Burdur / Bucak

Bucak Belediyesi kurdu; Bölgede ilk ve tek

Bucak Belediyesi, bölgenin ilk uluslararası standartta veri merkezinin kente kurulduğunu duyurdu.

Bucak Belediyesi kurdu; Bölgede ilk ve tek

Uluslararası standartlarında bölgenin ilk kamu veri merkezi olan ‘Bucak Belediyesi Veri Merkezi’, Bucak Belediyesi’nin tüm birimlerine hızlı ve güvenilir veri hizmetleri sunmaya başladı. Veri merkezi, doğal afet ve benzeri olağanüstü hallerde dahi ayakta kalarak hizmet vermeye devam edebilecek.
Bucak Belediyesi, teknolojide yaşanan hızlı değişimi yakından takip ederek akıllı kent olma noktasında önemli yatırımlar gerçekleştiriyor. Bucak Belediyesi akıllı kent olma yolunda hızla ilerliyor. Bu kapsamda ‘Sanallaştırma Teknolojisi’ ile sunucularını 3 katına çıkartarak Bucak Belediyesinin teknoloji altyapısını minimum 15 yıl ileriye taşıdı. Sanallaştırma teknolojisi ile harita bilgileri ve coğrafi bilgi sistemi, kent bilgi istemi, Scala sistemi, çözüm masası kayıtları, Netcad, e-İmar, e-ruhsat, e-Aşiv, e-dergi, e-akademi, (LORA) Akıllı Su Sayaçları sistemi, web sitesi, mailler, mükellef bilgileri, vergi kayıtları, istimlak bilgileri gibi dijital ortamda yer alan ve kullanılan tüm fiziksel veri ile kaynaklar çok daha verimli bir şekilde kullanılabilecek. 4 yılda 6 ödüle sahip bir belediye olduklarının altını çizen Bucak Belediye Başkanı Emrullah ÜNAL, “Teknolojik altyapımızı da günün şartlarına göre güncelliyoruz. Tüm verilerin toplanmış olduğu yeni bir veri merkezi hazırladık. Belediyemizin çalışmalarının daha etkin ve daha verimli olacağı bir sistemi kurduk. Bucak’ta kamu kurumlarında ilk defa Bucak Belediyesi, bu şekilde bir yatırımı hayata geçirdi” dedi.

Daha Güvenli Bir Altyapı

Yapılan sanallaştırma yatırımıyla en güncel teknolojik sistemi kurarak artan sunucu ihtiyaçlarının en kısa zamanda karşılanmasına imkân sağlamış olduklarını ifade eden ÜNAL, “Sanallaştırma teknolojisi sayesinde sunucu hızını 3 katına çıkardık. Sürekli yedekleme yapabilmenin yanında, kurmuş olduğumuz ‘Veri Kurtarma Merkezi’ sayesinde tüm server yedeklerinin bir kopyası belediyemiz birimlerindeki merkezde depoluyoruz. Veri Kurtarma Merkezi, Bilgi İşlem Server odasında oluşabilecek herhangi bir deprem, su baskını, yangın gibi afet olaylarında devreye alınabilecek bir şekilde hazır tutulmaktadır. Kurulan sistem sayesinde teknolojik altyapımız son derece güvenli hale geldi” diye konuştu.

Zamandan Tasarruf

Bucak Belediyesi’nin, sahip olduğu büyüklük ve artan iş yüküne paralel olarak ihtiyaç duyulan yeni server kurulumu için harcanan zaman ve paranın kurulan sistem sayesinde çok ciddi oranda düştüğünü kendi gözümüz ile görmüş olacağız. Başkan ÜNAL, “Satın alma süreciyle birlikte yaklaşık 1 ay gibi bir zaman alan yeni bir server kurulumu, şu anda 30 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanmaktadır. Eski yapıda herhangi bir server çökmesi durumunda, bu serverı tekrar kurmak ve çalışır hale getirmek yaklaşık 6 saat gibi bir süre alırken, sanallaştırma teknolojisi sayesinde bu süre 45 dakikayı bile bulmamaktadır. Belediyemizin bu yapıya geçmesiyle hizmet kalitesinin artmasının yanında, bakım maliyetleri azalmış, enerji tasarrufu sağlanmıştır. Felaket senaryolarında en az hasarla sistem tekrar ayağa kaldırılabilir duruma getirilmiş oldu” dedi.

Bucak Belediyesi kurdu; Bölgede ilk ve tekBucak Belediyesi kurdu; Bölgede ilk ve tekBucak Belediyesi kurdu; Bölgede ilk ve tek

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak'ta uçurtma şenliği ertelendi Bucak Belediyesi duyurdu
Bölgesel

Bucak'ta uçurtma şenliği ertelendi Bucak Belediyesi duyurdu

Bucak Belediyesi, 27 Nisan’daki Uçurtma Şenliği’nin kötü hava nedeniyle ertelendiğini duyurdu. Yeni tarih kısa sürede açıklanacak.

Bucak Belediyesi'nden 23 Nisan'a özel anlamlı video
Bölgesel

Bucak Belediyesi'nden 23 Nisan'a özel anlamlı video

Bucak Belediyesi, 23 Nisan için çocukların yer aldığı özel bir video hazırladı. Başkan Hülya Gümüş’ten anlamlı mesaj geldi.

Bucak Belediyesinden iddialara yanıt! Patili dostumuzun durumu iyi
Bölgesel

Bucak Belediyesinden iddialara yanıt! Patili dostumuzun durumu iyi

Bucak Belediyesi, sokak hayvanlarıyla ilgili sosyal medya iddialarına yanıt verdi. Belediyeden yapılan açıklamada çalışmaların yasal olduğu belirtildi.

Bucak’ta altyapı çalışmaları tamamlandı 3 Mahallede parkeler döşendi
Bölgesel

Bucak’ta altyapı çalışmaları tamamlandı 3 Mahallede parkeler döşendi

Burdur Bucak’ta Yunus Emre, Karayvatlar ve Yeni Mahalle’de altyapı çalışmaları tamamlandı. 10 bin m² kilit parke döşendi.

Ramazan sonrası ilk ikram yapıldı Bucak'ta Perşembe'de çorba geleneği
Etkinlik

Ramazan sonrası ilk ikram yapıldı Bucak'ta Perşembe'de çorba geleneği

Bucak Belediyesi, Ramazan sonrası Perşembe Pazarı’nda vatandaşlara sıcak çorba ikram etti. Pazarcılar uygulamadan memnun kaldı.

Başkan Gümüş, Vali Bilgihan ve Kaymakam Gale ile ziyaret etti
Yerel Yönetim

Başkan Gümüş, Vali Bilgihan ve Kaymakam Gale ile ziyaret etti

Bucak’ta bulunan Ebru Başarır Sokak Hayvanları Barınağı’na yapılan ziyarette kapasitenin artırılması ve hizmet kalitesinin yükseltilmesi için yeni adımlar planlandı.