Burdur / Bucak

Bucak Bilim Festivali’nin ilk günün konuşmacı konuğu Prof. Dr. Afşin Güngör oldu

MAKÜ Bucak Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Afşin Güngör “Endüstri 1.0’dan Endüstri 4.0” konulu konferansında, Endüstri 1.0’ın insan gücüne dayalı bir sektöre sahip olunurken, endüstri 4.0 ise teknolojiye dayandığını belirtti.

Bucak Bilim Festivali’nin ilk günün konuşmacı konuğu Prof. Dr. Afşin Güngör oldu

MAKÜ Bucak Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Afşin Güngör “Endüstri 1.0’dan Endüstri 4.0” konulu konferansında, Endüstri 1.0’ın insan gücüne dayalı bir sektöre sahip olunurken, endüstri 4.0 ise teknolojiye dayandığını belirtti, Endüstri 4.0’ın teknolojik çağ yaşanırken insan iş gücüne daha az ihtiyaç duyulacağını ve işsizliğin artacağını dile getirdi.

Prof. Dr. Afşin Güngör “Gelişmiş ülkeler endüstri 4.0’a geçmiş durumda. Gelişmiş ülkeler, teknolojiyi biz üretiyoruz diyerek, insan faktörünü de ortadan kaldırıp gelişmemiş ülkelerin önüne geçmek en doğal hak gibi görüyorlar. Endüstri 4.0 söz konusu olduğu zaman önümüzdeki on, on beş yıl içerisinde çok sayıda meslek ortadan kalkmış olacak. Örnek vermek gerekiyorsa Danimarka üç yıl içerisinde fiziki paradan vaz geçiyor. Eğer parayı fiziki olarak ortadan kaldırırsanız bankacılık sektörünü tamamıyla ortadan kaldırmış olursunuz. Artık bankaya gitmek kalmayacak, banka işlemlerini cep telefonlarımızdan, tabletten ve bilgisayarlarımızdan yapılıyor olacak. Kredi kartına gerek kalmadı cep telefonu ile alışveriş yapabiliyoruz. Yine araçlarımıza sigorta ve kasko işlemlerini bilgisayarlarımızdan yapabileceğiz, böylelikle sigorta sektöründe çok yakın bir zamanda ortadan kalkmış olacak. Aynı şekilde mühendisliklerinde bir çok bölümleri ortadan kalkacak. Çünkü projeyi en iyi mühendisler değil, en iyi programlar kanalı ile çizilmesi tercih edilecek. Fabrikalar otomasyona geçecekse belirli programlar kanalları ile geçebilecek. Makine ne yapacaksa o komutları makinelere yüklüyorsunuz, bu yükleme ve programlamalar ile makinanın startına bastığınız zaman makine siz başında olmadan o komutlar ve programlar doğrultusunda çalışmaya başlıyor. Bu teknoloji çok sayıda gelişmiş ülkelerde olurken, bizim ülkemizde devrede değil. Bizim ülkemiz, bizim yerimiz Endüstri 1.0 ile Endüstri 4.0 arasındaki değerlendirmede bizim yerimiz Endüstri 2.0 ile 3.0 arasında bir yerde. Teknolojimiz 1.9 ile 2.0 gibi yerlerde hareket ediyoruz” dedi.

kaynak: akça gazete

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak'ta Bilim Şenliği'ne destek veren okullara plaket
Etkinlik

Bucak'ta Bilim Şenliği'ne destek veren okullara plaket

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, ilçede düzenlenen Bilim Şenliği'ne destek veren Ertuğrul Gazi Ortaokulu ve Organize Sanayi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'ne teşekkür plaketi verdi.

Tübitak 4007 “Bucak Bilim Festivali” Sona Erdi
Etkinlik

Tübitak 4007 “Bucak Bilim Festivali” Sona Erdi

Tübitak 4007 “Bucak Bilim Festivali” Sona Erdi Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında desteklenen ve finanse edilen Bucak Bilim Festivali sona erdi.

BUCAK BİLİM FESTİVALİ, ZİYARETÇİLERDEN TAM NOT ALDI
Etkinlik

BUCAK BİLİM FESTİVALİ, ZİYARETÇİLERDEN TAM NOT ALDI

Bucak Bilim Festivali ziyaretçilerini ağırlıyor, öğrencileri, bilim ve sanatla buluşturarak ufkunun genişlemesine yardımcı oluyor.

BUCAK BİLİM FESTİVALİ AÇILDI: İLK KEZ DÜZENLENİYOR
Etkinlik

BUCAK BİLİM FESTİVALİ AÇILDI: İLK KEZ DÜZENLENİYOR

Burdur'un Bucak ilçesinde düzenlenen Bucak Bilim Festivali TÜBİTAK 4007 açıldı.

BUCAK BİLİM FESTİVALİ BAŞLIYOR
Etkinlik

BUCAK BİLİM FESTİVALİ BAŞLIYOR

Bucak Bilim Festivali Proje Yürütme Ekibi yazılı bir açıklamada bulunarak 9-10-11-12 Nisan 2019 tarihlerinde düzenlenecek Bucak Bilim Festivali programı hakkında katılımcıları ve vatandaşları bilgilendirdi.

MAKÜ Bucak Teknoloji Fakültesinde Görev Değişimi
Bölgesel

MAKÜ Bucak Teknoloji Fakültesinde Görev Değişimi

MAKÜ Bucak Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Afşin GÜNGÖRün yerine MAKÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülden BAŞYİĞİT KILIÇ atandı.