Bucak Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Zeki Çelik, bu yıl Burdur'un Bucak ilçesinde düzenlenen ücretsiz yaz spor okullarının 10 farklı branşta başladığını duyurdu. Çelik, 3 Temmuz tarihine kadar alınan kayıtların ardından, 4 Temmuz itibarıyla eğitimlere başlandığını ve hala kayıtların devam ettiğini belirtti. 2000'den fazla kayıt alındığını ifade eden Çelik, atletizm, badminton, judo, halk oyunları, futbol, güreş, tenis, basketbol, welness (özel sporcular için) ve yüzme branşlarında eğitimlerin gerçekleştirildiğini söyledi.
Çelik, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yaz sporlarına ayrı bir önem verdiğini vurgulayarak, Bucaklıların yoğun katılımından memnuniyet duyduklarını ve velilere teşekkür ettiklerini belirtti. Yaz spor okullarının çocukların kötü alışkanlıklardan uzaklaşması, yaz dönemini verimli bir şekilde geçirmeleri ve hangi spor alanlarında başarılı olduklarını gözlemleyerek kış döneminde ilgili spor dallarında daha da başarılı olmalarını sağlama amacını taşıdığını dile getiren Çelik, velileri yaz spor okullarına davet etti.
Geçtiğimiz yıl 7 branşta eğitim verdiklerini hatırlatan Çelik, bu yıl ise 10 branşa çıktıklarını ve futbol, güreş ile engelliler için welness branşlarının da eklenmesiyle birlikte daha geniş bir yelpaze sunduklarını ifade etti. Geçen yıl yaklaşık 1200 kaydın olduğu yüzme branşında bu yıl da benzer bir sayıya ulaşmayı hedeflediklerini belirten Çelik, toplamda 2300 civarında kayda ulaştıklarını ve yıl sonuna kadar 3000 kayda ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi.
Çelik, velilere spor konusunda çocuklarını yönlendirmeleri konusunda sürekli bilgilendirme yaptıklarını ve bunun sadece yaz dönemiyle sınırlı olmadığını belirtti. Basın yayın organları aracılığıyla sürekli olarak bilgilendirme çalışmaları yaptıklarını ve beden eğitimi öğretmenlerini ve antrenörleri okullarda ziyaret ederek velilere ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.
Son olarak Çelik, sporlu bir yaşamın sağlık ve hayat için önemli olduğunu vurgulayarak, ilçedeki spor tesislerinin sayısının fazla olduğunu ve tamamının ücretsiz olarak hizmet verdiğini belirtti. Kapalı spor salonunun tamamlanma aşamasında olduğunu ve yarı olimpik yüzme havuzunun bir ay içinde tamamlanacağını söyleyen Çelik, velileri çocuklarını spora yönlendirmeleri konusunda tekrar teşvik etti.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)