Burdur / Bucak

Bucak'ta Bayramlaşma Töreni Görevi Başındaki Personelle Buluştular

Bucak'ta protokol, Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı kapsamında bir takım ziyarette bulundu. İşte haberin detayları...

Bucak'ta Bayramlaşma Töreni Görevi Başındaki Personelle Buluştular

Bucak İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu, beraberinde Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal ile birlikte bayramlaşma ziyaretlerinde bulundu.

İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu ve Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Ziyaretler kapsamında Bucak İlçe Jandarma Karakolu, Bucak İlçe Emniyet Müdürlüğü, Bucak Bölge Trafik İstasyonu, Bucak Belediyesi İtfaiyesi ve Bucak Orman İşletme Seydiköy Orman Deposu'nda görevi başındaki ekiplerle bayramlaştılar.

 

Ziyaret kapsamında açıklamada bulunan Kaymakam Erol Tanrıkulu şu ifadelere yer verdi;

"BAYRAMINI TEBRİK EDİYORUM"

" Evet arkadaşlar mübarek Kurban Bayramı'nı hep beraber yaşıyoruz. ben öncelikle bütün ülkemiz vatandaşlarını ve bütün İslam aleminin ve Bucaklı hemşehrilerimizin bayramını tebrik ediyorum. Bucak'ta bayram mesaisine sabah erken Saatlerde vatandaşlarımızla bayramlaşarak başladık. Akabinde emniyet teşkilatı, jandarma teşkilatı ve itfaiye teşkilatımız ve bölge trafik teşkilatımızı ziyaretlerde bulunduk. Bütün kurumlarımızın bayramlarını, görevi başında özellikle bayramda görevi başında bulunan kamu personelimizin bayramını tebrik ettik." 

"ORMAN YANGINLARINA KARŞI SÜREKLİ TEYAKKUZ HALİNDEYİZ"

"Ve yine aynı şekilde şu anda görev başında nöbet tutan artık özellikle yaz dönemleri sürekli bir şekilde teyakkuzda bulunan orman teşkilatımızın ziyaret ediyoruz ve onların bayramını tebrik ediyoruz. gerçekten de özellikle geçen sene çok büyük yangınlar yaşadık. Ülkemizin farklı bölgelerinde ve Bucak'ta da maalesef Çobanpınar yangını yaşadık. Yine aynı şekilde üç gün öncesinde Kayı Köyü'nde yine bir orman yangınına tekrar teyakkuza geçtik. Allah'tan küçük bir yangındı ve kısa sürede söndürmeyi başardık. Gerçekten artık bizim orman yangınları korkulu rüyalarımız haline geldi. tabii bunun böyle olmaması için devletimiz bütün güçlerini bu alana seferber etmiş durumda. Biz de sürekli bir şekilde teyakkuz halindeyiz. Aslında baktığımız zaman bunun önleminin en büyük yollarından bir tanesi.  Yangın ortaya çıktıktan sonra değildi. Ki yangını biliyorsunuz ortaya çıktıktan sonra rüzgarı da rüzgarla beraber çok büyük boyutlara ulaşıyor. Ve çok fazla bir emek sarf etmeniz gerekiyor ve günlerce yangın sürebiliyor. Bu sadece Türkiye'de değil bütün dünyada da öyle. Yeter ki ilk başta işte yangını çıkmadan biz hangi önlemleri alabiliriz? Bunun üzerinde daha fazla durmalıyız diye düşünüyorum."

DOĞA KENDİ KENDİNE YANGIN ÜRETMİYOR

Rüzgarı arkasına aldığı zaman gerek ısı gerekse de Ben özellikle ki yangınların çok yüksek oranda yangınlar doğa kendi kendine yangın üretmiyor. Yani çok nadir bir şekilde evet yıldırım kaynaklı olabiliyor. Ve ekolojik dengeden kaynaklı olabiliyor. Ama baktığımız zaman yangınların çok büyük bir oranı insan eliyle maalesef çıkıyor. O yüzden ben hep şunu söylüyorum. Insanın doğada bıraktığı iz faydalı olmalı toplum için, doğa için, evren için, ekolojik denge için. insanın doğada bıraktığı iz hiçbir zaman zarar vermemeli. Bu fayda veya zarar ilişkisinde aslında bu insanoğlunun elinde diye düşünüyorum. Insanoğlu ne kadar bilinçli olursa, ne kadar bilgili olursa, bilinçli bir şekilde hareket ederse felaket, birçok felaketin de önüne geçmiş oluruz.

EN BÜYÜK SEBEPLERDEN BİRİSİ

"Orman yangınları açısından baktığımız zaman ki en büyük sebeplerden bir tanesi maalesef ve maalesef sigara izmaritlerinin doğaya bırakılması gerek karayolunda seyahat eden vatandaşlarımızın kullandıkları araçlar içerisinde işi içtikleri bir sigara izmaritini ki yeni modern arabalarda maalesef küllükler de yok. ki zaten hani insan sağlığı açısından da kapalı alan olması açısından da zaten araba içerisinde sigara içilmesini hiçbir şekilde tavsiye etmiyoruz. Buna rağmen tabii vatandaşlarımız kendi arabaları olduğu için arabaların içerisinde sigara içiyorlar ve izmaritine doğrudan doğruya camdan dışarı atıyorlar. Herhangi bir şekilde söndürmeden. Bu da maalesef büyük yangınlara neden olabiliyor. Çünkü Türkiye'mizin dört bir tarafı ormanlarla çevrili. dolayısıyla oradaki sigara izmaritinin yola bırakılmış olması çok büyük bir yangın sebebi. Aynı zamanda da çevre kilitçisi."

