Burdur / Bucak

Bucak Devlet Hastanesi’ne “Anne Dostu Hastane” Unvanı

Bucak Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığından “Anne Dostu Hastane” unvanı almaya hak kazandı.

Bucak Devlet Hastanesi’ne “Anne Dostu Hastane” Unvanı

Bucak Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığından “Anne Dostu Hastane” unvanı almaya hak kazandı.

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanlığınca yürütülen “Anne Dostu Hastane Programı” kapsamında Bucak Devlet Hastanesinde anne ve anne adayları için mahremiyete dayalı tek kişilik doğum üniteleri ve gebenin, istediği uygun bir refakatçi ile kendilerini rahat, ev ortamında hissedebilmeleri, hareket özgürlüğü sağlamalarına yönelik alanlar oluşturuldu.

Hazırlıkların tamamlanmasının ardından Sağlık Bakanlığından bir heyetin denetlediği Bucak Devlet Hastanesi, “Anne Dostu Hastane” unvanı aldı.

Bahekim Tanrıtanır, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bucak Devlet Hastanesinde Anne Dostu Hastane çalışmaları kapsamında önemli düzenlemeler yaptıklarını söyledi.

Anne ve anne adayları için oluşturulan fiziki mekanlarla normal doğumun özendirilmesinin, ayrıca doğumdan sonra anne ile bebeğin bir an evvel buluşmasını sağlayarak bağlılığı ilk andan itibaren oluşturmayı hedeflediklerini dile getiren Tanrıtanır, şöyle konuştu:

“Anne Dostu Hastane unvanı alan Bucak Devlet Hastanesinde tüm eğitimlerini alan nitelikli sağlık personelimizle, anne sağlığı hizmetlerinin niteliğini ve niceliğini artırarak anne adaylarının güvenli, kaliteli doğum hizmetine ulaşmaları sağlamıştır.Türkiye’de Anne Dostu Hastane ünvanı alan ilk 50 hastane arasındayız.Aynı zamanda hastanemiz geçtiğimiz Temmuz ayında da Bebek Dostu Hastane ünvanını almıştır.Bu konuda ülke genelinde 100 tam puan alan 3 hastaneden biriyiz.”

Bucak Devlet Hastanesi’nin çevre il ve ilçelerden tedavi için tercih edilen bir hastane olduğunun altını çizen Burdur İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Sermed Aygören,”Kadın hastalıkları ve doğum branşında Bucak Devlet Hastanesinin geldiği noktayı, bir çok diğer noktada olduğu gibi övünç ve muhabbetle izliyoruz. Çalışmaları için başhekimimizi ve personelini tebrik ediyorum. Bu konuda hedeflenen nokta, doğum sürecinin ev konforunda, aynı odada, hastanın kendini güvende hissettiği koşullarda gerçekleşmesidir. Öncelikli hedefimiz sezeryan doğum oranını düşürmek, normal doğuma özendirmek ve anneleri konforlu koşullarda bebek sahibi olmalarını sağlamak. Bunu da önemli ölçüde Bucak Devlet Hastanemizde %100 orana yaklaşık bir şekilde gerçekleştirdiğimizi görmekteyiz. Tüm personelimize teşekkür ediyorum.”dedi.

Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ise, “Ülkemizde hemen hemen her alanda standartları arttırmak adına belirlenmiş kriterler çerçevesinde vatandaşa, halka hizmeti arttırmanın düşüncesi ile hareket eden bir hükümetimiz, sağlık bakanlığı politikamız var. Gelişmiş ülkeler de dahil en büyük sorunlarla boğuştuğu konu sağlık alanındaki yapılan hizmetlerin sunumundaki aksaklıklar ve insanların büyük bir çoğunluğunun bu sağlık hizmetini alamayışı.

Bizler sağlıkta dönüşüm politikası ile girdiğimiz bu yolda çok büyük bir mesafe kat ettik. Hasta memnuniyeti oranlarında iyi rakamlara geldik. Ama son yıllarda durağan bir dönem başladı. Bu durağan dönemi aşmak için yeniden bir hamle gerekiyor. İnşallah önümüzdeki süreçte dünyada sağlık hizmetlerini en iyi sunan ülkeler arasına girmiş olacağımızı ifade etmek istiyorum.

Bucak Devlet hastanemiz, fiziki şartlarıyla olsun her yönüyle çok güzel bir hastanemiz. Darısı Burdur’un başına inşallah, yılbaşından önce Burdur’da da 400 yataklı devlet hastanemizin inşaatına başlamış olacağız inşallah. Anne Dostu, Bucak Devlet Hastanemize hayırlı olsun.”dedi.

