Burdur'un Bucak ilçesinde Şubat Ayında yapılan Bucak Belediye Meclisi Toplantısında, şebeke suyuyla sebze, meyve ve bahçe sulaması yapanlar için cezai işlem uygulanacağına dair karar alınmıştı.
Bucak Belediyesi yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte 4 Şubat 2025 tarihli ve 25 sayılı meclis kararını hatırlatarak, 'ilçede şebeke suyuyla sebze, meyve ve bahçe sulaması yapanlara idari para cezası uygulanacak.' diyerek uyarıda bulundu.
"Bugünün Yeşili, Yarının Susuzluğu Olmasın" sloganıyla duyuruda bulunan Bucak Belediyesi, şebeke suyu ile bahçe sulaması yapanlara cezai işlem uygulanacağı belirterek, su tasarrufu önlemlerini şu şekilde sıraladı:
Duş süresinin 5 dakikadan daha kısa tutulması ile 36 litre su tasarrufu sağlanabilir.
Musluklardan sızan suların onarılması ile 90 litre su israfı önlenebilir.
Çamaşır ve bulaşık makinelerinin tam dolu çalıştırılması ile 225 litre su tasarrufu elde edilebilir.
Diş fırçalarken ve el yıkarken suyun kapatılması ile 11-12 litre su tasarrufu sağlanabilir.
Bahçelerin içme suyu ile sulanmaması durumunda ise 3780 litre suyun korunabileceği vurgulandı.
Yeni karar kapsamında Bucak Belediyesi ekipleri, ilçe genelinde su kullanımını kontrol altına almak için denetimlerini sıkılaştırarak, bahçe sulamasında şebeke suyu kullanan vatandaşlara cezai işlem uygulayacak.

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)