Bu ülkenin yüzde 3'ünü biz Türkler oluşturuyoruz! İşte ilk 10 ülke

Dışişleri Bakanlığı'nın verilerine göre, yurtdışında yaklaşık 5 milyon Türk vatandaşı yaşıyor. Bu ülkenin yüzde 3'ünü biz Türkler oluşturuyoruz! İşte ilk 10 ülke

Bu ülkenin yüzde 3'ünü biz Türkler oluşturuyoruz! İşte ilk 10 ülke

Dışişleri Bakanlığı'nın 2021 verilerine göre dünyanın birçok bölgesinde Türk vatandaşları ikamet ediyor. Bu ülkeler arasında en fazla Türk vatandaşının yaşadığı ilk 10 ülke şu şekilde;

ALMANYA

Almanya, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yurtdışında en çok yaşadığı ülkedir. 2023 yılı itibarıyla Almanya'da yaklaşık 2 milyon Türk vatandaşı yaşamaktadır. Bu sayı, Almanya nüfusunun %3'üne tekabül etmektedir.

Almanya'da yaşayan Türklerin çoğu, 1960'lı ve 1970'li yıllarda yaşanan ekonomik göç dalgası ile Almanya'ya gelmiştir. Bu göçmenler, genellikle işçi olarak Almanya'ya gelmiş ve zamanla Almanya'da yerleşmişlerdir.

Almanya'da yaşayan Türkler, Almanya'nın en büyük göçmen grubunu oluşturmaktadır. Bu grup, Almanya'nın ekonomisine, kültürüne ve sosyal yaşamına önemli katkılar sağlamaktadır.

FRANSA

Fransa, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yurtdışında en çok yaşadığı ikinci ülkedir. 2023 yılı itibarıyla Fransa'da yaklaşık 700 bin Türk vatandaşı yaşamaktadır. Bu sayı, Fransa nüfusunun %1'ine tekabül etmektedir.

Fransa'da yaşayan Türklerin çoğu, 1960'lı ve 1970'li yıllarda yaşanan ekonomik göç dalgası ile Fransa'ya gelmiştir. Bu göçmenler, genellikle işçi olarak Fransa'ya gelmiş ve zamanla Fransa'da yerleşmişlerdir. Fransa'da yaşayan Türkler, Fransa'nın en büyük ikinci göçmen grubunu oluşturmaktadır.

HOLLANDA

Hollanda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yurtdışında en çok yaşadığı üçüncü ülkedir. 2023 yılı itibarıyla Hollanda'da yaklaşık 500 bin Türk vatandaşı yaşamaktadır. Bu sayı, Hollanda nüfusunun %3,5'ine tekabül etmektedir.

1960'lı ve 1970'li yıllarda yaşanan ekonomik göç dalgası ile Hollanda'ya gelen grup, büyük çoğunluğunu oluşturur. Bu göçmenler, genellikle işçi olarak Hollanda'ya gelmiş ve zamanla Hollanda'da yerleşmişlerdir.

BİRLEŞİK KRALLIK - 400.000

AVUSTURYA - 300.000

BELÇİKA - 200.000

İSVİÇRE - 150.000

İTALYA - 100.000

KANADA - 80.000

AVUSTRALYA - 70.000

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ - 60.000

kaynak: Sabah

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

MAKÜ 12 Farklı Ülkeden 21 Misafir Ağırlıyor!
Bölgesel

MAKÜ 12 Farklı Ülkeden 21 Misafir Ağırlıyor!

MAKÜ, 3. Uluslararası Erasmus Personel Hareketliliği haftası kapsamında 12 farklı ülkeden 21 katılımcıyı ağırlıyor. Detaylar haberimizde...

Kızılkaya'nın Meşhur Çörek Otu Ülke Sınırlarını Aşıyor!
Bölgesel

Kızılkaya'nın Meşhur Çörek Otu Ülke Sınırlarını Aşıyor!

Kızılkaya Belediye Başkanı İlkay Güngör, Kızılkaya'nın meşhur çörek otunun değerini artırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı. Başkan Güngör, Tayland'da düzenlenen bir toplantıda Kızılkaya çörek otu ve yağının tanıtımını yaptıklarını ve ürünün ülke sınırlarını aştığını söyledi.

24 Yaşında Başarılı Girişimci: Ülkelere satılıyor Bakın nasıl başladı nasıl gidiyor
Yaşam

24 Yaşında Başarılı Girişimci: Ülkelere satılıyor Bakın nasıl başladı nasıl gidiyor

24 yaşında Amerika'ya yüksek lisansa giden Nazlı Esen Ummansu, çay pazarını keşfetti. Ülkelere satılıyor Bakın nasıl başladı nasıl gidiyor Bugün günlük 15 ton bubble tea üreten Ummansu, ürünlerini 21 ülkeye ihraç ediyor.

Erzurum'da Kasım ayında 45 ülkeye ihracat
Bölgesel

Erzurum'da Kasım ayında 45 ülkeye ihracat

Erzurum’dan bu yılın Kasım ayında 16, Ocak-Kasım ayları kapsamında ise 45 ülkeye ihracat gerçekleştirildi.

Türk Dünyası İş Kadınlarından KKTC’ye ziyaret
Bölgesel

Türk Dünyası İş Kadınlarından KKTC’ye ziyaret

Türk Dili Konuşan Ülkeler Kadınlar Birliği ve Özbek Kadın Hakları Derneği tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yapılan ziyaret, Türk dünyası kadınlarının iş birliği ve dayanışma imkanlarını artırmaya dönük bir dizi görüşmeye zemin oldu.

Çapraz nakiller hayat kurtarıyor
Yaşam

Çapraz nakiller hayat kurtarıyor

Eşinin böbreği nakil için kendisine uyumlu olmasına karşın çapraz nakli kabul eden Bulgar hasta organ bağışı sırası bekleyen biri Bulgar biri Türk iki hastaya daha şifa oldu.