Burdur / Bucak

Bucak’ta Bir İlki Gerçekleştirdiler: Motorsikletçiler Kuşbaba Köyü’nde Buluştu

Bucak Motosiklet Kulübü, bu yıl bir ilke imza attı ve Bucak İlçesi’ne bağlı Kuşbaba Köyü’nde Yayla Şenliği organize etti.

Bucak’ta Bir İlki Gerçekleştirdiler: Motorsikletçiler Kuşbaba Köyü’nde Buluştu

Bucak Motosiklet Kulübü, bu yıl bir ilke imza attı ve Bucak İlçesi’ne bağlı Kuşbaba Köyü’nde Yayla Şenliği organize etti. Hafta sonu yapılan ve 2 gün süren etkinlikte BUMOK Üyeleri, Kuşbaba Köyü’ndeki Başgöz Yaylası’nda kamp çadırı kurarak 2 gün burada konakladı. Şenlik kapsamında çeşitli eğlenceler ve keşkek etkinliği de yapıldı.

BUMOK Üyeleri, hafta sonunu şehrin gürültüsünden uzak, serin yayla havasında eğlenerek geçirdi. Kulüp üyeleri ayrıca, Başgöz Yaylası’nda çevre il ve ilçelerden de motosiklet kulüplerinin üyelerini düzenledikleri yayla şenliğinde ağırladı.

Etkinlik hakkında Kanal 15 mikrofonlarına konuşan Bucak Motosiklet Kulübü Başkanı Necati Darakçı, yaklaşık 4-5 yıldır Kulüp olarak iftar programı organize ettiklerini, bu yıl farkındalık oluşturmak amacıyla yayla şenliği düzenlediklerini ifade etti. Bu yıl ilkini gerçekleştirdikleri yayla şenliğini, önümüzdeki yıllarda daha da kapsamlı şekilde sürdüreceklerini belirtti.

MAKÜ Türk Halk Bilimi Uygulama Merkezi Müdürü ve BUMOK Üyesi Hakan Acar, motosiklet kullanmanın sadece bir yerlere gitmek olmadığını, sosyal paylaşım açısından da önemli bir etkinlik alanı olduğunu belirterek etkinliğin düzenlenmesinde emeği olan kurum yetkilileri, Kuşbaba Köyü Muhtarı Mustafa Sarıkaya, etkinliğe çevre il ve ilçelerden katılan tüm motosiklet kulübü üyelerine teşekkür etti.

Etkinliğin Kuşbaba Köyü Başgöz Yaylasında ilerleyen yıllarda da devam edeceğini bildirdi. BUMOK tarafından düzenlenen Yayla Şenliği’nde yöresel halk oyunları, geleneksel keşkek dövme ve kına gecesi gibi çeşitli eğlenceler yer aldı. Eğlence, akşam saatlerinde de devam etti. Pişirilen keşkek, misafirlere ikram edildi. Etkinliğe motosikleti ile katılım sağlayan minik motosikletçi dikkatleri üzerine çekti. BUMOK Üyeleri, ilkini düzenledikleri Yayla Şenliği ile Başgöz Yaylasında misafirlerini en güzel şekilde ağırladı ve güzel bir hafta sonu geçirdi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak Kuşbaba Köyünde yağmur duası edildi
Bölgesel

Bucak Kuşbaba Köyünde yağmur duası edildi

Tüm Türkiye'de olduğu gibi kuraklıkla burun buruna olan Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Kuşbaba Köyünde de dün yağmur duası edildi.

Sondakika Bucak Büyük Yangın
Yaşam

Sondakika Bucak Büyük Yangın

Bucak Büyük Yangın Burdur ili Bucak ilçesi Kuşbaba köyünde Yangın. Bucak Kuşbaba köyünde saat 11. 30 sularında başlayan Yangın devam ediyor.

Bucak Kuşbaba Köyü yangın
3. Sayfa

Bucak Kuşbaba Köyü yangın

Burdur’un Bucak ilçesine bağlı Kuşbaba köyünde meydana gelen ev yangını kısa sürede söndürüldü

Bucak Kuşbaba Köyü ev yangını
3. Sayfa

Bucak Kuşbaba Köyü ev yangını

Burdur'un Bucak ilçesinde çıkan ev yangını sonrasında ekipler seferber oldu.

Bucak'ta traktör devrildi faciadan dönüldü
3. Sayfa

Bucak'ta traktör devrildi faciadan dönüldü

Burdur'un Bucak ilçesinde traktörün devrilmesi sonrasında trafik kazası meydana geldi.

MİNİKLERE UYGULAMALI EĞİTİM BAKIN NE YAPTILAR
Bölgesel

MİNİKLERE UYGULAMALI EĞİTİM BAKIN NE YAPTILAR

Bucak Zübeyde Hanım Anaokulu Yıldızlar Sınıfı Kuşbaba Köyünde yerinde eğitim yaptılar.