Burdur

Bucak İşletme Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Ali Murat Alparslan atandı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bucak İşletme Fakültesi'ne Prof. Dr. Ali Murat Alparslan atandı. Alparslan, devir teslim töreninde yaptığı açıklamada, yeni dönemde "projeci-sahada-aksiyoner" öğrenciler yetiştirmeye devam edeceklerini söyledi.

Bucak İşletme Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Ali Murat Alparslan atandı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bucak İşletme Fakültesi Dekanlığını 1 yıldır devam ettiren Prof. Dr. Osman AKIN'ın görev süresinin dolması nedeniyle İşletme Fakültesi Dekanlığı’na Prof. Dr. Ali Murat Alparslan atandı.

9 Ocak 2024 tarihinde yapılan devir teslim töreninde konuşan, Bucak İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Murat Alparslan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Sevgili Bucak Halkı ve Saygıdeğer Basın Mensupları,

Bugün itibariyle Bucak İşletme Fakültesi'nin dekanı olarak atanmış olmanın onur ve sorumluluğunu hissediyorum. Başta fakültemizin kurucu dekanı, Rektörümüz Sn. Prof. Dr. Hüseyin Dalgar olmak üzere geçmiş dönemde dekanlık yapmış değerli hocam Prof. Dr. Ömer Tekşen ve emaneti bugün itibari ile teslim aldığım değerli kardeşim Prof. Dr. Osman Akın’a teşekkürü bir borç bilirim.

Bucak İşletme Fakültesi olarak yeni dönemde; Ekonomi ve Finans, Halkla İlişkiler ve Tanıtım ve İşletme bölümlerimizde 'projeci-sahada-aksiyoner öğrenciler” yetiştirmeye devam edeceğiz.

"Projeci" yaklaşımla, öğrencilerimizi; bilgilerini pratik ve yenilikçi projeler geliştirecek şekilde yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu sayede, onların iş dünyasına ve toplumsal sorunlara pratik çözümler getirebilecek yetenek ve tecrübelerle donatılmasını arzu ediyoruz. "Sahada" eğitim yaklaşımımız ise, öğrencilerimizin sınıf dışındaki “gerçeklikler”e uyum göstermesini sağlamak adına, özellikle sektörle iş birliği içinde deneyim kazanmalarını ifade ediyor. Türkiye’nin nadir uygulamalı eğitim veren fakültelerinden biri olan fakültemizin, istihdam garantili bir işletme fakültesi olması için elimizden geleni yapacağız.

"Aksiyoner" öğrenci profili ise, öğrencilerimizin sadece bilgi sahibi olmalarının ötesinde, bu bilgiyi aktif olarak kullanarak toplumsal sorunlara çözüm üretebilmelerini ifade ediyor. Bu yaklaşım, öğrencilerimizin sosyal sorumluluk bilinciyle donanarak topluma pozitif katkılarda bulunmalarını sağlamayı amaçlıyor. Böylece üniversitemizin “Evrensel Bilgiden Toplumsal Katkıya” politikasına yüksek katkı sağlayan bir fakülte olmayı istiyoruz.

Önümüzdeki dönemde, bu üç temel yaklaşımı uygulama pratikleri ile hayata geçirerek, Bucak İşletme Fakültesi'nin sadece akademik başarılarla değil, aynı zamanda toplumsal katkı ve sosyal sorumluluk projeleriyle de tanınmasını sağlamak temel amacımızı oluşturacak.

Bu önemli yolculukta sizlerin desteği ve katılımı bizim için büyük önem taşımaktadır. Hep birlikte Bucak İşletme Fakültesi’ni daha da ileriye taşıyacağımıza inanıyorum.

Saygılarımla.



Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    GÜLDÜM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak'ta öğrenciler iftar çadırında gönüllü oldular! Gönülleri kazandılar
Bölgesel

Bucak'ta öğrenciler iftar çadırında gönüllü oldular! Gönülleri kazandılar

Bucak İşletme Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 3. sınıf BİFGÖNÜLLÜLER öğrencileri, Ramazan ayında ilçemizde her gün yüzlerce kişinin orucunu açtığı iftar çadırında yemek dağıtımına yardımcı oldu.

Bucak'ta 'Bir Ana Dolu Kadınına Vefa' Etkinliği
Etkinlik

Bucak'ta 'Bir Ana Dolu Kadınına Vefa' Etkinliği

Bucak İşletme Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde "Bir Ana Dolu Kadınına Vefa" temalı bir etkinlik düzenledi.

MAKÜ Bucak İşletme Fakültesi İlk Mezunlarını Verdi
Bölgesel

MAKÜ Bucak İşletme Fakültesi İlk Mezunlarını Verdi

2016 yılında eğitim ve öğretime açılan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bucak İşletme Fakültesi 2019-2020 eğitim - öğretim dönemi sonunda ilk mezunlarını verdi.

Bucak'ta motosiklet sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybetti
Bölgesel

Bucak'ta motosiklet sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybetti

Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında motor sürücüsü yaralandı. Detaylar haberimizde...

BAKA Projesi Kapsamında Uso Anadolu Lisesi'nde Bilim Şöleni!
Bölgesel

BAKA Projesi Kapsamında Uso Anadolu Lisesi'nde Bilim Şöleni!

BAKA Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) "Burdur'da Üretken Bir Nesil Yetişiyor" projesi kapsamında, Uso Anadolu Lisesi'nde 25-26 Nisan 2024 tarihleri arasında heyecan verici bir bilim atölyesi gerçekleştirildi.

Muhtar Topak'tan Müjde! Belören Köyü'nde Su Sorunu Çözülüyor!
Bölgesel

Muhtar Topak'tan Müjde! Belören Köyü'nde Su Sorunu Çözülüyor!

Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Belören Köyü'nde yaşanan içme suyu sıkıntısının çözümü için çalışmalar hız kazandı. Detaylar haberimizde...