Bucak Susuz Köyü'nde Hıdırellez Coşkusu! Hıdırıllez Geleneği bozulmadı

Bucak'ta Hıdırellez coşkusu yaşandı! Susuz Köyü'nde Muhtar Hasan Karatay'ın öncülüğünde geleneksel Hıdırellez Birlik Dayanışma Günü Etkinliği düzenlendi. Etkinliğe vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

Bucak Susuz Köyü'nde Hıdırellez Coşkusu!  Hıdırıllez Geleneği bozulmadı

Baharın habercisi olarak bilinen Hıdırellez bayramı, Bucak ilçesi Susuz Köyü'nde Kavak Köyü Mesire Alanı'nda coşkulu bir şekilde kutlandı. Muhtar Hasan Karatay'ın öncülüğünde Susuz Köyü Muhtarlığı tarafından organize edilen geleneksel Hıdırellez Birlik Dayanışma Günü Etkinliği, 6 Mayıs Pazartesi günü gerçekleşti ve yoğun ilgi gördü.

Etkinliğe vatandaşların ilgisi yüksek oldu. Kutlamalarda Burdur Ak Parti Milletvekili Mustafa Oğuz, Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, Bucak İlçe Jandarma Komutanı J. Teğmen Alperen Çatlı, Bucak Müftüsü İbrahim Keser, Ak Parti Bucak İlçe Başkanı Osman Taşkın, MHP Bucak İlçe Başkan Av. İsmail Mutlucan, CHP Burdur İl Genel Meclis Üyesi Muzaffer Özdemir, MHP Burdur İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Öztürk, Önceki Dönem Belediye Başkanı Emrullah Ünal ile vatandaşlar katıldı.

Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Susuz Köyü Muhtarı Hasan Karatay, Bucak İlçe Müftüsü İbrahim Keser ve diğer yetkililer birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından yağmur duası edildi ve geleneksel pilav dağıtımı gerçekleşti.

Programda ilk olarak konuşan Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş yaptığı açıklamada, “Susuz Köyümüzde bu şenliğimiz her zaman yapılıyor. Baharın müjdelendiğini kutluyoruz. İnşallah en büyük temennim İslam alemine tüm Türk milletine huzuru barışı getiren bir bayram olur. Herkes coşkulu, çocukların gözlerinin içi gülüyor. İnşallah hayırlara vesile olur, en büyük temennimiz bize bolluk bereket getirir."

Bucak İlçe Müftüsü İbrahim Keser ise yaptığı açıklamada, "Hıdırellez bizim kültürümüzde kadim bir geleneğe sahiptir. Hıdırellez yani bahar bayramı olarak geçiyor. Hıdır Aleyhisselam ve İlyas Aleyhisselam'ın buluştuğu gün olarak kaynaklarda geçer Hıdırellez aynı zaman da bir bahara merhaba demektir ülkemizin bir çok yerinde bunla ilgili etkinlik düzenlenir geleneksel olarak susuzu köyümüzde bu etkinlikler yıllardan beri yapılmakta insanların birlik ve beraberlik bir araya gelme açısından yapılan dualarda taçlandırılmaktadır işte bugün biz burada bir araya geldik her tarafta insanlar var uzaktan yakından buraya gelen insanlar var onlarla birlikte bir program yaptık işte kuranı kerimler okuduk yağmursuz bir mevsim geçiriyoruz burada genç yaşlı çocuk erkek hepsi var onlarla birlikte bir yağmur duası da yapacağız hep birlikte temennimiz o dur ki Allah'ın bu birlik vesilesiyle bereketli yağmurları bereketli yağmurları ülkemize göndermesi"

Susuz Köyü Muhtarı Hasan Karatay ise yaptığı konuşmada "Bu geleneğimiz yüz yıllardır devam etmektedir Allah'ın izniyle bizde bunu devam ettireceğiz gelen giden herkesten den Allah razı olsun yardımda bulunan ve katılım sağlayan herkesten de Allah razı olsun" dedi.

