Burdur / Bucak

Bucak'ta Hafızlık Kur'an Kursu Külliyesi hızla yükseliyor

Burdur Bucak'ta Hafızlık Kur'an kursu Külliyesi İnşaatı yapımı tüm hızıyla sürüyor. 5 katlı olarak yapılacak olan Hafızlık Kur'an Kursu Külliyesi'nin 3 katına şimdiden çıkıldı.

Bucak'ta Hafızlık Kur'an Kursu Külliyesi hızla yükseliyor

Burdur Bucak'ta Hafızlık Kur'an kursu Külliyesi İnşaatı yapımı tüm hızıyla sürüyor.

5 katlı olarak yapılacak olan Hafızlık Kur'an Kursu Külliyesi'nin 3 katına şimdiden çıkıldı. 3 senede bitmesi planlanan Külliye'nin 2 yıl içinde tamamlanması için çalışmalar devam ediyor.

İnşaat yapımı hakkında çalışmaları yerinde inceleyen Bucak İlçe Müftüsü İbrahim Keser ve Bucak Kız ve Erkek Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mevlüt Sağgün inşaat yapımı hakkında açıklamalarda bulundular.

Bucak İlçe Müftüsü İbrahim Keser yaptığı açıklamada, "Bucak ilçemizde yapımına Eylül ayında başlamış olduğumuz inşaatımız bütün hızıyla devam ediyor. İnşaat alanımız metrekare olarak bin metrekare üzerinden beş kat, artı bodrum şeklinde inşa edilecek. İnşaatımız bittikten sonra inşallah burada hafızlık yapan Kur'an kursu öğrencilerimizi burada misafir edeceğiz. Burada yüz otuz yüz dokuz yatak kapasiteli, yüz kırk yatak kapasiteli bir kursumuz olacak. Bunun dışında gündüzlü öğrencilerimiz için de sınıflarımız olacak. Sınıflarımızın yanında kafeteryamız, fitness salonumuz, çamaşırhanemiz Kur'an laboratuvarımız, dil laboratuvarımız, sosyal etkinlik alanlarımız olacak. Kursumuzun bahçesinde de tenis kortumuz, basketbol sahamız, gezinti alanlarımız ve sosyal mekanları olacak. Buraya gelen çocuklarımız sadece dini olarak Kur'an eğitimiyle ilgilenmeyecekler. Bunun yanında Kuran eğitiminin yanında yabancı dil derslerimiz olacak, dil laboratuvarlarında işte Kur'an-ı Kerim'i anlama meal derslerimiz olacak. Yani çocuklarımız burada hem milli, hem manevi, hem de Kur'an eğitimi olarak inşallah mezun olacaklar. Buradan mezun olduktan sonra da vatanımıza, milletimize, devletimize, diyanetimize hizmet edeceklerini diye düşünüyoruz. Tabii burada Bucaklı kardeşlerimizin katkılarını unutmamamız gerekir. Şu ana kadar yapılan inşaatta üçüncü katın plakası döküldü. Devletimizden daha bir kuruş yardım gelmiş değil. Gelecek inşallah yazışmalarını yapıyoruz, aynı zamanda Diyanet İşleri Başkanlığımızdan da destek isteyeceğiz. Şu ana kadar tamamen hayırsever kardeşlerimizin ve Bucaklı iş adamlarımızın yardımlarıyla yapıldı. Bundan sonraki süreçte de desteklerini bekliyoruz. Çünkü bu inşaatı 2 yıl içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Tamamlandıktan sonra sadece Bucak'ta değil bölgede eğitimiyle, mimarisiyle örnek gösterilen bir külliye olacak. Bucak'a bir katma değer katıyorsunuz. Bucak güzel, Bucak da yaşamak güzel, Bucaklı hayırsever işadamlarımız güzel insanlar, burada her şeyin güzelini yapmak gerekiyor. " ifadelerini kullandı.

Hafızlık Külliyesinin yapımı ile ilgili konuşan Dernek Başkanı Mevlüt Sağgün ise yaptığı açıklamada, " 36 üyemizle birlikte her ne olursa olsun gece gündüz demeden gönül verdiğimiz bu işi tamamlamak için çalışıyoruz. Hayırsever gizli kahramanlarımız bizlerin yanında olarak bizlere verdiği destek ile inşaatımızı kısa sürede tamamlayacağız. 3 senede bitirmeyi hedeflediğimiz Külliye'yi 2 sene içerisinde Bucak'a kazandıracağız." şeklide konuştu.

Külliyenin bir an evvel tamamlanması için sizler de destek olabilirsiniz. Destek olmak isteyen Bucak İlçe Müftülüğüne giderek yardımda bulunabilirsiniz.

Ayrıca; VAKIFBANK İBAN:  TR 4800 0150 0158 0073 1529 4236

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak'ta minik kızlar için kurs başladı Gençler Din ve Milli Değerlerle Buluşuyor
Etkinlik

Bucak'ta minik kızlar için kurs başladı Gençler Din ve Milli Değerlerle Buluşuyor

Bucak İlçe Müftüsü İbrahim Keser, yarıyıl tatilinde gençlerin dini ve milli değerlerle buluşmaları için düzenlenen Diyanet İşleri Başkanlığı kamplarına başladıklarını duyurdu. Kız kuran kursu öğrencileri kampa açılışı yapıldı, Gençlere 3 gün süresince temel dini bilgiler ve milli manevi değerler aktarılacak.

KURAN BÜLBÜLLERİ YARARINA KERMES AÇILDI
Bölgesel

KURAN BÜLBÜLLERİ YARARINA KERMES AÇILDI

Bucak İlçe Müftülüğü Kuran Kursları tarafından Bucak Cumhuriyet Caddesi Eski Hale pastahanesinde Gıda kermesi açıldı.

Sanayi Kooperatifi Başkanı Kemal Kasap İddialara Açıklık Getirdi!
Bölgesel

Sanayi Kooperatifi Başkanı Kemal Kasap İddialara Açıklık Getirdi!

Sanayi Kooperatifi Başkanı Kemal Kasap, son günlerde sosyal medyada ve halk arasında dolaşan asılsız iddialara ilişkin bir açıklama yaptı. Kasap, yaptığı açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve kooperatifin şeffaf bir şekilde yönetildiğini vurguladı.

Ümit Alagöz'ün mutlu günü! Torunu Gülsüm İlay Dünyaya Geldi!
Bölgesel

Ümit Alagöz'ün mutlu günü! Torunu Gülsüm İlay Dünyaya Geldi!

Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, torunu Gülsüm İlay'ın dünyaya gelmesiyle ilk kez dede olma mutluluğunu yaşadı. Alagöz, torununa sevgisini ve hayallerini dile getirdi.

Araç Sahiplerine Dikkat! Buna dikkat etmezseniz canınız sıkılır
Bölgesel

Araç Sahiplerine Dikkat! Buna dikkat etmezseniz canınız sıkılır

Emniyet şeridi ihlali yapan sürücülere dikkat! Trafik kurallarına uymayan sürücülere 6.440 TL para cezası kesilecek. Cezanın bir ay içinde ödenmesi halinde ise %25 indirim uygulanacak.

Burdur Suludere Köyüne Yaya Üstgeçidi Hayata Geçti!
Bölgesel

Burdur Suludere Köyüne Yaya Üstgeçidi Hayata Geçti!

Burdur'un Suludere köyünde yaya üstgeçidi tamamlandı. Köyde yol düzenlemesi sonrası oluşan kot farkı ve yaya ulaşımındaki zorluklar yaya üstgeçidi ile çözüldü.