Burdur’un Bucak ilçesinde domuzlar, bir üreticiye ait 14 dönümlük mısır ekili tarlaya zarar verdi.
Olay, geçtiğimiz gün gece saatlerinde Burdur'un Bucak ilçesi Barbaros Mahallesinde yaşandı. Edinilen bilgilere göre, İncirhan mevkiinde doğal yaşam alanları daralan yaban domuzları, yiyecek arayışıyla tarım alanlarına yönelen 17 domuz, gece saatlerinde koruma önlemlerine rağmen tarlaya girerek mısırları talan etti.
Gece saatlerinde tarlaya gelen yaban domuzları, ekili mısırları talan ederken olayı gözlemleyen üretici, tarlaya tel çekerek önlem almasına rağmen hayvanların saldırısını durduramadı.
Av yasağı nedeniyle ellerinin kollarının bağlı olduğunu vurgulayan üretici, “Domuzlar tarlaya girdiğinde elimiz kolumuz bağlı uzaktan izlemek zorunda kaldık. Toplam 17 domuz, ekilen mısırın neredeyse tamamını mahvetti. Daha önce bir kez daha saldırmışlardı, bu ikinci sefer oldu” ifadelerini kullandı.
Av yasağı nedeniyle domuz saldırılarına karşı bir şey yapamadıklarını belirten üreticiler, konu için çözüm talep ettiler.
Şanlıurfa’da geçen yıl bahçesine giren domuzu ilginç sesler çıkararak traktörle kovalayan çiftçi, bu defa domuz sürüsünü traktörle sessizce kovaladı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliğini tehdit eden firmaları ifşa etmeye devam ediyor. Bakanlığın 2 Ekim 2024 tarihinden bu yana resmi internet adresi olan guvenilirgida.tarimorman.gov.tr üzerinden yayımladığı listelerde, özellikle et ürünlerindeki hileler dikkat çekiyor.
Karabük'te iki ayı ile dört domuz cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
Antalya'nın Serik ilçesinde yaban domuzları mezarlara zarar verdi. Mahalle sakinleri kontrolü çok güç olan domuzlara karşı mezarlığın etrafının tel örgüyle çevrilmesi talebinde bulundu.
Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde şehir merkezine inen domuz sürüsü bir vatandaş tarafından görüntülendi.
Denizli Özel Egekent Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Ahmet Bilge, domuz gribi ile soğuk algınlığını ayıt etmenin tedaviyi hızlandıracağına işaret ederek; "Domuz gribi şüphesi olan kişilerin mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurması gerekir" dedi. Detaylar haberimizde..
Yorumlar (0)