Burdur'un Bucak ilçesinde Belediye tarafından kent genelindeki adres karmaşasını ortadan kaldırmak ve sokak levhalarını standart hale getirmek için eski levhaları değiştiriyor, levha olmayan sokak ve caddelere ise yeni adres lehvaları monte ediyor.
Bu çalışmayla emniyet, posta ve muhtarlıkla ilgili adres bulma olaylarında yaşanan sıkıntılar da sona erecek. Cadde, Sokak ve yönlendirme levhalarının yenilenmesi ve yenilerinin konması hakkında açıklama yapan Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal “Gelişen ve büyüyen ilçemizde bulunan cadde, sokak ve yönlendirme levhalarını yenileme çalışmalarımız başladı. Levhaların yenilenmesi ve değişimi için ihalemizi yaptık. İhaleyi kazanan firma yapım çalışmalarına başladı. Öncelikle merkezi konumda olan bölgelerdeki eksikliklerimizi tamamlıyoruz. Daha sonra diğer yerlerde bulunan cadde ve sokaklarımızda yenileme yapacağız. Eski levhalarımızı da bakım yaparak tekrar kullanacağız. İlçemize hayırlı olsun.” dedi. Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, levhaların dayanıklı ve oldukça uygun malzeme olan emaye-saç karışımından yapıldığını ifade ederek, “Direk tipi ve durak tipi olarak hazırlanan yeni sokak levhalarımızın çalınma ihtimalleri de çok düşük. Bucak genelindeki tüm levhalar, kısa süre içerisinde yenilenmiş olacak. Bu çalışmayla emniyet, posta ve muhtarlıkla ilgili adres bulma olaylarında yaşanan sıkıntılar da sona erecek” bilgisini verdi.
Haberin fotoğrafları için tıklayın
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)