İyilik Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında, Bucak ilçesinde çocuklar için renkli bir şenlik gerçekleştirildi. Burdur ili Bucak ilçesi Hacı Ömer Ağa Camii’nde düzenlenen şenliğe, 4-6 yaş arasındaki öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Etkinlik, öğle namazı sonrası başladı ve çocuklara unutulmaz anlar yaşatıldı.
Bucak Müftülüğü tarafından organize edilen şenlikte, Nasrettin Hoca ve Hacivat-Karagöz gösterisi çocuklarla buluşturuldu. Gösteride Nasrettin Hoca'yı Burdur Burkent Camii İmam Hatibi Firdevsi Arslan, Hacivat ve Karagöz karakterlerini ise Burdur Hilal Camii İmam Hatibi Mehmet Alkan canlandırdı. Çocuklar, geleneksel Türk gölge oyunlarını büyük bir keyifle izlerken, gösterinin sonunda ise neşeli anlar yaşandı.
Gösterinin ardından, İlçe Müftüsü İbrahim Keser, Nasrettin Hoca karakterini canlandıran Firdevsi Arslan ve Hacivat-Karagöz gösterisinin başrol oyuncusu Mehmet Alkan, çocuklara çeşitli hediyeler takdim etti. Hediyelerle sevinen çocuklar, etkinliğe büyük bir neşe ile katıldılar.
İlçe Müftüsü İbrahim Keser yaptığı açıklamada, “İyilik Haftası, toplumsal değerlerimizin pekiştirilmesi adına çok önemli bir hafta. Bugün çocuklarımıza geleneksel kültürümüzü tanıtmak ve onlara iyilik, hoşgörü gibi önemli değerleri aşılamak için bir araya geldik. Katılımın yüksek olması bizi sevindirdi, böyle anlamlı bir etkinlikte bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.








Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)