Burdur

Bucak'a 13 yeni su sondajı

Burdur'un Bucak ilçesinde vatandaşların susuz kalmaması için çalışan Başkan Emrullah Ünal, Bucak'a 13 yeni su sondajının açıldığını duyurdu.

Bucak'a 13 yeni su sondajı

Bucak Belediyesi ilçe içme suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla kent genelinde 13 yeni su sondajı açtı.
Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Bucak ilçe merkezinde kuraklık nedeniyle meydana gelen su sıkıntısını gidermek için aralıksız şekilde çalıştıklarını ifade ederek, “İlçe genelinde vatandaşlarımızın özellikle yaz ayların da susuz kalmamaları için yoğun çaba gösteriyoruz. İlçe merkezine yeterli içme suyu takviyesi yapmak için açtığımız sondajlarımızı hizmete aldık. Su sondajlarımızı açarak, ana şebekeye bağlantılarını gerçekleştirdik. Bu çerçevede Alkaya köyü mevkiinde 185-140-80 mt derinliklerinde toplamda 33 lt/sn debide 3 adet içme suyu sondaj kuyusu açılmıştır. İncirdere köyü mevkiine 170-150-135 ve 105 mt derinliklerinde toplamda 47 lt/sn debide 4 adet içme suyu sondaj kuyuları açılmıştır. Barbaros Mahallesi Çorak mevkiinde 140-70 mt derinliklerinde toplamda 10 lt/sn debide 2 adet içme suyu sondaj kuyuları açılmıştır. İncirhan Balıkçıamca üzeri mevkiinde 140 mt derinlikte 15lt/sn debide 1 adet içme suyu sondaj kuyusu açılmıştır. Şirlek Mevkiinde 180 mt derinliğinde 1.5 lt/sn debide 1 adet içme suyu kuyusu, Sazak mevkiinde 72-80 mt derinliğinde toplamda 2.5 lt/sn debide 2 adet içme suyu kuyusu açarak bunların 8 tanesini içme suyu hattımıza bağladık. Ayrıca Su ve Kanalizasyon Müdürlüğümüzle birlikte Bucak’ımızı susuz bırakmamak için yoğun çalışmalarımızı sürdürerek 4 adet yeni içme suyu sondaj noktası belirlenmiş olup bu kuyularımız da hızlı bir şekilde faaliyete geçireceğiz.” dedi.
Bucaklıların kaliteli içme suyuna kavuşması için Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekiplerinin var gücüyle çalıştığını kaydeden Başkan Ünal, bu kapsamda şehrin birçok bölgesinde onlarca yıl önce yapılıp ömrünü tamamlayan içme suyu hatlarının değiştirildiğini, ihtiyaç olan yerlerde ise yeni sondaj ve hat döşendiğini söyledi. Başkan Emrullah Ünal açıklamasının devamında “Sahip olduğumuz su kaynaklarını, en verimli ve tasarruflu bir şekilde kullanmak zorunda olduğumuzu unutmamalıyız. Kaynaklarımızı israf etmemeli, gereksiz kullanımının önüne geçmeliyiz” dedi.Bucak'a 13 yeni su sondajıBucak'a 13 yeni su sondajıBucak'a 13 yeni su sondajıBucak'a 13 yeni su sondajı

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak Belediyesi Personel Alımı Yapıyor! İşte Bucak Belediyesi Personel alım detayları
Eleman İlanı

Bucak Belediyesi Personel Alımı Yapıyor! İşte Bucak Belediyesi Personel alım detayları

Burdur Bucak Belediyesi Akaryakıt Hizmetleri San. ve Tic. A.Ş.'de Muhasebe Personeli alımı yapılıyor. Başvuru şartları, başvuru belgeleri ve başvuru süreci hakkında detaylı bilgi için tıklayın!

Bucak'ta sazlık yangını! Ekipler seferber oldu
Bölgesel

Bucak'ta sazlık yangını! Ekipler seferber oldu

Burdur'un Bucak ilçesinde çıkan sazlık yangını sonrasında ekipler seferber oldu. Yangın ekiplerin müdahalesi sonrasında söndürüldü.

Bucak'ta Akdeniz Belediyeler Birliği Üyeleri Belli Oldu!
Bölgesel

Bucak'ta Akdeniz Belediyeler Birliği Üyeleri Belli Oldu!

Bucak Belediye Meclisi, yeni dönem için Akdeniz Belediyeler Birliği Üyelerini seçti. Yapılan oylamada CHP'den Ömer Özer asil üye, Hüseyin Göktur ise yedek üye seçildi. Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş de başkan doğal üye olarak Bucak'ı temsil edecek.

Bucak Belediye Meclis Üyeleri huzur hakkı ücreti almayacak
Bölgesel

Bucak Belediye Meclis Üyeleri huzur hakkı ücreti almayacak

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş'ün başkanlığında toplanan Bucak Belediye Meclisinde yapılan oylama ile Meclis üyeleri oy birliği ile Meclis huzur hakkı ücreti almamayı kabul etti.

Bucak Belediyesi Burdur Belediyeler Birliği Üyeleri Belli Oldu!
Bölgesel

Bucak Belediyesi Burdur Belediyeler Birliği Üyeleri Belli Oldu!

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş'ün liderliğinde toplanan Bucak Belediye Meclisi'nde yapılan oylama ile Burdur Belediyeler Birliği Üyeleri seçildi. CHP'den 8, MHP'den ise 1 asil üye seçildi. Yedek üyeler ise AK Parti'den belirlendi.

Bucak Belediyesi Ulaşım Komisyonu Üyeleri Belli Oldu!
Bölgesel

Bucak Belediyesi Ulaşım Komisyonu Üyeleri Belli Oldu!

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş'ün liderliğinde toplanan Bucak Belediye Meclisi'nde yapılan oylama ile Ulaşım Komisyonu Üyeleri seçildi. CHP'den 3, AK Parti'den ise 2 üye komisyona seçildi.