Burdur / Bucak

Bucak Belediyesi Kitap Fuarı Açıldı

Bucak Belediyesinden bir kültür hizmeti daha. Bucak kitap fuarı Kapalı Pazar Pazarı alanında açıldı.

Bucak Belediyesi Kitap Fuarı Açıldı

Bucak Belediyesinden bir kültür hizmeti daha. Bucak kitap fuarı Kapalı Pazar Pazarı alanında açıldı. Açılış törenine Ağlasun Kaymakamı Bucak Kaymakam Vekili Tahir Demir, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu, Ak Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi, Ak Parti Bucak İlçe Başkanı Mustafa Oğuz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Belediye Meclis üyeleri, Muhtarlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kitap fuarının açılış konuşmasını Belediye Başkanı Emrullah Ünal yaptı. Başkan Ünal “Sayın Kaymakamım, İlçe Başkanım, Meclis Üyelerim, muhtarlarım, kamu kurumlarımızın değerli temsilcileri, çok kıymetli hocalarım, öğrencilerim ve sevgili Bucaklı hemşerilerim, kitap fuarımızın açılışına hepiniz bir kez daha hoş geldiniz. Sizleri saygı ve muhabbetle selamlıyorum.Bucağımıza biz vizyonlar biçiyoruz. Bucak için tarım, tarih, turizm ve sanayi kenti diyoruz. Bugünde eğitim kenti Bucağın bu özelliğini görüyoruz. Bu fuar bu anlamda Bucak için çok önemlidir.Bilgiye sahip olan ve sahip olduğu bilgiyi teknolojiye çeviren ülkelerin çok hızlı geliştiğini görmekteyiz. Dünyada çok hızlı bir gelişim ve dönüşüm yaşanıyor. Bu gelişim ve dönüşümü ancak bilimle, bilgiyle, kültürle, iyi yetişmiş bireylerle yakalayabiliriz. Bizim medeniyetimizin temelinde zaten bilgi ve bilim var. Bir cihan devleti kuran atalarımızın kalemleri kılıçlarından keskin olduğu için Viyana kapılarına kadar dayandık. Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethettiğinde orayı bir bilim merkezi haline getirdi ve dünyanın farklı yerlerinden bilim adamlarını İstanbul'a getirdi. Kanuni Sultan Süleyman, Fatih Sultan Mehmet ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatlarını incelediğimizde okumaya çok önem verdiklerini ve kütüphanelerinde binlerce kitap olduğunu görüyoruz. Dünyadaki değişime ve teknolojiye ulaşmak istiyorsak bizlerin de okuması lazım. Medeniyetler edebiyat, kültür ve sanat adına ortaya koydukları değerleri sonraki nesillere yazı ve kitaplarla intikal ettirirler. Yaptığımız ve ortaya koyduğumuz çalışmaların kaybolmaması ve onların yeni nesillerle buluşması için teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin tüm bunların kaydı gerekiyor. İşte bu kaydın en güzel şekli kitaplardır. O yüzden tüm çocuklarımızı ve gençlerimizi okullarımızda, evlerimizde ve her yerde kitap okumaya teşvik ediyoruz. Özellikle teknolojinin gelişmesiyle birlikte genç-yaşlı demeden bütün dünyayı etkileyen dijital bir bağımlılık ortaya çıktı ve maalesef hızla da yayılıyor. Öyle bir bağımlılık ki gençleri, çocukları derslerinden, büyükleri işlerinden ediyor. Aile bireylerini ev içinde ortak hareket etmekten bile alı koyuyor. İnsanı ve toplumun huzurunu etkileyen her türlü bağımlılıktan uzak durmalıyız. Ülkemizin ve Bucak'ımızın kalkınması ve huzuru eğitime bağlı, bunun için de kitap okumayı önemsiyoruz. Biz köklü bir medeniyetin temsilcileriyiz. Bizler Türk milleti olarak, Bucaklı olarak örnek olacağız ve okumanın erdemini önce kendimize, daha sonra bütün milletlere göstermeliyiz. Fuarımızın Bucak'ımıza bölgemize, ilimize, okullara ve yayıncılara hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

Ağlasun Kaymakamı Bucak Kaymakam vekili Tahir Demir de konuşma yaptı.
Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra protokol üyeleri kitap standlarını gezerek, kitapları incelediler.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak Belediyesi Personel Alımı Yapıyor! İşte Bucak Belediyesi Personel alım detayları
Eleman İlanı

Bucak Belediyesi Personel Alımı Yapıyor! İşte Bucak Belediyesi Personel alım detayları

Burdur Bucak Belediyesi Akaryakıt Hizmetleri San. ve Tic. A.Ş.'de Muhasebe Personeli alımı yapılıyor. Başvuru şartları, başvuru belgeleri ve başvuru süreci hakkında detaylı bilgi için tıklayın!

Bucak'ta sazlık yangını! Ekipler seferber oldu
Bölgesel

Bucak'ta sazlık yangını! Ekipler seferber oldu

Burdur'un Bucak ilçesinde çıkan sazlık yangını sonrasında ekipler seferber oldu. Yangın ekiplerin müdahalesi sonrasında söndürüldü.

Bucak'ta Akdeniz Belediyeler Birliği Üyeleri Belli Oldu!
Bölgesel

Bucak'ta Akdeniz Belediyeler Birliği Üyeleri Belli Oldu!

Bucak Belediye Meclisi, yeni dönem için Akdeniz Belediyeler Birliği Üyelerini seçti. Yapılan oylamada CHP'den Ömer Özer asil üye, Hüseyin Göktur ise yedek üye seçildi. Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş de başkan doğal üye olarak Bucak'ı temsil edecek.

Bucak Belediye Meclis Üyeleri huzur hakkı ücreti almayacak
Bölgesel

Bucak Belediye Meclis Üyeleri huzur hakkı ücreti almayacak

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş'ün başkanlığında toplanan Bucak Belediye Meclisinde yapılan oylama ile Meclis üyeleri oy birliği ile Meclis huzur hakkı ücreti almamayı kabul etti.

Bucak Belediyesi Burdur Belediyeler Birliği Üyeleri Belli Oldu!
Bölgesel

Bucak Belediyesi Burdur Belediyeler Birliği Üyeleri Belli Oldu!

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş'ün liderliğinde toplanan Bucak Belediye Meclisi'nde yapılan oylama ile Burdur Belediyeler Birliği Üyeleri seçildi. CHP'den 8, MHP'den ise 1 asil üye seçildi. Yedek üyeler ise AK Parti'den belirlendi.

Bucak Belediyesi Ulaşım Komisyonu Üyeleri Belli Oldu!
Bölgesel

Bucak Belediyesi Ulaşım Komisyonu Üyeleri Belli Oldu!

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş'ün liderliğinde toplanan Bucak Belediye Meclisi'nde yapılan oylama ile Ulaşım Komisyonu Üyeleri seçildi. CHP'den 3, AK Parti'den ise 2 üye komisyona seçildi.