Burdur / Bucak

Bucak'ta 31. Keşkek Dövme ve Sünnet Şöleni Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Burdur'un Bucak ilçesinde geleneklerin sürdürülmesi ve miniklerin sünnet merasimi için düzenlenen Geleneksel Keşkek Dövme ve Sünnet Şöleni yapıldı.

Bucak'ta 31. Keşkek Dövme ve Sünnet Şöleni Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Bucak Belediyesi tarafından her yıl düzenlenmekte olan Geleneksel Keşkek Dövme ve Sünnet Şöleninin 31. si yapıldı.

Geleneğin bozulmaması ve daha nice yıllar sürdürülmesi için Bucak Belediyesi tarafından her sene düzenlenen etkinlik, 2022 yılında da yerine getirildi.

26 Ağustos Cuma günü saat 17:30'da Cumhuriyet Meydanından davul zurna eşliğinde Kocakavak Mevkiine giden protokol ve vatandaşlar, keşkek dövme merasimini yerine getirdiler.

60 çocuğun sünneti nedeniyle düzenlenen sünnet şöleni kapsamında ise, saat 18:00'da Cumhuriyet Meydanından konvoy düzenlenerek şehir turu atıldı.

Konvoyun ardından ise program içerisinde yer alan yemek ve eğlence bölümün gerçekleştirileceği Kapalı Pazar Pazarı alanına gelindi.

Etkinlik burada verilen yemeğin ve sünnet olan çocukların eğlencesinin ardından tamamlandı.

Etkinlik kapsamında mikrofonumuzu uzattığımız, sünnet olan minikler ise etkinlikten memnuniyetlerini dile getirdiler.

Geleneğin bozulmaması için emek harcayan herkese NNC Haber olarak teşekkür ederiz.

Etkinliğe, Bucak İlçe Kaymakamı, AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi, Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, AK Parti Bucak İlçe Başkanı Mustafa Oğuz, AK Parti Burdur ve Bucak yönetimi, Bucak Belediye Meclisi İYİ Parti üyeleri Fuat Şan, Hüdai Şimşek, Nurettin Durmaz, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu, Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, Bucak Hızarcılar, Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Sezgin Sezgin, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Keşkek dövme merasiminin ardından meydana dönüş yürüyüşü esnasında NNC Haber mikrofonuna konuşan Başkan Volkan Mengi yaptığı açıklamada, " Bu geleneğe sahip çıkmak. çok önemli. çünkü kültürlerimiz her geçen gün maalesef yozlaşıyor. Bunların unutulmaması, çarpıtılmaması ve korunması için sahip çıkmamız gerekiyor. Belediye başkanımız Emrullah Ünal çok sağ olsun. Bu geleneğimizi yine sürdürmeye, bütün yönleriyle devam ediyor ve bugün de keşkeğimizi beraber dövdük. ve şimdi de peşine yine geleneksel sünnetimizi yapacağız. Törenimizi yapacağız. Çocuklarla beraber eğleneceğiz inşallah. Ben belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Böyle etkinlikleri organize ettiği için. Inşallah daha nice organizasyonlarda halkımızla belediyemiz buluşacak. Tekrardan Emrullah Başkan'a çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Başkan Mustafa Oğuz ise yaptığı açıklamada, " geleneklerin sürdürülmesi adına, bu belediyemizin, Emrah Başkanımızın bu sünnet şölenini birleştirerek yapılıyor. Vatandaşlarımızın ilgisi var. Bu güzel. Çin açı belediyemizin sosyokültürel etkinliklerinde bu tip özellikle kültürümüze ait işte keşkek dövme, keşkek bunları biliyorsunuz ki Bucak kültüründe var. Bizler de destekliyoruz. " şeklinde konuştu.

Konvoy öncesi açıklama yapan Başkan Emrullah Ünal ise, " Keşkek dövme ve sünnet şölenimiz geleneklerimizi yaşatmak için önemli bir etkinliğimiz. Özellikle keşkek dövmeyi de ilave ediyoruz ki kaybolmaya yüz tutmuş bir geleneğimizin unutulmasına izin vermeyelim. Bu etkinlikler ile de yeni nesillere geleneklerimizi gösterme yaşatma fırsatını da sunuyoruz. Eskiden neler yapıldığını, gelenek ve göreneklerimizi nasıl uyguladığımızı, yapıldığını gösteriyoruz. Bildiğiniz gibi katılımı yüksek olan toplantılarda, yemeklerde, düğünlerde, asker uğurlamalarında, hayır törenlerindeki temel yemeklerimizden bir tanesi keşkek. O da önceki dönemlerde Dibek denilen ya taştan oyma, ya ağaçtan oyma çukurlarda ıslatılmış buğdayın dövülmesiyle ve sonra pişirilmesiyle elde ediliyor. Çocuklarımız için hazırlamış olduğumuz sünnet şölenimizin de hayırlı olsun." sözlerini kullandı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak'ta 32. Geleneksel Keşkek Dövme ve Sünnet Şöleni Coşkusu
Etkinlik

Bucak'ta 32. Geleneksel Keşkek Dövme ve Sünnet Şöleni Coşkusu

Bucak Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen geleneksel keşkek dövme ve sünnet şöleni, 30 Ağustos Çarşamba günü 32. kez gerçekleştirildi.

Bucak'ta 32. Geleneksel Keşkek Dövme etkinliği coşkusu
Bölgesel

Bucak'ta 32. Geleneksel Keşkek Dövme etkinliği coşkusu

Bucak Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Geleneksel Keşkek Dövme etkinliği, bu yıl 32. kez Kocakavak Mevkiinde gerçekleştirildi.

Bucak'ta gelenek 30 Ağustos'ta Cumhuriyet Meydanında
Etkinlik

Bucak'ta gelenek 30 Ağustos'ta Cumhuriyet Meydanında

Bucak Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Keşkek Dövme ve Sünnet Şöleni'nin 32. si, 30 Ağustos 2023 tarihinde Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilecek.

Bucak'ta gelenek sürüyor! Keşkek dövme ve sünnet şöleni 30 Ağustos'ta
Etkinlik

Bucak'ta gelenek sürüyor! Keşkek dövme ve sünnet şöleni 30 Ağustos'ta

Bucak Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Geleneksel Keşkek Dövme ve Sünnet Şöleni 32. kez 30 Ağustos 2023'te Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilecek.

Antalya 25.Kumluca Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Fatih Atlı oldu
Spor

Antalya 25.Kumluca Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Fatih Atlı oldu

Finalde rakibi Enes Doğan'ı yenen Fatih Atlı 25.Kumluca Yağlı Güreşleri Başpehlivanı oldu.

Antalya Kemerli Üreten Kadınlar Kermesleri devam ediyor
Yerel Yönetim

Antalya Kemerli Üreten Kadınlar Kermesleri devam ediyor

Kemer Belediyesi tarafından her ay geleneksel hale gelen “Üreten ev hanımları kermesi”ne katılan ev hanımları, el emeği göz nuru ürünlerini satışa sundu.