Burdur

Bucak'ın değeri Bucak'tan taşınıyor mu?

Bucak'ta bulunan Bucak İsmail Şerife Sarı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Burdur'a taşınacak. Kurumdaki vatandaşların ve çalışanların Bucak'taki esnafları mağdur edeceği belirtiliyor.

Bucak'ın değeri Bucak'tan taşınıyor mu?

Geçtiğimiz sene yıkılacak söylentileri olan hayırsever İsmail Sarı tarafından Bucak'a kazandırılan ve 7'den 70'e birçok vatandaşa ev sahipliği yapan Bucak İsmail Şerife Sarı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yıkımı için geri sayım başladı.

Burdur'da yer var, Bucak'ta yer yok mu ?

Yıkım kararı ile birlikte, Bucak'ta kurumda yaşayan ve çalışanlar için de Burdur yolu göründü. Burdur'da hizmete giren bir kuruma taşınacağı öğrenilen Bucak İsmail Şerife Sarı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Bucak'ta tarih olacağı düşünülüyor.

Bucak'ta esnaf mağdur olacak

Yıllardır Bucak'ta hizmet veren ve birçok eve getiri sağlayan Bucak İsmail Şerife Sarı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin yıkılmasının ardından taşınacak olması, hem Bucak'taki küçük esnafları hem de çalışanları mağdur edecek.

Vatandaşlar taşınmaya isyan etti

Bucak İsmail Şerife Sarı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde taşınmasının ardından süreç nasıl işleyecek?  Yenisi yapılana kadar burada çalışanların Burdur'a taşınması sonrasında ne olacak?  sorularını yetkililere soran vatandaşlar kurumun taşınmasına isyan ettiler.

Bucak bir değerini kaybediyor!

Vatandaşlar tarafından, " Kurumdaki yaşayan her bir bireyim ihtiyaçları Bucak'taki esnaflardan görülüyor. Sağlık ihtiyaçları Bucak'taki eczanelerden, doktor için Bucak Devlet Hastanesi'ne gidiyorlar. Bunun yanı sıra kurumda tüketilecek meyve sebze ihtiyaçları Bucak ilçe pazarlarından ya da manavlarından alınırken, okuyan öğrencilerin kitap, kalem ve defter ihtiyaçları ise Bucak'ta bulunan kırtasiyelerden alınıyor. Giyimden, yemeğe kadar birçok konuda Bucak'a maddi ve manevi olarak destek sağlayan kurumun Burdur'a taşınması sonrasında, Bucak bir değerini kaybetmiş olacaktır." sözleriyle isyan ettiler.

Kurumun Burdur'a taşınmasıyla 120 personelin birçoğunun da Burdur'a gidip gelmek istememesi nedeniyle evlerini Burdur'a taşıyacak olmasının da altını çizen vatandaşlar, " Kurumun Burdur'a taşınması yerine yıkım işlemi ve tekrar yapım işlemi sırasında kurumu Burdur'a taşımak yerine Bucak'ta bulunan mevcut bir yere taşımak çok daha faydalı olacaktır. Bu şekilde hiç kimsenin de düzeni bozulmayacak ve Bucak'a büyük bir değerini kaybetmemiş olacak. " ifadelerine yer verdiler.

Bucaklı vatandaşlar, kurumun Bucak'tan taşınmasından rahatsızlık duyduklarını dile getirerek, çalışanların ve Bucak'ın mağdur edilmemesi için çözüm üretilmesini istiyorlar.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 7
    BEĞENMEDİM
  • 4
    KIZDIM
  • 4
    GÜLDÜM
  • 4
    ALKIŞ
  • 3
    SEVDİM
  • 3
    BEĞENDİM
  • 2
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    ŞAŞIRDIM

Yorumlar (1)

Çetin bey

6 ay önce / 28.10.2023

Siz Burdur a bağlı bir ilçe değil misiniz hayırdır sanki Burdur Fransa. Burdur kazanınca Bucak ilçesi kazanmamış mı oluyor çok ilginç.

  |   Beğenmedim 1   |   Cevapla

İlgili Haberler

İsmail Şerife Sarı Rehabilitasyon Merkezi'nin yapımına bu yıl başlanacak
Bölgesel

İsmail Şerife Sarı Rehabilitasyon Merkezi'nin yapımına bu yıl başlanacak

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, İsmail Şerife Sarı Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. 2018 yılında güçlendirme kararı çıkan merkezin, günümüz ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yeniden yapılacağını duyurdu.

Hülya Gümüş'ten Söz 'İsmail Şerife Sarı Rehabilitasyon Merkezi'ne Sahip Çıkacağız!'
Bölgesel

Hülya Gümüş'ten Söz 'İsmail Şerife Sarı Rehabilitasyon Merkezi'ne Sahip Çıkacağız!'

CHP Bucak Belediye Başkan Adayı Hülya Gümüş, İsmail Şerife Sarı Rehabilitasyon Merkezi'nin kurum hafızasına sahip çıkacaklarını ve merkezin hizmetlerine devam etmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Bucak İsmail Şerife Sarı Rehabilitasyon Merkezi için güzel haber
Bölgesel

Bucak İsmail Şerife Sarı Rehabilitasyon Merkezi için güzel haber

Burdur'un Bucak ilçesinde 30 yıl hizmet veren İsmail Şerife Sarı Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nin idare ve hizmet binası, 2024 yatırım programına alındı. Detaylar haberimizde...

Bucak İsmail Şerife Sarı yeniden yapılacak mı? Başkan cevapladı
Bölgesel

Bucak İsmail Şerife Sarı yeniden yapılacak mı? Başkan cevapladı

Bucak İsmail Şerife Sarı Rehabilitasyon Merkezi taşınma süreci tamamlandı. Bucak İsmail Şerife Sarı yeniden yapılacak mı? Başkan Emrullah Ünal, cevapladı

Bucak İsmail Şerife Sarı'da anlamlı program
Etkinlik

Bucak İsmail Şerife Sarı'da anlamlı program

Burdur'un Bucak ilçesinde “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” kapsamında Bucak İsmail Şerife Sarı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde program düzenlendi.

Bucak Melekler Derneği Bayramda Meleklerini Unutmadı
Etkinlik

Bucak Melekler Derneği Bayramda Meleklerini Unutmadı

Bucak Melekler Derneği, Ramazan Bayramı'nda Meleklerini yalnız bırakmadı.