Bucak Susuz Köyü'nde Hıdırellez Coşkusu!  Hıdırıllez Geleneği bozulmadıBucak Susuz Köyü'nde Hıdırellez Coşkusu!  Hıdırıllez Geleneği bozulmadıBucak Susuz Köyü'nde Hıdırellez Coşkusu!  Hıdırıllez Geleneği bozulmadıBucak Susuz Köyü'nde Hıdırellez Coşkusu!  Hıdırıllez Geleneği bozulmadıBucak Susuz Köyü'nde Hıdırellez Coşkusu!  Hıdırıllez Geleneği bozulmadıBucak Susuz Köyü'nde Hıdırellez Coşkusu!  Hıdırıllez Geleneği bozulmadıBucak Susuz Köyü'nde Hıdırellez Coşkusu!  Hıdırıllez Geleneği bozulmadıBucak Susuz Köyü'nde Hıdırellez Coşkusu!  Hıdırıllez Geleneği bozulmadıBucak Susuz Köyü'nde Hıdırellez Coşkusu!  Hıdırıllez Geleneği bozulmadıBucak Susuz Köyü'nde Hıdırellez Coşkusu!  Hıdırıllez Geleneği bozulmadıBucak Susuz Köyü'nde Hıdırellez Coşkusu!  Hıdırıllez Geleneği bozulmadıBucak Susuz Köyü'nde Hıdırellez Coşkusu!  Hıdırıllez Geleneği bozulmadıBucak Susuz Köyü'nde Hıdırellez Coşkusu!  Hıdırıllez Geleneği bozulmadıBucak Susuz Köyü'nde Hıdırellez Coşkusu!  Hıdırıllez Geleneği bozulmadıBucak Susuz Köyü'nde Hıdırellez Coşkusu!  Hıdırıllez Geleneği bozulmadıBucak Susuz Köyü'nde Hıdırellez Coşkusu!  Hıdırıllez Geleneği bozulmadıBucak Susuz Köyü'nde Hıdırellez Coşkusu!  Hıdırıllez Geleneği bozulmadıBucak Susuz Köyü'nde Hıdırellez Coşkusu!  Hıdırıllez Geleneği bozulmadıBucak Susuz Köyü'nde Hıdırellez Coşkusu!  Hıdırıllez Geleneği bozulmadıBucak Susuz Köyü'nde Hıdırellez Coşkusu!  Hıdırıllez Geleneği bozulmadı

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Hüyük'te Hıdırellez Coşkusu! 5 Bin Kişi Bir Araya Geldi!
Bölgesel

Hüyük'te Hıdırellez Coşkusu! 5 Bin Kişi Bir Araya Geldi!

Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı Kıreli köyünde Hıdırellez coşkuyla kutlandı. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı Hıdırellez şenliğinde yöresel kıyafetler, nişanlanan kızların oyunları ve sanatçı Aleyna Dalveren'in konseri ilgi çekti.

Talas Belediye Başkanı Yalçın, Örencik Mahallesinde Halkla Buluştu
Bölgesel

Talas Belediye Başkanı Yalçın, Örencik Mahallesinde Halkla Buluştu

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın seçim sonrası başlattığı kırsal mahalle ziyaretleri sürüyor. Örencik Mahallesine giden Başkan Yalçın, mahalle sakinlerinden büyük ilgi gördü.

Erik Köyünde 150 Yıllık Gelenek: Hıdırellez, Yağmur Duasıyla Anıldı
Etkinlik

Erik Köyünde 150 Yıllık Gelenek: Hıdırellez, Yağmur Duasıyla Anıldı

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesine bağlı 30 kilometre uzaklıkta bulunan Erik köyünde 150 yıldır devam eden Hıdırellez geleneği, yağmur duasıyla kutlandı.

İzmir'de Hızırellez en güzel haliyle kutlandı
Bölgesel

İzmir'de Hızırellez en güzel haliyle kutlandı

İzmir'in Selçuk ve Menemen ilçelerinde, onlarca kişinin bir araya geldiği Hıdırellez etkinliklerinde renkli görüntüler yaşandı, Hıdırellez sevinci sokaklara taştı.

 Antalya'da Hıdırellez  Kutlamaları Konyaaltı Sahili'nde Başladı
Etkinlik

Antalya'da Hıdırellez Kutlamaları Konyaaltı Sahili'nde Başladı

Antalya'da, Hıdırellez etkinliklerine katılanlar günün ilk ışıklarıyla Konyaaltı Sahili’ne akın etti.

Gölcük Yaylası'nda Hıdırellez Coşkusu ve Trafik Bilinci
Etkinlik

Gölcük Yaylası'nda Hıdırellez Coşkusu ve Trafik Bilinci

Aydın'ın Karacasu ilçesine bağlı Palamutçuk Mahallesi Gölcük Yaylası, geleneksel olarak düzenlenen Hıdırellez Şenlikleri'ne ev sahipliği yaparken, İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Ekibi tarafından vatandaşlara ve çocuklara trafik konusunda bilgilendirme yapıldı.