Burdur

Bucak'ta fidanlar toprakla buluştu

Burdur'un Bucak ilçesinde, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında fidan dikimi etkinliği düzenlendi.

Bucak'ta fidanlar toprakla buluştu

Burdur'un Bucak ilçesinde “Geleceğe nefes” kapsamında fidan dikimi gerçekleştirildi. Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edilen 11 Kasım’da tüm Türkiye ile aynı anda binlerce fidan toprakla buluşturuldu.

’Geleceğe Nefes’ sloganıyla gerçekleştirilen etkinlik Bucak Onaç Barajı Girişi, Sazak Yolu Üzeri mevkiinde gerçekleşti. Geleceğe Nefes programı çerçevesinde 81 ilde eş zamanlı saat 11.11’de başlayan etkinliğe Bucak İlçe Kaymakamı Bayram Gale, Belediye Başkanı Vekili İsmail Baştaş, Bucak Orman İşletme Müdürü Mustafa Ersoy, protokol üyeleri ve vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte zakkum, incir, lavanta türlerinden fidanları, Bucak Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, öğrenciler ve vatandaşlar tarafından dikimi gerçekleşti.

Törenin açılış konuşmasını yapan Orman İşletme Müdürü Mustafa Ersoy “ Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkan Vekilim ,Protokolün Değerli Temsilcileri, Kıymetli Katılımcılar, Sevgili Öğrenciler ve Değerli Basın Mensupları;

Bu gün burada 5.sini düzenlediğimiz “Milli Ağaçlandırma Günü” fidan dikim etkinliğine Hoş geldiniz.

Fidan dikim mevsimi geldi. Daha fazla dikmenin , daha fazla yeşillendirmenin ve yeşili korumanın gayreti içinde olmalıyız. İçinde bulunduğumuz saha, yeni yapılan karşımızdaki Millet Ormanından baktığımızda ağaçlandırılmasına karar verdiğimiz sahadır.

Bu araziye özellikle Ihlamur, Zakkum, Lavanta türlerini dikeceğiz.

Millet Ormanına gelen İnsanlarımız, gelecek yıllarda bu sahada kurumuş ot ve boş bir arazi görsün istemedik.

Baktıklarında Yeşillikler içinde, kırmızı, beyaz ve pembe renkte zakkum çiçekleriyle bezenmiş, Ihlamur kokusunu hissederek görsünler istedik. İnşallah bu duruma hep birlikte vesile olacağız.

Yine Köylerimizde gelir getirici, üretimi arttırıcı, yangınlara dayanıklı türlerden olan incir ve zeytin ağaçlandırmaları son sürat devam ediyor. Çalılık ve bozuk orman alanlarının toprak hazırlığı yapıldı ve ilerki günlerde Köylerimizde incir ve zeytin fidanlarını toprakla buluşturacağız. Özellikle Keçili Köyümüzde arazi hazırlığı tamamlanan 300 dönüm sahaya, Zeytin fidanı dikimini gerçekleştireceğiz.

Orman Teşkilatı olarak bizler dikilecek fidan temini hususunda, gerekli hazırlıklarımızı yaptık. Bu gün saat 16:00’ de Cumhuriyet Meydanında Halkımıza değişik türlerde 6.500 Adet ücretsiz fidan dağıtımı yapacağız. İlerleyen günlerde de talepleri her daim karşılamaya çalışacağız.

Kıymetli misafirler 2021 yılındaki sıkıntılı orman yangınları süreçlerinden sonra, çok şükür bu yıl Ülkemizde ve Bölgemizde bu sıkıntıları yaşamadık. Bunda duyarlılığı artan vatandaşlarımızın da katkısı oldu, her türlü tedbir ve gücü sağlayan Devletimizin de rolü oldu. Rehavete kapılmadan, aynı ciddiyetle ve duyarlılıkta devam ettirilmesi önem arz etmektedir.

Yeşile gönül vermiş çok değerli protokol üyelerine, saygıdeğer vatandaşlarımıza ve kıymetli öğrencilerimize şükranlarımı sunuyorum. Toprakla buluşturacağımız bu fidanların Ülkemiz, Milletimiz ve İlçemiz için Hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, davetimize icabet ederek ağaç sevgisine katkıda bulunan bütün katılımcılara ve fidan dikilmesinde emeği geçen herkese çok Teşekkür Ediyor, Saygılar sunuyorum. ”dedi.

