Burdur / Bucak

Bucak'ta gayrimenkul fiyatları ne durumda ? İşte detaylar...

Burdur'un Bucak ilçesinde hizmet veren Açan Emlak işletme sahibi Ramazan Açan, kent genelinde gayrimenkul fiyatlarına ve satışlara dair açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Bucak'ta gayrimenkul fiyatları ne durumda ? İşte detaylar...

Burdur'un Bucak ilçesinde hizmet veren Açan Emlak işletme sahibi Ramazan Açan, kent genelinde gayrimenkul fiyatlarına ve satışlara dair açıklamalarda bulundu.

2 yıldır Bucak'ta gayrimenkul hususunda güzel bir ivme yakalayan Açan Emlak, Ankara, İstanbul, İzmir, Kütahya gibi birçok büyükşehirde elde ettiği tecrübelerle Bucak'ta vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda güvenilir hizmet veriyor.

Alanın kazandığı satanın kaybettiği dönem

Hizmete başladığı 2021 yılından bu yana emlak ve araç sektöründe '0' eklendiğini belirten Ramazan Açan, "  Bu dönem öyle bir dönemdi ki alan herkesin kazandığı bir dönemdi. Satanın kaybettiği bir dönemdi. Biz o yüzden belki yüzlerce kişiyi abartmıyoruz. On iki yıldır yüzlerce kişiyi gayrimenkul sahibi yaptık. Parasını on katı yaptık. hiçbir zaman olumsuz yatırım yönüne yönlendirmedik. Bazı insanların altına mı, dolara mı yatırayım, gayrimenkule mi yatırayım diye kafası soru işaretleri oluştu. Biz de bu hususta yardımcı olduk." dedi.

Gayrimenkule %100 yansıyor

Yatırım yaparken kafasında soru işareti olanlara da yardımcı olduklarını vurgulayan Açan, "Biz bu mantığın gayrimenkul yönünde olması gerektiğini insanlara şu şekilde izah ettik. Dolar altın kuruna gelen yüzde yirmi, yüzde otuzluk artışlar genelde gayrimenkule yüzde yüz olarak yansıyor. Yani dolar artacak diye, dolar alanlar Aynı gayrimenkulü üzerine para koyarak almak zorunda kalıyorlar. Altına dolara yansıyan yüzde otuz gayrimenkulle araçtan ziyade bilhassa gayrimenkule yüzde yüz yansıyor." ifadelerini kullandı.

2023'te alım satım ne durumda?

Seçim sonrasında banka faizlerinde ciddi oranda artış olduğunu vurgulayan Açan," tüketici kredileri yüzde dördün üzerine çıktı. Araç kredileri de keza öyle. Hatta konut kredilerinde yüzde üç ve üzeri konuşuluyor şu an. Zaten devlet bankaları üç yüz bin TL'den fazla konut kredisi vermiyor, Özel bankalar veriyor. Onlar da zaten çok yüksek faiz oranlarından veriyor. Bu faiz artışları bu şekilde devam ederse gayrimenkul sektöründe aynı hız devam etmez diye düşünüyorum. Naçizane yani her zamanki gibi değişmez, gayrimenkule her zaman en kazançlı yatırım kanalıdır." dedi.

Bucak'ta arsa fiyatları ne kadar ?

Bucak'ta arsa bulmanın neredeyse mümkün olmadığının altını çizen Açan, "Yenimahalle, Fatih Mahallesi, Mehmet Akif Konak gibi mahallelerde iki buçuk milyon ile üç milyon bandında arsalar şu an. Onun dışında diğer Alaattin, Cami Mahallesi gibi bölgelerde de daha uygun diyebilirim." dedi.

Bucak'ta Daire fiyatları ne kadar ?

En uygun 2+1 90 metrekareden başlayan daire fiyatlarına değinen Ramazan Açan, "  en uygun daireler şu an Altınkent, Alaattin Toki, Çamlıca TOKİ bölgesinde var. Onlar da bir milyon iki yüz bin TL'den başlıyor. Ya çok eski binalar, yani yıkılıp otuz kırk yıllık binalar bin üç yüz, bin dört yüz, bir milyon üç yüz bir milyon dört yüz bandında. Onun dışında düzgün oturulabilir maksimum beş yaşında doksan doksan beş metrekare iki artı bir minimum bir daire almak isteyen bir buçuk milyonu gözden çıkarması gerekiyor. Zaten şu an piyasada da bir buçuk iki milyon bandında ürünler daha çok satılıyor." sözlerini kullandı.