Ak Parti Burdur Milletvekili Yasin Uğur da, “Bugün burada Anne Dostu Hastane ünvanı sertifika programı için toplandık. Gerçekten gurur verici bir durum. Çünkü Türkiye’de ilk 3’teki rakamlar sizlerin işinizi ne kadar iyi yaptığınızı gösteriyor. Hükümetimiz sağlık alanında devrim oluşturdu. Bir çok kurumda ve sektörde olduğu gibi Sağlık Bakanlığı da sağlık alanında hem fiziki hem de hizmet anlamında çok ilerleme kaydetti. İnsanın olduğu yerde bir çok problemler olabiliyor. Bunları en aza indirmek adına hastane çalışanlarımız ile hastalar arasındaki diyalogun iyi olması. Bu diyalogun iyi olduğunun bir kanıtıdır Anne Dostu Hastane seçilmesi. Türkiye geneline baktığımızda Bucak Devlet Hastanesinin ileri seviyede olduğunu görmekteyiz. İnşallah daha iyi seviyelerde daha gururlandırıcı projeler ve ödüller alırız. Sağlık çalışanlarına ve hastane çalışanlarına teşekkür ediyorum. Anne dostu sertifikasının da hayırlara vesile olmasını diliyorum.”dedi.

Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu, “Şüphesiz ki nitelikli toplum, kaliteli toplum, sağlıklı nesillerden geçer. Bunun da eşit ulaşılabilirlik açısından iki tane ayağı var. Bunlardan bir tanesi eğitim diğeri sağlık sistemi. İşte bu iki sistem iyi bir şekilde işlediği zaman, insana değer verdiği zaman sağlıklı nesiller ortaya çıkacaktır. Sağlık hizmeti olarak da şüphesiz ki anne dostu bebek dostu sağlık hizmeti önemli. Sonuçta hepimiz bir annenin evladıyız. Öncelikle annenin gebelik sürecindeki takibi, doğum anı ve doğum sonrası takibi ve her anlamda annenin kendini güvende hissetmesi temel hakkı, devletin de bunu yerine getirmesi temel ödevi olduğunu düşünüyorum.

Batı Avrupa kendini sağlık sisteminde iyi görebilir ama onlardan daha öndeyiz. Tabiki sağlık sistemimizin, eğitim sistemimizin bu niteliklere kavuşması başta hükümetimizin çok büyük emeğinin sonucu.”dedi.

Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu tarafından, Bucak Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Bilal Tanrıtanır’a ‘Anne Dostu Hastane’ sertifikası takdim edildi. Milletvekili Bayram Özçelik tarafından da, Bucak Devlet Hastanesi Kadım Doğum Uzmanı Opr. Dr. Mustafa Tutumlu’ya Teşekkür belgesi takdim edildi. Milletvekili Yasin Uğur tarafından da, Bucak Devlet Hastanesi ebe Sevilay Baydar’a Teşekkür belgesi takdim edildi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak Devlet Hastanesi Palyatif Servisi'ne Minnettarlık! Hasta yakınından duygulandıran teşekkür mesajı
Bölgesel

Bucak Devlet Hastanesi Palyatif Servisi'ne Minnettarlık! Hasta yakınından duygulandıran teşekkür mesajı

Bucak Devlet Hastanesi Palyatif Servisi'nden yaşlı ve kronik hastalara özel bakım hizmeti sunuluyor. Bir hasta yakını, servisin sunduğu hizmetten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren duygulandıran bir teşekkür mesajı ile tüm hastane personeline teşekkür etti.

Seren ATEŞ DERVİŞ, Bucak Devlet Hastanesinde göreve başladı
Bölgesel

Seren ATEŞ DERVİŞ, Bucak Devlet Hastanesinde göreve başladı

Burdur'un Bucak ilçesinde, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Seren ATEŞ DERVİŞ hasta kabulüne başladı.

Uzman doktor Nur Banu Tatar Başaran, Bucak Devlet Hastanesinde göreve başladı
Bölgesel

Uzman doktor Nur Banu Tatar Başaran, Bucak Devlet Hastanesinde göreve başladı

Uzman doktor Nur Banu Tatar Başaran, Bucak Devlet Hastanesinde göreve başladı - Burdur'un Bucak ilçesinde,Uzman doktor Nur Banu Tatar Başaran hasta kabulüne başladı.

Sefa Altun, Bucak Devlet Hastanesinde göreve başladı
Bölgesel

Sefa Altun, Bucak Devlet Hastanesinde göreve başladı

Sefa Altun, Bucak Devlet Hastanesinde göreve başladı - Burdur'un Bucak ilçesinde, Bucaklı doktor Sefa Altun hasta kabulüne başladı.

Burdur'da bir ilk! Bucak Devlet Hastanesinde uygulandı
Bölgesel

Burdur'da bir ilk! Bucak Devlet Hastanesinde uygulandı

Burdur'da bir ilk! Bucak Devlet Hastanesinde uygulandı. Bucak Devlet Hastanesi, Burdur'da ilk kez uygulanan etkin Parkinson tedavi seçeneklerini duyurdu. Sanal asistan Dr. Meltem aracılığıyla hastalara detaylı bilgi veriliyor.

Bucak Devlet Hastanesi migren dostu hastane Oldu!
Bölgesel

Bucak Devlet Hastanesi migren dostu hastane Oldu!

Bucak Devlet Hastanesi, "Migren Dostu Hastane İş Yeri Projesi'ni tamamlayarak 'Migren Dostu Hastane' ünvanını kazandı.