Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde ağustos ayında hasadına başlanan ve örtü altı bağlarda hasadı devam eden 2023 yılı çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzüm hasadını bitiren aileler son üzüm salkımıyla hatıra fotoğrafı çektirerek gelecek yıl ürünleri için iyi temennilerde bulundu.
Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde üzüm hasadını bitiren aileler 2023 yılının üzüm sezonunun kendileri için bittiğini gelecek yıl için şimdiden bağlarda çalışmaların başladığını söyledi. Çiftçinin gelecek yılının hiçbir zaman bitmediğini anlatan üzüm üreticisi Serhat Akkaya, "Bu yıl üzüm sezonumuz bizim için bitti. Gelecek yıl için şimdiden bağlarda çalışmaya başlayacağız. Örtülerin toplanması, ızgara çekilmesi, hayvan gübresinin verilmesi, bağların budanması hepsi gelecek yıl daha iyi ürün alabilmek için yapmamız gereken işler. Yani üzümcünün çalışması hiç bitmez. Bir cebine para girer diğer cepten masraflar başlar. Bu yıl bizim için üzüm sezonu bitti. Bu nedenle her yıl olduğu gibi bu sene de son üzüm salkımıyla eşimle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdik. Şimdiden gelecek yılımızın afetsiz, bereketli bir yıl olmasını temenni ediyoruz. Hasatlarına devam eden üreticilerimize de bol kazançlar diliyoruz." dedi.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)