Burdur'un Bucak ilçesinde hizmet veren Açan Emlak işletme sahibi Ramazan Açan, kent genelinde gayrimenkul fiyatlarına ve satışlara dair açıklamalarda bulundu.
2 yıldır Bucak'ta gayrimenkul hususunda güzel bir ivme yakalayan Açan Emlak, Ankara, İstanbul, İzmir, Kütahya gibi birçok büyükşehirde elde ettiği tecrübelerle Bucak'ta vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda güvenilir hizmet veriyor.
Hizmete başladığı 2021 yılından bu yana emlak ve araç sektöründe '0' eklendiğini belirten Ramazan Açan, " Bu dönem öyle bir dönemdi ki alan herkesin kazandığı bir dönemdi. Satanın kaybettiği bir dönemdi. Biz o yüzden belki yüzlerce kişiyi abartmıyoruz. On iki yıldır yüzlerce kişiyi gayrimenkul sahibi yaptık. Parasını on katı yaptık. hiçbir zaman olumsuz yatırım yönüne yönlendirmedik. Bazı insanların altına mı, dolara mı yatırayım, gayrimenkule mi yatırayım diye kafası soru işaretleri oluştu. Biz de bu hususta yardımcı olduk." dedi.
Yatırım yaparken kafasında soru işareti olanlara da yardımcı olduklarını vurgulayan Açan, "Biz bu mantığın gayrimenkul yönünde olması gerektiğini insanlara şu şekilde izah ettik. Dolar altın kuruna gelen yüzde yirmi, yüzde otuzluk artışlar genelde gayrimenkule yüzde yüz olarak yansıyor. Yani dolar artacak diye, dolar alanlar Aynı gayrimenkulü üzerine para koyarak almak zorunda kalıyorlar. Altına dolara yansıyan yüzde otuz gayrimenkulle araçtan ziyade bilhassa gayrimenkule yüzde yüz yansıyor." ifadelerini kullandı.
Seçim sonrasında banka faizlerinde ciddi oranda artış olduğunu vurgulayan Açan," tüketici kredileri yüzde dördün üzerine çıktı. Araç kredileri de keza öyle. Hatta konut kredilerinde yüzde üç ve üzeri konuşuluyor şu an. Zaten devlet bankaları üç yüz bin TL'den fazla konut kredisi vermiyor, Özel bankalar veriyor. Onlar da zaten çok yüksek faiz oranlarından veriyor. Bu faiz artışları bu şekilde devam ederse gayrimenkul sektöründe aynı hız devam etmez diye düşünüyorum. Naçizane yani her zamanki gibi değişmez, gayrimenkule her zaman en kazançlı yatırım kanalıdır." dedi.
Bucak'ta arsa bulmanın neredeyse mümkün olmadığının altını çizen Açan, "Yenimahalle, Fatih Mahallesi, Mehmet Akif Konak gibi mahallelerde iki buçuk milyon ile üç milyon bandında arsalar şu an. Onun dışında diğer Alaattin, Cami Mahallesi gibi bölgelerde de daha uygun diyebilirim." dedi.
En uygun 2+1 90 metrekareden başlayan daire fiyatlarına değinen Ramazan Açan, " en uygun daireler şu an Altınkent, Alaattin Toki, Çamlıca TOKİ bölgesinde var. Onlar da bir milyon iki yüz bin TL'den başlıyor. Ya çok eski binalar, yani yıkılıp otuz kırk yıllık binalar bin üç yüz, bin dört yüz, bir milyon üç yüz bir milyon dört yüz bandında. Onun dışında düzgün oturulabilir maksimum beş yaşında doksan doksan beş metrekare iki artı bir minimum bir daire almak isteyen bir buçuk milyonu gözden çıkarması gerekiyor. Zaten şu an piyasada da bir buçuk iki milyon bandında ürünler daha çok satılıyor." sözlerini kullandı.
Ramazan Açan konuşmasını şu şekilde sürdürdü;
" İki milyon iki buçuk milyon üstü daireler değerlenmeye devam ediyor. Hani fiyatı düşmüyor ama alım satım konusunda yavaş. Bunu ben şuna bağlıyorum. Insanların kredi kullanamama sıkıntısı. Kullananların da taksitlerinin çok yüksek olması sıkıntısından dolayı fiyatları yüksek olan dairelerin bir tık daha satış hızının yavaşladığını düşünüyorum.
Yani bunun herhangi bir altını çizerek siyasi bir ideoloji ya da siyasi bir Politika gütmeksizin söylüyorum. Ülkede şu an hepimizin kabul ettiği yani tüm kesimin kabul ettiği seksen beş milyonun kabul ettiği ülkede şu an enflasyon oldu. Enflasyon olan bir ülkede de artışın önüne geçme ihtimali yoktur. Artış enflasyon olduğu sürece minimum aylık yüzde on yirmi bandında fiyatlarda artış gerçekleşir. Ha bu ne zaman durur? E bundan sonraki süreçte birazcık daha enflasyonu düşürebilirseniz ondan sonra fiyatlar düşer ama enflasyon artmaya da stabil devam etmeye devam ettiği sürece artışlar devam edecektir.
Son olarak eskisi gibi bir mal alırken, bir ürün alırken, bir gayrimenkul alırken düşüneyim, değerlendireyim. Bir ay, iki ay dönemleri bitti. nakidiniz varsa, düşünmeden vakit kaybetmeden, iyi demeden, kötü demeden bir yere mutlaka bağlayın. Bir yatırım yapın. bugün üç liraya alamadınız. Yarın dört liraya üzerine koyup almak zorunda kalacaksınız. en sağlıklı, en mantıklı yatırım için de güvenli, şeffaf alıcıyla ya da satıcıyla direkt yüz yüze pazarlık yapabilme imkanı yakalayabilmek için hepinizi Açan Gayrimenkul Danışmanlık'a bekliyorum."
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)