Burdur / Bucak

Bucak Belediyesi, Yeni Üniversiteli Gençleri Sıcak Karşılama ve Destekleme İnisiyatifiyle Ağırlıyor

Bucak Belediyesi, yeni üniversite öğrencilerini karşılamak ve desteklemek amacıyla "Bucak Gençlere Kucak Açıyor" projesini hayata geçirdi.

Bucak Belediyesi, Yeni Üniversiteli Gençleri Sıcak Karşılama ve Destekleme İnisiyatifiyle Ağırlıyor

BUCAK BELEDİYESİNDEN, ÜNİVERSİTELİLERE OTOGARDA SICAK KARŞILAMA

Bucak Otobüs Terminali, yeni üniversiteli olan gençleri ağırlarken, Bucak Belediyesi de geçen yıl olduğu gibi bu yılda onlara kucak açtı. Üniversite öğrenimi için kayıt yaptırmaya gelen öğrenciler, yabancısı oldukları bu şehirde bu yılda Bucak Belediyesinin “Bucak Gençlere Kucak Açıyor” gönüllüleri tarafından karşılandı. Genç üniversitelilerin kayıt, barınma ve ulaşım konusunda sıkıntı çekmemeleri için olanaklar seferber edildi.

Üniversitelerde kayıt ve eğitim dönemi başlar başlamaz binlerce öğrenci farklı şehirlerde eğitimlerini sürdürebilmek için yollara düştü. Bucak Belediyesi’nin “Bucak Gençlere Kucak Açıyor” gönüllüleri ise o gençlere yol gösterebilmek, sorunlarını çözebilmek amacıyla Otogar’ın yolunu tuttu. Ve ortaya “Bucak usulü” sıcak bir karşılama fotoğrafı çıktı.

Poğaça, Kek, Çay İkramı ve Ücretsiz Servis Hizmeti

Bucak Belediyesi öğrencilere kayıttan barınmaya kadar her konuda destek veriyor. Öğrencileri gitmek istedikleri noktalara bırakıyor. Bucak’taki üniversite birimlerini kazanan gençler, kente geldiklerinde hiç beklemedikleri bir şekilde karşılanarak, “Bucak’a hoş geldin” pankartlarıyla selamlanıyor. Önce poğaça, kek ve çay ikram edilip ardından danışma masalarında akıllarına takılan tüm sorular yanıtlanıyor. Sonra da üniversitelerin kayıt merkezlerine ücretsiz servislerle ulaşmaları sağlanıyor.

“Bizi Yalnız Bırakmadınız”

Bucak Otogarı’nda yaşadıkları karşısında şaşkınlığını gizleyemediklerini söyleyen öğrenciler, “Hayatımızda ilk defa Bucak’a geliyoruz, fakültemizin dahi yolunu bilmiyoruz. O yüzden bu uygulama bizim için büyük bir kolaylık oldu, bize yol gösterdi. Otogara vardığımız anda, beklemediğimiz bir manzarayla karşılaştık. Bucak’a hoş geldin’ yazılı pankartlarla karşılandık. O anda Bucak Belediyesi’nin bizi bu şehirde yalnız bırakmadığını ve bırakmayacağınız anladık. Bucak Belediyesine çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.