Burdur’un Bucak ilçesinde 2026-2027 eğitim öğretim yılı başladı. İlçede 66 okul ve kurumda 12 bin 786 öğrenci ile 1.106 öğretmen yeni eğitim öğretim yılı için dersbaşı yaptı. Yeni dönemin açılış programı ise Çamlıca İlkokulu’nda gerçekleştirildi.
Bucak’ta 2026-2027 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrenciler yeniden okullarıyla buluştu. İlçe genelindeki okullarda yeni dönemin ilk ders zili 14 Eylül 2026 Pazartesi günü çaldı.
2026-2027 eğitim öğretim yılı açılış programı, 14 Eylül Pazartesi günü saat 08.30’da Çamlıca İlkokulu’nda gerçekleştirildi.
Programa Bucak Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Bucak İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Canavar, Çamlıca Mahallesi Muhtarı Ramazan Akman ile öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla düzenlenen programda öğrencilerin heyecanı dikkat çekerken, okul bahçesinde öğretmenler, öğrenciler ve veliler bir araya geldi.
2026-2027 eğitim öğretim yılı istatistiklerine göre Bucak genelinde 66 okul ve kurum bulunuyor. İlçedeki toplam derslik sayısı ise 767 olarak açıklandı.
Bucak’ta yeni eğitim öğretim yılında 12 bin 786 öğrenci eğitim görürken, 1.106 öğretmen görev yapıyor.
Okullarda ayrıca 39 bahçe görevlisi ile İŞKUR kapsamında görevlendirilen 76 temizlik personeli görev yapıyor.
Okul ve kurum sayısı: 66
Derslik sayısı: 767
Öğrenci sayısı: 12.786
Öğretmen sayısı: 1.106
Bahçe görevlisi sayısı: 39
İŞKUR temizlik personeli sayısı: 76
Bucak’ta binlerce öğrenci ve öğretmenin dersbaşı yapmasıyla birlikte 2026-2027 eğitim öğretim yılı resmen başlamış oldu.























Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)