yaratan Meslek Lisesi Koçluk Programı'nı da sürdürülebilirlik bakış açısıyla yürüttüklerini söyledi. Ürkmez, Yuvam Dünya Derneği'nin İklim Şampiyonları projesinin program kapsamına alınmasıyla, iklim ve insan odak alanlarını bir araya getirdiklerini belirtti ve sözlerine şu şekilde devam etti:

"Yuvam Dünya Derneği'nin İklim Şampiyonları projesinin ilk etabı geçtiğimiz sene Borusan çalışanlarının 14-15-16 yaşındaki çocuklarından oluşan 82 kişilik bir öğrenci grubuyla gerçekleşmiş, çocuklar iklim değişikliği üzerine kapsamlı eğitimler almış ve aldıkları eğitimleri akranlarına aktarma fırsatı yakalamıştı. Bu çalışmadan aldığımız ilham ile bu sene projeyi Meslek Lisesi Koçluk Programı'mıza entegre ettik. Kişisel ve mesleki gelişimlerini desteklemeyi amaç edindiğimiz öğrencilerimizin, iklim gibi kritik öneme sahip bir alanda da farkındalık kazanmalarını, öğrendiklerini akranlarına ve yaşça küçük arkadaşlarına aktarmalarını amaçladık. İklim okuryazarlığına katkı sağlayan projeler ve gençler arasında köprü kurmaya devam edeceğiz."

 Meslek lisesi öğrencilerine değer katıyor

Borçelik Meslek Lisesi Koçluk Programı kapsamında lise öğrencileri koçlarla eşleştiriliyor ve öğrenciler kişisel ve teknik eğitimlerini koçlarıyla birlikte mezun olana kadar sürdürüyor. 2021 yılında gerçekleştirdiği IBM iş birliği ile kapsam alanını genişleten, 11.ve 12. sınıf öğrencilerinin ardından 9. ve 10. sınıf öğrencilerini de dahil eden programda, toplam 640 öğrenci eğitimlerden yararlandı. Programdan mezun olan öğrencilerin öncelikli olarak Borçelik bünyesinde istihdam edilmesi hedefleniyor. 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Sivas'ta   kar direkleri iklim değişikliğini belli etti
Bölgesel

Sivas'ta kar direkleri iklim değişikliğini belli etti

Sivas’ta meteorolojik veri toplamak amacıyla kar kalınlığını ölçmek için yerleştirilen direklere günümüzde ihtiyaç kalmaması yaşanan iklim değişikliğini de gözler önüne serdi.

Kastamonu Üniversitesi’nden iklim değişikliği projesine TÜBİTAK'tan destek
Bölgesel

Kastamonu Üniversitesi’nden iklim değişikliği projesine TÜBİTAK'tan destek

Kastamonu Üniversitesi tarafından hazırlanan iklim değişikliğiyle ilgili projeye, TÜBİTAK'tan destek almaya hak kazandı.

Kuraklık il kriz merkezi toplandı
Bölgesel

Kuraklık il kriz merkezi toplandı

Küresel iklim değişikliği ile birlikte kuraklık ihtimaline karşı durum değerlendirmesi yapılarak gerekli tedbirlerin alınması ve eylem planı oluşturulması amacıyla Muğla Vali Yardımcısı İsmail Soykan başkanlığında, tarımsal kuraklık il kriz merkezi toplantısı yapıldı.

Adıyaman'da Aniden Başlayan Dolu Yağışı Kentte Hayatı Etkiledi - Haberler
Bölgesel

Adıyaman'da Aniden Başlayan Dolu Yağışı Kentte Hayatı Etkiledi - Haberler

- Adıyaman’da, aniden bastıran dolu yağışı kenti etkisi altına aldı.

Çevre Bakanlığı: İklim Değişikliği Azaltım ve Uyum Stratejileri Hazırlandı - Haberler
Yaşam

Çevre Bakanlığı: İklim Değişikliği Azaltım ve Uyum Stratejileri Hazırlandı - Haberler

- İklim değişikliği ile mücadelede önemli bir aşamaya daha geçildi.

Tepebaşı Belediyesi'nin İklim Sözcüleri Programı Devam Ediyor- Haberler
Etkinlik

Tepebaşı Belediyesi'nin İklim Sözcüleri Programı Devam Ediyor- Haberler

Tepebaşı Belediyesi’nin düzenlediği İklim Sözcüleri ile İklim Akademi Eğitimlerinin 4’üncüsü gerçekleştirildi. ‘İklim Okuryazarlık & Çevre’ başlığında gerçekleştirilen eğitimde iklim sorunları ve çözümleri ele alındı.