Burdur / Bucak

Bucak’ta Minik Ellerden Büyük İş!

’81 İLDE ŞANLI BAYRAĞIM’ adlı E-twinning projesi kapsamında Burdur’u temsilen katılan Bucak Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu öğrencileri boncuk mermer ile Türk bayrağı tasarladı

Bucak’ta Minik Ellerden Büyük İş!

’81 İLDE ŞANLI BAYRAĞIM’ adlı E-twinning projesi kapsamında Burdur’u temsilen katılan Bucak Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu öğrencileri boncuk mermer ile Türk bayrağı tasarladı.

Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu öğretmeni Ayşegül KENDİR tarafından ortaya çıkarılan tasarım için öğretmenler ve öğrenciler seferber oldu. KENDİR ve öğrencileri yöreyi temsil etmesi açısından boncuk mermer ile Türk bayrağı tasarladı.

Bölgedeki mermer fabrikasından boncuk mermerler alınıp okul öğrencileri ve öğretmenleri ile birlikte kırmızı ve beyaz renge boyanarak kurutuldu. Ayrıca Burdur ilinin haritadaki bulunduğu yere toprak konularak yöresel ve kültürel tanıtım kartı (salep, kıl keçisi, incir, antik kent olan Sagalassos ve boncuk mermer ) yerleştirildi. Tek tek yapıştırılarak oluşturulan Türk bayrağı tasarımı daha önce denenmemiş bir çalışma olması açısından dikkat çekici bulundu. Tasarlanan Türk bayrağı 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma günü programında sergilenmek üzere Konya’nın Çumra ilçesine gönderildi.

Bucak Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu Müdürü Melike ÜSTÜN; “Ortağı olduğumuz 81 İLDE ŞANLI BAYRAĞIMIZ adlı E-twinning projesini tamamladık

Projemizle 81 İlde yapılan her yaştan her sınıftan bayrak tasarımları ile ulusal bilinç oluşturmak ve millet için bayrağımızın önemini vurgulamak hedeflenmektedir. Başta Papatyalar sınıfı öğretmeni Ayşegül KENDİR ile minik öğrencilerimiz olmak üzere projede emeği geçen bütün öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. ”ifadelerini kullandı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Öğrenciler Uçurtma Şenliğinde Doyasıya Eğlendi
Etkinlik

Öğrenciler Uçurtma Şenliğinde Doyasıya Eğlendi

Bucak Karapınar İlk-Ortaokulu tarafından “Dünya Çocuk Bayramı 23 Nisan Şenliği” e-twinning Projesi kapsamında “İstikbal Göklerde, Uçurtmam Göklerde” adlı Uçurtma Şenliği düzenlendi.

MİNİK ELLER İŞ BAŞINDA
Bölgesel

MİNİK ELLER İŞ BAŞINDA

Kocaaliler ilkokulu 3-A sınıf öğretmeni Fatma YİĞİT Becerikli Eller E-Twinning Projesini yürütmeye başladı. Amacı öğrencilerin kendi yaratıcılıklarını ve el becerilerini geliştirerek materyaller üretmek olan proje öğrencilerin hayal gücünü zenginleştiriyor.Yaparak ve yaşayarak öğrenmelerini sağlıyor

Burdur'da kavşağa kontrolsüz girip çarpıştılar!
Bölgesel

Burdur'da kavşağa kontrolsüz girip çarpıştılar!

Burdur'da kavşağa kontrolsüz giren iki otomobilin çarpışması sonucu 1 kişi yaralandı. Detaylar ve fotoğraflar haberimizde...

Burdur'da Her Köye Yatırım! 267 Proje Yürütülüyor
Bölgesel

Burdur'da Her Köye Yatırım! 267 Proje Yürütülüyor

Burdur'da 2024 yılı yatırım planları açıklandı. Toplam 267 projenin yürütüldüğü Burdur'da yatırımlar ilçe ve sektör bazında detaylı olarak ele alındı.

Burdur Isparta karayolunda araç takla attı
Bölgesel

Burdur Isparta karayolunda araç takla attı

Burdur- Isparta karayolunda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobilin kontrolden çıkarak takla atıp refüje devrilmesi sonucu 1 kişi yaralandı.

Bucak için bir araya geldiler
Bölgesel

Bucak için bir araya geldiler

Bucak İlçe Kaymakamı Bayram Gale, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi İl Genel Meclis üyelerini makamında ağırladı.