YASAK BÖLGE İLAN EDİLDİ

"Vatandaşlarımızın giriş çıkışında iki yıldır yasak bölge olarak ilan etmiş durumdayız. Ama buna rağmen vatandaşlarımız bir şekilde ormana giriyor. Aynı şekilde de yine orman içerisinde gerek işte mangal nedeniyle veya işte orman kenarındaki bir arazinin otlarının yakılması, anız yangınları sebebiyle veya bir başka bir şekilde orman yangınlarına sebep oluyor ama yine bunların içerisinde en fazla şey yine orman alanı içerisinde vatandaşlarımızın girerek orada içtikleri sigara izmaritini doğaya bırakması. Sonucu orman yangınlarının meydana gelebiliyor. Biraz önce de ifade ettim.  Normalde insan yerleşim alanı dışında insan ayağının basılmaması gereken bir noktada yine bir orman yangını işte meydana geldi. bu anlamda vatandaşlarımız gerçekten "ya bir şey olmaz, bundan bir şey olmaz" demeyi bir tarafa bırakmaları gerekiyor."

"SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE EVLERİNE ULAŞSINLAR"

Özellikle bir taraftan vatandaşlarımızın Kurban Bayramı tabii ki de öncelikle tebrik ediyorum. Vatandaşlarımız huzur içerisinde güzellikler içerisinde bir Kurban Bayramı geçirsinler.Yine yollarımızda vatandaşlarımız gerekli tatillere giderken gerek de tatil dönüşlerinde bütün vatandaşlarımız sağlıklı bir şekilde evlerine ulaşsınlar istiyoruz.  " 

Ziyaret sonrasında açıklamada bulunan Başkan Emrullah Ünal ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

" Ben tekrar bütün vatandaşlarımızın bayramını tebrik ediyorum. Başta sizlerin de bayramınız mübarek olsun. Çok teşekkür ediyorum. hayırlı bayramlar diliyorum. Evet bugün Kurban Bayramı'nın birinci günü ve sayın kaymakamımızla ilçe güvenlik ilçe güvenlik müdürümüzle, emniyet müdürümüzle, jandarma komutanımız da ülkemizin, ilçemizin esenliği, güvenliği için nöbet tutan kardeşlerimizi ziyaret ettik. Onların bayramlarını kutladık. Buradan ben sizlerin vasıtasıyla bütün hemşehrilerimin Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Tebrik ediyorum. Inşallah sevdikleriyle beraber nice daha bayramlara kavuşmalarını temenni ediyorum."

AÇIK ALANA BIRAKMAYALIM

Ben vatandaşlarımızdan Kurban Bayramı olması münasebetiyle özellikle Kurban kesildikten sonra arta kalan sakatatlarını açık alana bırakmamalarını imkanları varsa derin çukuru kazarak üzerini sönmemiş kireçle kapatarak imha etmelerini bunu yapamıyorlarsa belediyemizin açmış olduğu kurban artıklarının gömüleceği alanlara götürmelerini istiyorum.  Çevremize karşı biraz daha duyarlı olmamızı gerektiğini unutmayalım. Bayramlar tabii bizim özel günlerimiz, özellikle Müslümanlar açısından dini bayramlarımız bizim özel günlerimiz, hassas günlerimiz. Tüm vatandaşlarımızın, tüm hemşehrilerimizin bayramını tebrik ediyorum"

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Erol Tanrıkulu, Bucak'a veda etti Veda Yemeğinde buluştular
Bölgesel

Erol Tanrıkulu, Bucak'a veda etti Veda Yemeğinde buluştular

Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Antalya Vali Yardımcılığı'na atanması nedeniyle düzenlenen veda yemeği ile Bucak'tan ayrıldı. İşte veda yemeği detayları...

 Antalya Valisi Hulusi Şahin  Vali yardımcılarının Görevlerini Belirledi
Yerel Yönetim

Antalya Valisi Hulusi Şahin Vali yardımcılarının Görevlerini Belirledi

Ersin Yazıcı’nın yerine Hulusi Şahin’in gelmesinin ardından çok sayıda Vali Yardımcısının sorumluluk alanlarını belli oldu. Valilikten yapılan açıklamaya göre Gülher Sinem Büyüknalçacı ve Nurullah Kaya’ya bağlı birimler ise henüz belli olmadı.

Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Antalya Vali yardımcılığına atandı
Bölgesel

Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Antalya Vali yardımcılığına atandı

Burdur'un Bucak ilçesinde 4 yıldır görev yapmakta olan Erol Tanrıkulu, Antalya Vali Yardımcısı olarak atandı. İşte detaylar...

Bucak Kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam
Bölgesel

Bucak Kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam

Bucak ilçe Kaymakamı, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile değişti. Ordu Vali Yardımcısı Bayram Gale Bucak Kaymakamı olarak atandı.

Bucak'tan giden savcı ve hakimler için yemek programı
Bölgesel

Bucak'tan giden savcı ve hakimler için yemek programı

Hakimler ve Savcılar Kurulu kararnamesi ile görev yeri değiştirenler için yemek düzenlendi.

Bucak İlçe Jandarma Komutanı İlker Kar için veda kahvaltısı
Etkinlik

Bucak İlçe Jandarma Komutanı İlker Kar için veda kahvaltısı

Burdur'un Bucak ilçesinde Ankara'ya tayini çıkan İlçe Jandarma Komutanı İlker Kar için veda kahvaltısı düzenlendi.