İzmir

Buca Belediye Başkanı: Borçla Devraldık, Şimdi Borçsuzuz

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Bucalı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluşmasında, borçla devraldıkları belediyeyi 5 yılın sonunda borçsuz hale getirdiklerini söyledi.

Buca Belediye Başkanı: Borçla Devraldık, Şimdi Borçsuzuz

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Bucalı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluşmasında, borçla devraldıkları belediyeyi 5 yılın sonunda borçsuz hale getirdiklerini söyledi. Belediyeye ait benzinliklerle ilgili davayı da kazandıklarını müjdeleyen Başkan Kılıç, akaryakıt ruhsatı alarak istasyonları belediye olarak işletmek istediklerini belirterek, “Bu davayı Bucalı kazandı” dedi.
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Buca’da faaliyet gösteren 50’den fazla sivil toplum kuruluşunun temsilcileriyle Mevlana Tesisleri’ndeki Neva Kafe’de buluştu. Başkan Erhan Kılıç, Buca’ya hizmet ile geçen 5 yılı ve hayata geçirdiği projeleri özetledi. Bundan 5 yıl önce borç yüküyle devraldıkları belediyenin bugün hiç borçsuz bir hale geldiğini söyleyen Başkan Kılıç, yarının Buca’sı için hedeflerini de anlattı.
Öte yandan, belediyeye ait benzinliklerle ilgili gelişmeleri de aktaran Başkan Erhan Kılıç, “Buca Belediyesine ait üç benzinlik var; biri Kaynaklar’da, biri Demokrasi Meydanı’nda, biri de belediye karşısında. Maalesef Buca Belediyesi bu benzinliklerden 20 yıldır hiçbir şekilde faydalanamıyor. 2007 yılında Demokrasi Meydanı ile belediye karşısındaki benzinlikler bir akaryakıt şirketine önce 10 yıllığına tüm parası peşin alınmak suretiyle, bir de üzerine 5 yıl daha uzatmak kaydıyla 15 yıllığına kiralanıyor. 2007’den 2022’ye kadar peşin alınıyor. 2010 yılında bir dava açılıyor, yerel mahkeme karar veriyor, benzinlikler bir süre kapalı kalıyor. Sonrasında Yargıtay’a gidiyor. 2011’de bu sefer Yargıtay bozuyor, eski kiracılar geri geliyor. Ardından, biz geldiğimizde ben de dava açıyorum. Sonrasında daha önce de açılan dava var, 2013’te kesinleşen Yargıtay’a giden. 2023’te karar geliyor; ‘tamam, belediye burası alsın’ diyor. Davayı kazanıyoruz. Bu yerleri tahliye ettik. Bucalının malını Buca’ya kazandırdık” diye konuştu.
Söz konusu benzinliklerin yıllarca haksız şartlarda işletildiğini ifade eden Başkan Kılıç, Bucamar’a akaryakıt ruhsatı alarak bu benzinlikleri belediyenin işletmesini istediklerini sözlerine ekledi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya Kemerli Üreten Kadınlar Kermesleri devam ediyor
Yerel Yönetim

Antalya Kemerli Üreten Kadınlar Kermesleri devam ediyor

Kemer Belediyesi tarafından her ay geleneksel hale gelen “Üreten ev hanımları kermesi”ne katılan ev hanımları, el emeği göz nuru ürünlerini satışa sundu.

Antalya Kemer'de Kariyer Ve Tadım Şenliğinde Başkan Topaloğlu Damgası
Bölgesel

Antalya Kemer'de Kariyer Ve Tadım Şenliğinde Başkan Topaloğlu Damgası

Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksek Okulu tarafından 'Kariyer günleri ve tadım şenliği' düzenlendi. Başkan Topaloğlu, 'Kariyer günleri ve tadım şenliği' etkinliğinde mangalın başına geçerek öğrencilere kendi elleriyle köfte pişirdi.

Antalya Kemer'de Büyük Buluşma
Bölgesel

Antalya Kemer'de Büyük Buluşma

Antalya Kemer'de, Rusya'nın 17 bölgesinden 600 acente yetkilisinin katıldığı “Exhibition Türkiye 2024” workshop düzenlendi.

Sandıklı Belediyesinden Yeni Uygulama  ,Vatandaşlar ve Esnaflar Ne diyecek
Bölgesel

Sandıklı Belediyesinden Yeni Uygulama ,Vatandaşlar ve Esnaflar Ne diyecek

Sandıklı Belediye Başkanı Adnan Öztaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Pazartesi Pazarı, ilçemizin önemli bir ticaret merkezi. Vatandaşlarımızın daha rahat alışveriş yapabilmeleri için bu düzenlemeyi hayata geçiriyoruz

Antalya Kepez Belediye Başkan Koltuğuna  İmran Babacan oturdu
Yerel Yönetim

Antalya Kepez Belediye Başkan Koltuğuna İmran Babacan oturdu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Başkan Mesut Kocagöz'ün koltuğuna General Şadi Çetinkaya İlkokulu 2. sınıf öğrencisi İmran Babacan oturdu.

Başkan Kavuş Yerinde İncelemelerde Bulundu
Yaşam

Başkan Kavuş Yerinde İncelemelerde Bulundu

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Alakova Mahallesi’nde yürütülen ve planlanan çalışmaları yerinde inceledi.