’81 İLDE ŞANLI BAYRAĞIM’ adlı E-twinning projesi kapsamında Burdur’u temsilen katılan Bucak Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu öğrencileri boncuk mermer ile Türk bayrağı tasarladı.
Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu öğretmeni Ayşegül KENDİR tarafından ortaya çıkarılan tasarım için öğretmenler ve öğrenciler seferber oldu. KENDİR ve öğrencileri yöreyi temsil etmesi açısından boncuk mermer ile Türk bayrağı tasarladı.
Bölgedeki mermer fabrikasından boncuk mermerler alınıp okul öğrencileri ve öğretmenleri ile birlikte kırmızı ve beyaz renge boyanarak kurutuldu. Ayrıca Burdur ilinin haritadaki bulunduğu yere toprak konularak yöresel ve kültürel tanıtım kartı (salep, kıl keçisi, incir, antik kent olan Sagalassos ve boncuk mermer ) yerleştirildi. Tek tek yapıştırılarak oluşturulan Türk bayrağı tasarımı daha önce denenmemiş bir çalışma olması açısından dikkat çekici bulundu. Tasarlanan Türk bayrağı 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma günü programında sergilenmek üzere Konya’nın Çumra ilçesine gönderildi.
Bucak Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu Müdürü Melike ÜSTÜN; “Ortağı olduğumuz 81 İLDE ŞANLI BAYRAĞIMIZ adlı E-twinning projesini tamamladık
Projemizle 81 İlde yapılan her yaştan her sınıftan bayrak tasarımları ile ulusal bilinç oluşturmak ve millet için bayrağımızın önemini vurgulamak hedeflenmektedir. Başta Papatyalar sınıfı öğretmeni Ayşegül KENDİR ile minik öğrencilerimiz olmak üzere projede emeği geçen bütün öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. ”ifadelerini kullandı.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)