Burdur

Bucak'ta sel baskınlarına karşı kanal temizliği

Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, 2022-2023 yılları kış aylarında yaşanan sel baskınlarının ardından kanalların temizliğine başlandığını duyurdu.

Bucak'ta sel baskınlarına karşı kanal temizliği

Bucak'ta kanal temizliği başladı

Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, 2022-2023 yılları kış aylarında yaşanan sel baskınlarının ardından kanalların temizliğine başlandığını duyurdu.

Özel, yaptığı açıklamada, "Kızılsu kanalı, adını aldığı Gündoğdu köyü Kızılsu sel kapanı, Bucak Çubuk içi sel kapanı, Aykırtça deresi ve Bucak Belediyesi arıtma tesisinden çıkan suları ve şehir içinden gelen bütün atık suları taşımaktadır. Bu kanalın temizliği tarımsal üretimin devamlılığı ve sürdürülebilmesi noktasında ilçemiz için son derece önem arz etmektedir" dedi.

Özel, kanalların temizlenmesiyle şehir içi ve tarımsal alanlarda su baskınlarının önüne geçileceğini, çiftçilerin tarlalarındaki fazla suyu tahliye edebileceğini belirterek, "Bucak Ziraat Odası Başkanlığı olarak çiftçilerimizin hayallerinin ve emeklerinin yok olmaması için her zaman üretimin ve üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel yaptığı açıklama şu şekilde;

 "2022-2023 yılları kış aylarında Bucak ilçe merkezi, Susuz, Avdancık, Karaaliler ve Üzümlübel Kestel köylerinde sel baskınları ve su taşkınları yaşanmıştı. Acil müdahale imkanı olan kanal içi alanlar lokal olarak DSİ iş makinaları yardımıyla o günlerde temizlenmiş, günün sıkıntıları anlık giderilmişti.

En son 2018 yılında ilçemiz ve köylerinde ki kanal temizlik ve kanal bakımına geçtiğimiz günlerde girişimlerimiz sonucu Bucak Kızılsu kanalından başlayarak toplu olarak temizlik ve bakıma başlanmıştır.

İlçemiz ana arter taşıyıcısı olan Kızılsu kanalı, adını aldığı Gündoğdu köyü Kızılsu sel kapanı, Bucak Çubuk içi sel kapanı, Aykırtça deresi ve Bucak Belediyesi arıtma tesisinden çıkan suları ve şehir içinden gelen bütün atık suları taşımaktadır.

Bu kanalın temizliği tarımsal üretimin devamlılığı ve sürdürülebilmesi noktasında ilçemiz için son derece önem arz etmektedir.

Kanalların temizlenmesiyle şehir içi ve tarımsal alanlarda su baskınlarının önüne geçilecek, çiftçilerimizin toprakla buluşturduğu tohumlar ve ekim dikim sürecinde yapmış olduğu masraflar sular altında kalmayacağı gibi kanalların işlevsel hale getirilmesiyle yer altı sularının yükselmesi durumunda çiftçilerin tarlalarındaki fazla suyu drenaj (tahliye) etmesine imkan sağlayacaktır.

Bugün itibariyle Bucak ilçesi Kızılkaya Beldesi ve Ürkütlü köyü Samas kanalı, Avdancık Köyü, Kocaaliler Beldesi ve Bucak ilçe merkezindeki kanallarda makineli çalışmalar Devlet Su İşleri ( DSİ ) 18. Bölge Müdürlüğümüz tarafından yapılmaya başlanmıştır.

Bucak Ziraat Odası Başkanlığı olarak çiftçilerimizin hayallerinin ve emeklerinin yok olmaması için her zaman üretimin ve üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

Temizlik ve bakım çalışmalarının yürütülmesi kapsamında Bucak ilçemizden desteklerini esirgemeyen DSİ 18. Bölge Müdürü Rahmi ŞAHİN, Makine İkmal Şube Müdürü Hayri GÖLGELİ, Şube Müdürü Bayram UYSAL ve DSİ 182. Burdur Şube Müdürü Fatih DEŞİK’e şahsım, kurumum ve yöre çiftçilerim adına teşekkür ederim.

Üreticilerimize afetsiz, bol bereketli bir sezon dilerim. "

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Geleneksel Türk Okçuluğu Yarışmaları Burdur'da Sona Erdi!
Spor

Geleneksel Türk Okçuluğu Yarışmaları Burdur'da Sona Erdi!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel olarak düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluğu yarışmaları, Burdur Gençlik Merkezi'nde yapılan müsabakalar ile sona erdi.

23 Nisan'da Burdur'da Minik Nursel Vali oldu
Etkinlik

23 Nisan'da Burdur'da Minik Nursel Vali oldu

Burdur Valisi Türker Öksüz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında makamını temsili olarak Bahçelievler Şehit Sıdkı Kara İlkokulu 4. Sınıf Öğrencisi Nursel Gürol'a devretti.

Diyetisyen Hasan Şen'de dev kampanya! Yüzde 25 indirim sizi bekliyor
Tanıtım

Diyetisyen Hasan Şen'de dev kampanya! Yüzde 25 indirim sizi bekliyor

Diyetisyen Hasan Şen, yaz yaklaşırken bölgesel ve bütünsel incelmede kullanılabilen EMS, Andulasyon Terapi Sistemi ve Lenf Drenaj gibi yöntemlerde %25 indirim sunuyor. Ücretsiz deneme seansı ve ön görüşme için hemen randevu alın!

Burdur'da başkan duyurdu! 100 tondan 150 tona çıkarıldı
Bölgesel

Burdur'da başkan duyurdu! 100 tondan 150 tona çıkarıldı

Kuraklık nedeniyle kuru mahsullerde yaşanan gelişme geriliği ve kuruma riskine karşı Karamanlı Belediyesi harekete geçti. Başkan Fatih Selimoğlu yaptığı açıklamada, barajdan ve hidrantlardan verilen su miktarının dönüm başına 100 tondan 150 tona çıkarılacağını duyurdu.

Kaymakam Yüksel, köy ve mahalle muhtarları ile buluştu
Bölgesel

Kaymakam Yüksel, köy ve mahalle muhtarları ile buluştu

Bilecik’in Osmaneli İlçesinde Kaymakam Yüksel, köy ve mahalle muhtarları ile tanışma ve istişare toplantısı yaptı.

Beşikderesi  Şelalesi dikkat çekiyor
Yaşam

Beşikderesi Şelalesi dikkat çekiyor

Eskişehir’de bulunan ve doğa ile iç içe olan görüntüsüyle beğeni toplayan Beşikderesi Şelalesi, özellikle yeni evlenen çiftlerin fotoğraf çekimi için uğrak noktası oluyor.