"Satış hızının yavaşladığını düşünüyorum"

Ramazan Açan konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

" İki milyon iki buçuk milyon üstü daireler değerlenmeye devam ediyor. Hani fiyatı düşmüyor ama alım satım konusunda yavaş. Bunu ben şuna bağlıyorum. Insanların kredi kullanamama sıkıntısı. Kullananların da taksitlerinin çok yüksek olması sıkıntısından dolayı fiyatları yüksek olan dairelerin bir tık daha satış hızının yavaşladığını düşünüyorum.

Bugünlerde konutta artış var mı ?

Yani bunun herhangi bir altını çizerek siyasi bir ideoloji ya da siyasi bir Politika gütmeksizin söylüyorum. Ülkede şu an hepimizin kabul ettiği yani tüm kesimin kabul ettiği seksen beş milyonun kabul ettiği ülkede şu an enflasyon oldu. Enflasyon olan bir ülkede de artışın önüne geçme ihtimali yoktur. Artış enflasyon olduğu sürece minimum aylık yüzde on yirmi bandında fiyatlarda artış gerçekleşir. Ha bu ne zaman durur? E bundan sonraki süreçte birazcık daha enflasyonu düşürebilirseniz ondan sonra fiyatlar düşer ama enflasyon artmaya da stabil devam etmeye devam ettiği sürece artışlar devam edecektir.

Nakidiniz varsa vakit kaybetmeden yatırım yapın

Son olarak eskisi gibi bir mal alırken, bir ürün alırken, bir gayrimenkul alırken düşüneyim, değerlendireyim. Bir ay, iki ay dönemleri bitti. nakidiniz varsa, düşünmeden vakit kaybetmeden, iyi demeden, kötü demeden bir yere mutlaka bağlayın. Bir yatırım yapın. bugün üç liraya alamadınız. Yarın dört liraya üzerine koyup almak zorunda kalacaksınız. en sağlıklı, en mantıklı yatırım için de güvenli, şeffaf alıcıyla ya da satıcıyla direkt yüz yüze pazarlık yapabilme imkanı yakalayabilmek için hepinizi Açan Gayrimenkul Danışmanlık'a bekliyorum."

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 2
    ÜZÜLDÜM
  • 2
    KIZDIM
  • 2
    BEĞENDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ŞAŞIRDIM
  • 1
    BEĞENMEDİM
  • 1
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur'da Konut Satışları: Çevre İllerden Farklı Bir Tablo
Bölgesel

Burdur'da Konut Satışları: Çevre İllerden Farklı Bir Tablo

2023 Temmuz ayında Burdur ilinde gerçekleşen konut satışları, çevre iller olan Isparta ve Antalya ile kıyaslandığında daha sınırlı bir artış gösterdi.

Burdur'da ev satışları ne durumda ? Fiyatlar ne olacak ? İşte detaylar..
Bölgesel

Burdur'da ev satışları ne durumda ? Fiyatlar ne olacak ? İşte detaylar..

Burdur'da hizmet veren emlakçı ev fiyatlarındaki artışın global olduğunu belirterek, Burdur ve dünya piyasasını ilişkilendiren açıklamalarda bulundu. İşte detaylar..

Burdur'da 1 ayda kaç konut satıldı ? İşte tüm veriler
Bölgesel

Burdur'da 1 ayda kaç konut satıldı ? İşte tüm veriler

Ülke genelinde Aralık Ayında 207 bin 963 konut satışı yapılırken, Burdur’da bu rakam 303’ü ikinci el satış olmak üzere toplam 453 konut satıldı

Burdur MHP'li başkanlar Başkent'te MHP Genel Merkezini ziyaret etti
Bölgesel

Burdur MHP'li başkanlar Başkent'te MHP Genel Merkezini ziyaret etti

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Burdur il genelinde altı belediye başkanlığını kazanan Milliyetçi Hareket Partili (MHP) belediye başkanları başkent çıkarmasında MHP Genel Merkezini ziyaret ederek, MHP'li yöneticilerle görüştüler.

Bucak Sanayi Kooperatifi'nde Mevcut Başkan Kemal Kasap Tekrar Aday!
Bölgesel

Bucak Sanayi Kooperatifi'nde Mevcut Başkan Kemal Kasap Tekrar Aday!

18 yıllık tecrübesiyle Bucak Sanayi Kooperatifi'nin mevcut başkanı Kemal Kasap, yaklaşan kongrede yeniden aday olduğunu açıkladı. Detaylar haberimizde...

Burdur'u Temsil Eden Bucaklı Öğrenciler Türkiye Finallerinde!
Bölgesel

Burdur'u Temsil Eden Bucaklı Öğrenciler Türkiye Finallerinde!

Bucak Hüseyin Türker Ortaokulu öğrencileri, Ankara'da düzenlenen Oryantiring Ankara Grup yarışlarında elde ettikleri başarıyla Türkiye Finalleri'ne yükseldi. Detaylar haberimizde...