Programda konuşan Bucak Kaymakamı Bayram Gale ise açıklamasında, " 

Milli orman seferberliği kapsamında düzenlenen ağaçlandırma kampanyamıza hepiniz hoş geldiniz. Yaklaşık 5 yıldır ülke çapında düzenlenen bu faaliyet, ülkemizin daha yeşil, daha güzel ve daha iyi bir noktaya gelmesini sağlamak açısından çok önemlidir.

Türkiye, son 50 yılda özellikle son 20 yılda büyük bir ağaçlandırma kampanyası yürüttü. Türkiye'nin her köşesinde çok daha fazla ağaç dikilerek, orman varlığımız ve meyve ağaçları başta olmak üzere ormandaki gelir getirici ağaç türleri konusunda büyük bir atılım yapıldı. Bu çalışmada Orman Genel Müdürlüğümüz hakikaten çok büyük bir katkı sağladı. Biz bunun farkındayız.

Özellikle Bucak ilçemizde fidan dikimi yapacağız. Sonra da fidan dağıtımı yapacağız. Fidanları gelir getirici fidanlarda da incir ve zeytin açısından da dağıtacağız. Bu, ilçemiz açısından büyük önem taşıyor. Bu köylerimize büyük bir gelir getirecektir.

Bu ağaçlandırma kampanyasının ülkemize ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Güzel bir günde, güzel bir güneşli Bucak gününde işine, ormana sevdalı insanlarla birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Hepinize saygılar sunuyorum." ifadelerine yer verdi.

Çalışmalar kapsamında, alana gönüllüler tarafından zakkum, incir, lavanta türlerinden fidanları toprakla buluşturdu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    KIZDIM
  • 1
    BEĞENDİM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak'ta Çiftçilere 9.500 Zeytin Fidanı Dağıtıldı!
Bölgesel

Bucak'ta Çiftçilere 9.500 Zeytin Fidanı Dağıtıldı!

Burdur İli Zeytin Yetiştiriciliği projesi kapsamında Bucak İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından 130 çiftçiye 9.500 adet 1,5-2 yaş aralığında gemlik cinsi zeytin fidanı dağıtıldı.

Ağlasun'da Vatandaşlara Uygun Fiyatlı Aşılı Zeytin Fidanı Dağıtıldı!
Bölgesel

Ağlasun'da Vatandaşlara Uygun Fiyatlı Aşılı Zeytin Fidanı Dağıtıldı!

Burdur'un Ağlasun İlçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2500 adet aşılı zeytin fidanı vatandaşlara dağıtıldı.

Burdur'da Gül ve Lavanta Üreticilerine Zeytin Fidanı Dağıtıldı!
Bölgesel

Burdur'da Gül ve Lavanta Üreticilerine Zeytin Fidanı Dağıtıldı!

Burdur'da gül ve lavanta üreticiliği yapan çiftçilere yeni bir gelir kapısı olması amacıyla 25 bin adet zeytin fidanı dağıtıldı. Zeytinlerin büyüyüp olgunlaşması ile birlikte Burdur ekonomisine yeni bir değer daha kazandırmak hedefleniyor.

Fideler üreticiye ulaştı
Bölgesel

Fideler üreticiye ulaştı

Bodrum Belediyesi tarafından Atalık yerli tohumlardan üretilen fideler üreticilere hibe edildi. Atalık tohumlardan üretilen fidelerle 1,5 milyonluk tasarruf yapıldı.

Şahinbey Belediyesi 10 milyon fideyi dağıttı
Bölgesel

Şahinbey Belediyesi 10 milyon fideyi dağıttı

Şahinbey Belediyesi tarımsal üretimin ve verimin artırılması için verdiği destekleri sürdürerek 10 milyon adet domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz fidesi dağıtımı gerçekleştirdi.

 Bakanı Hakan Fidan, İngiliz mevkidaşı ile bir araya geldi
Bölgesel

Bakanı Hakan Fidan, İngiliz mevkidaşı ile bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Brüksel'de İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ile bir araya geldi.